5 tips för att bli glad

Det kan kännas som bistra, tunga tider. Finanskriser. Depressioner. Kroppsideal. Nagellack som torkar jättelångsamt. Räkningar. Plugg upp över öronen. Regn. Slask. Mascaror som trillar ner efter halva dagen.

Det kanske känns som om allting bara är helt fel, som om du äts upp inifrån, håller på att spricka, som om du är född åt fel håll, du orkar inte mera och är det någonting du sannerligen inte pallar med så är det att vara på gott humör. Inte tror du så mycket på dig själv heller. (Visst skulle ni bli chockade om inlägget slutade nu? Bah, "ja, livet suger och det här är Sveriges gladaste blogg"... ni skulle bah "say whaaat?", eller hur?).

          Här kommer de hetaste tipsen för att komma på bättre humör som är totally värda att prova!

1. Le. Ställ dig framför spegeln och le tills det inte går mer. Och skratta. Skratta, skratta, skratta. Det måste inte vara äkta. Le och skratta och skratta och le. På så sätt lurar du kroppen att du att du är glad.

2. Sätt dig ned och säg till dig själv "Lisa (eller namn), du är sjukt bra. Du är sådär fantastiskt bra, sådär bra som alla vill vara. Du är fan helt otrolig. Du är grym på tennis, har grymma betyg, är grymt snygg. Man borde fan göra expriment på dig, så sjukt fantastisk är du. Helt osannolik oöverträffbar är du. Jag kan då inte komma på nånting som du inte kan. You go girl!".

3. Skriv små uppmuntrande brev med söta ord och uppåtpuffande komplimanger om dig själv, som t.ex. "du tar dig igenom det här, lätt", eller kanske "du är så himla söt", och varför inte ""Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois (utan dig skulle dagens känslor bli morgondagens skorv)."  Lägg dem lite där och där, och när du minst anar det så upptäcker du ett litet gulligt brev från dig själv!

4. Ät choklad = endorfiner. Träna och idrotta = endorfiner.

5. Inse att du är grym och att om inte du fanns här i världen så skulle alla andras världar inte se likadana ut.


fotograf: Paulina

/ Lisa

Kommentarer
Postat av: mli

Jag brukar titta på det här klippet: http://se.youtube.com/watch?v=L8E7YCBgi5E för att bli glad! ;)



sv: En spretig snygg page ey? Passar jag i kort då? :O

2009-02-01 @ 17:47:00
URL: http://emiliez.blogg.se/
Postat av: Aida

Intressanta tips :D tack !

2009-02-01 @ 22:58:38
URL: http://duracellka.blogg.se/

Kommentera? Du är bara för söt. Här!:

Namn:
Du kommer väl tillbaka?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0