Just nu vill jag

... baka så många gulliga cupcakes man kan äta, och ännu några fler.
... köpa söta koppar som jag kan dricka mina söta teer ur.
... baka äppelmuffins att äta till frukost - vardagslyx, förstår ni!
... hitta en huvudvärkstablett. Hejdå, allihopa!

/ Lisa

Oschysst!

      Just nu när jag inte har några stålar (eftersom någon snodde min plånbok, tacksåhimlamycket) så är jag obotligt, osmakligt, ohälsosamt, otrevligt, oundvikligt, oschysst, onaturligt, omiljövänligt sugen på sura kastanjer. Sjukt sugen på sura kastanjer är vad jag är. Och vet ni? Om man söker på sura kastanjer på google, så kommer en länk till Dubbelbloggen upp! Fantastiskt!/ Lisa

Hjärngympa

Hejsan hoppsan stoppsan! Gissa vad? Jag går in och söker på "teastore" för att hämta lite inspiration till min och Lisas te/cupcake-affär, men det kommer bara upp bilder på en massa kladdiga bebisar. Då undrar jag vart världen är på väg.

  Men det ska jag inte älta om, för jag gillar bebisar.

Okej, ni får en bild. Jag ger er en endaste bild. Ni blir tilldelade en bild av mig. Jag erhåller er härmed en bild. Ja, och så vidare. Med den här bilden till hjälp ska ni sedan lista ut vad jag och Lisa precis åt. Do your very best och hör av er i kommentarspalten om ni tycker er veta svaret!

Yummy pancakes! by isazappy.

/Camilla

Plugg hemma hos migJapp, såhär ser det ut när jag studerar kemi.
Härligt härligt och farligt farligt.
Se till att sätta på dig både skyddsglasögon och förkläde!

/ Lisa

Hej Camilla

Kan härmed rapportera att jag lite sådär småhalvtseriöst nu bytt från Isrealkonflikten till den så mycket mer... intressanta konflikten i Georgien. Hur har du det där uppe? Mitt te är slut är i datasalen på den nedre våningen och jag är inte sådär jättetaggad på intervall/konditionstest idag som väntar på idrotten.

MEN, det här är inte rumba. Och hur gick det att cykla till skolan idag?

Over and out,

Lisa

Hej Lisa

Boom boom pow, nej jag bah skämta! Nu ska vi snacka seriösa grejer här.

   1947 startade konflikten om det vackra bergsområdet Kashmir. Britterna hade tidigare haft Indien som koloni, men upplöste nu denna. I samband med det uppstod blodiga konflikter eftersom att landets befolkning var splittrat i fråga om religion. Den övervägande hinduiska parten blev då tilldelad dagens Indien, medan den del som mest bestod av muslimer fick området vi idag kallar Pakistan. Denna indelning sågs som bästa lösning för att undvika vidare konflikter.

Nej jag bara skämta igen!! Läs inte det där om ni inte vill ha huvudvärk såhär på morgonkvisten! Eller whenever ni nu läser detta... blinksmiley.

Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, att om Lisa läser det här nu så ska hon få en hälsning ifrån datasalen en våning upp!

Hej Lisa! Är du inne på bloggen eller studerar du Israelkonflikten?

Over,
      Camilla


Min hårda uppfostran

Pappa och jag är ute och övningskör och jag slår i pannan i bildörren när jag ska kliva in i bilen.

Lisa: Holy *beep*, det där gjorde fan ont!
Pappa: Mm...
Lisa: Shit asså, det gjorde faktiskt fett ont! Mitt i pannan!
Pappa: Ja, stackars dig.
Lisa: Ja, det gjorde ont asså...
Pappa: Hehe, ja, men det var ju bara huvudet.
Lisa: Eh... va?
Pappa: Ja, du hade ju kunnat slå i någonting du använder... hehehehe...


Men som tur var så var det ett skämt. Så roligt, så roligt.


/ Lisa

What a life we have

Människor! Djur! Utomjordingar! Amöbor! Ryggradslösa slemmiga saker på havets botten! Hur är läget med er alla? Fint, hoppas jag. Med mig är det bara bra. Jag ska ta tag i mitt personporträtt i svenskan nu. Sen ska man väl göra lite matte också. Kemin får man inte glömma - måste repetera allt till kursprovet om en vecka. Juste, nationellt matteprov i Matte B har vi snart! Härligt. Härligt, härligt. Sen ska ju mitt expertarbete om antioxidanter vara klart snart också! Underbart. Och uppsatsen/rapporten om vårt arbete med hönsen och kycklingarna i den Glbala miljövården. För att inte tala om att ta tag i den där jävla livmoderhalscancersprutan som jag får magsår av att tänka på. Finemang. Det var nog allt!

See ya folks!

/ Lisa


Fula Fisken

   Det luktar fisk i hela vårt hus! Jag vet inte om det är för att Någon glömde ta ut soporna i går kväll efter vår delisiösa(?) fiskmiddag, eller vad det kan bero på! Fisk luktar det i alla fall och kära världsmedborgare, fisk luktar inte gott.

ugly fish by its spooky.
...magont?


/Camilla

FantasiJag älskar körsbärsblommor.

Cookies in my dreamsFörlåt att jag tjatar om mina kakfat, men jag är lite insnöad på det just nu. Kan ni tänka er - ett vackert kakfat med frukt och godis, torkade persiokor, gojibär, naturgodis och karameller. Söta jordgubbar, små svenska äpplen och sura kastanjer. To me it sounds awsome. Det ska stå på min stora antikbetsade furubyrå, så att jag kan gå och plocka när som helst jag vill.

Nu har jag hittat ett på den fina sidan Ellos.se. Det kostar 139 svenska riksdaler. Frågan är som det räcker med två våningar, jag skulle gärna vilja ha tre! Jaja. Vad tycker ni?

/ Lisa

I AM ADDICTED

   Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Vill ni ha lite grym musik alltså, listen to this:Jag vet inte vad det är alltså, men det går inte en sekund utan att den här låten antingen är i min hjärna eller i min mun. Ja asså, att jag sjunger på den. Jag har den inte liksom i min mun. Black Eyed Peas bor inte där inne, tro det eller ej. Men det kanske ni hajade. Kanske.

Med andra ord får ni ha överseende med att den är med i vart och varannat inlägg. Flirtsmiley. 

/Camilla, boom boom pow..

Nu skulle jag kunna döda

        Jag bad om att inte få bli rånad, thankyouverymuch. Jag var faktiskt bara helt oskydligt ute och åkte tåg med min lillebror (bara för att hans största passion är tåg/bussar/hissar) och så är min plånbok puts veck när jag kommer fram till T-Centralen. Ingen mobil hade jag med mig heller! Jag som bara skulle köpa ett kakfat i all min oskyldighet. Det var allt jag bad om. Ett kakfat. Men nej. Inget kakfat till Lisa idag heller. Så jag var tvungen att vända hem i stigande panik över vetskapen om att det är löningsdag idag och kasta mig på tåget tillbaka. Inget kakfat till mig.
 
Och VEM I HELVETTE GÅR OCH SNOR EN 17-ÅRIG TJEJS PLÅNBOK?!?! Jag hade för fan min lille, lille blonda lillebror i knät och vi speglade oss i glaset - då passar de på! JAG BEHÖVER FAN MIN PLÅNBOK! Jag har massa kort, CSN-kort, presentkort, Id-kort och betalkort. Jag har haft den där plånboken sen jag var typ åtta bast!

Om personen som snodde min plånbok skulle åka fast och jag skulle få träffa honom/henne - då skulle jag ta ut ungefär tre års aggressioner på denne tagiska människa. FY FLANDERS VA ARG JAG ÄR. Jag skulle kunna golva någon just nu.

/ LisaOförväntade reaktioner

   Läste ni om hur jag reagerar när jag blir stressad? Hur jag inte alls gör som jag borde? Om ni inte läst det så borde ni göra det nu, härpåengång! Jag insåg nämligen idag att jag, på tennisbanan, reagerar på ett liknande sätt.

Låt mig illusterara:


Ibland när bollen kommer på nätkanten är det lite osäkert ifall den ska trilla ner på
ens egen sida och man kommer få megabråttom fram till nät, eller om den
helt enkelt trillar tillbaka på den sida den kom ifrån. Det är då man borde springa.


Man borde reagera typ såhär...


Men jag reagerar typ alltid såhär. And I can't help wonder... Why?!

/ Lisa

Et Voila

Oui, c'est moi - Camilla, qui est la plus bonne chef sur la monde!Om man nu kan kalla det kock att baka citronmuffins. Men hallå, franska ordförrådet = +-0

/Camille

Oh, happy day!

Imorgon är det den 25:e och då blir jag riiiiiiiiiiiiiiiiik!( Snälla, råna mig inte?)


/ Lisa

I just keep wondering Why

Jag måste bara säga att jag tycker att Sverige känns lite såhär just nuEller Stockholm i alla fall. Norrland kanske är lite merFast vad vet jag. Ingen som vill förtälja mig hur det är i norrland just nu?

/Camilla

Jag får bara inte nog

2009 års hittils bästa låt? Ahmen den är definitivt med på listan! På hjärnan är den i alla fall ---/Camilla

Opration Kakfat ...

            Hejsan människor! Jag har precis gräddat amerikaska pannkakor som jag ätit med lönnsirap och jordgubbssylt. Hur gott som helst, om en väldigt mättande. Innan dess har jag hunnit stå i solen på Camillas gröna gräs och spelat badminton medan skvaller och gamla minnen flödat. Tittat i och inspirerats av några gamla inredningsmagasin har jag gjort också - det är på tiden att mitt rum får sig en fresh-up. Planerar ett kakfat! Vad tror ni? Ett fint, litet snirkligt kakfat där jag kan ha röda och gröna vindruvor, karameller och sura kastanjer, mörka chokladbitar och små sådana där orange exotiska bär... Vad tror ni om det?

/ Lisa

En dag i staden

Hodie howdie!

   Såhär gick det på EUP-dagen:

   Vi träffades klockan 9.15 för att klockan 10(!) gitta till Nacka Gymnasium, tillsammans med stekheta greker (eller hur hörni?!), charmiga irländare, holländare osv osv. Där fick vi lyssna på en protestant, en katolik, en buddhist och en muslim till halv 1för vidare f'ärd hem igen. Det var sådär halvintressant, blev mest irriterad på en viss Kaj. Han var inte för homo-äktenskap.Är ni för eller emot homoäktenskap?

/Camomilolola

EuropaCamilla

   I morgon är det någon European Youth Parlaiment-grej. Jag har ingen som helst aning om vad det är, men jag ska vara med i alla fall. Jag är lite nervös, men jag återkommer hur det går asså.Good nighty all mighty!

                                             /Camilla

MOONKI

   Jag såg den här idag fast i gammelrosa. Jag lovar och svär att den finns i gammelrosa! Den måste finnas i gammelrosa. Jag ska såå köpa denna hära. Den var så mjuk och sköön. I just totally loove it! Jag undrar var alla dessa vokaaler kommer ifrån?


/Camilla

HöftprotesNi har väl alla redan sett detta antagligen, men jag är sjukt imponerad av det här alltså. Shit liksom, vilken kolla på allting de har. Men, I can't help wonder WHY?! (nej, internskämt), men jag kan inte låta bli att undra om det där är bra eller dåligt för höfterna egentligen... Vad tror ni?

/ Lisa

Green grass of homeNu vill jag kunna gå med bara ben. Shortsen är från Lindex (Isalees favoritaffär), linnet från hederliga gamla H&M. Skorna hittar du på Scorett och det där fräna halsbandet, som jag i och för sig skulle vilja ha som armband, finns på Accorize.

/ Lisa

Where's your halo?

       Yo everybody in da house! Okej. Jag har G-prov i matte imorgon. Det är inte sådär jättejobbigt för om man vet vad man ska kunna så är G ganska lätt att få. Nu är det så att jag har ingen som helst aning om vad de är vi ska kunne till G-provet. Men det gäller att tänka logiskt - jag är ju trots allt naturare. Mina inre logiska lokalsinnen säger mig att det blir ekvationssytem, andragradsfunktioner och annat jox imorgon.

Och nu är frågan; ville jag verkligen veta det? Nej.

Jävla inre logiska lokalsinnen.
/ Lisa

Hönsafötter kycklingärgötter

   Idag var det tisdag. Det är fortfarande tisdag faktiskt, tro det eller ej. Tisdagar brukar vara en ganska lugn dag egentligen. Just därför gillar jag tisdagar. Idag hoppade en höna på Anna. -Det är sant! Volker (biologilärare) hade med sig en höna och 7 små söta kycklingar, för att vi skulle se hur de betedde sig med en riktig mamma i närheten. Och eftersom att vi är biologiska forskare, närmre beteckning -kyckling-grupp-, så räknade Volker också med att vi skulle klara av att lyfta in the höna i flyttkartongen igen för vidare transport till Volkers bil och bondgård. Men det klarade vi inte, utan en ifrån växthus-gruppen och en viss mattedataelev fick hjälpa till. Sånt är lite pinsamt.

   Hur som helst valde hönan att agera diplomatiskt, förmodligen ville den väl inte förkasta kyckling-gruppens hela stolthet. Därför hoppade hon ut ur icke kyckling-gruppmedlemmens famn och landade på Anna. Anna är med i kyckling-gruppen för er utomstående.

    Så den här tisdagen blev med starka ord en mycket spännande dag. Full med upplevelser och roliga ting. Men att tappa en höna på en av oss i självaste kyckling-gruppen? Sånt är ju lite pinsamt./Camilla

Dagens mest logiska

Lisa: Jag är både stum och döv.
Camilla: Är du?
Lisa: Ja.Copyright vafan!

/ Lisa

Stem Cells

   Ingen som känner sig lite på det torra när det gäller stamceller? Inte? Nån kanske har någon åsikt eller bär inom sig väldigt mycket fakta kring ämnet? Ingen? Helt säkert? Jag ska nämligen skriva en femsidig rapport och har precis gjort en snygg framsida. Det känns ju sådär lagom bra.. Alltså, det är inget fel på framsidan, det är bara själva rapporten, faktan och analysen kvar nu liksom.

Det känns ju sådär lagom bra ja.


Human embryonic stem cell by California Institute for Regenerative Medicine.


 

/Camilla


I will get there

Oh Yeah, det var en trevlig kväll igår vill jag påstå!

   Jag har varit lite upptagen den här helgen, - om ni undrar varför fyra inlägg i rad är så välskrivna och bra. Jag var tvungen att läsa Borta med Vinden, verkligen tvungen alltså. Och så sa någon mysko röst åt mig att sova bort rätt mycket tid. (vem? varför?). Och så har jag, inspirerad av Lisa, börjat skriva en egen kärlekshistoria. Och vill man göra en Borta med Vinden, ja då krävs det sin lilla tid. Men nu har jag tagit en paus ifrån denna stressiga tillvaro för att skriva ett inlägg.

   Ingen rast, ingen ro./Camilla

It makes a lot of sense

Här bjussar jag på lite fler härliga bilder från vår jävligt kalla men ack så trevliga kväll vid långsjön i gårkväll/natt. Om det är några människor som inte alls vill synas på kort så är det bara att hojta till. Puss!
 


Copyright vafan!

/ Lisa

Långsjön

           Godnatt alla människor! Jag sitter här med stelfrusna fringrar, ketchup på jeansen (som för övrigt har gått sönder), och fanta i håret. Mysigt. Riktigt fräscht. Men - vi hade en jättettrevlig kväll vid långsjön med tjejorna och lite annat folk. Det blev korvgrillning, mashmallowsgrillning, chips och gossip. Trots att det var ungefär fjortontusen minusgrader och mörkt som i graven så hölls humöret uppe bra tycker jag!

Nu ska jag tvätta av mig, borta tänderna och försöka tina upp under täcket. Och det bästa - på måndag är det matteprov och jag har inte pluggat nånting! Men nu är det här en positiv blogg, och det som är bra med att jag inte har pluggat är att jag har kunnat göra många andra roliga saker istället.

Pusshej, och godnatt.

/ Lisa


Anakin Skywalker

        Jag har suttit uppe alldeles för länge med tanke på att imorgon bär det av för att träna små knattar i tennis igen. Men vet ni, när man väl börjar se på Star Wars, då går det bannemig inte att sluta. Och jag erkänner, jag älskar Star Wars. Jag älskar klonerna, jag älskar jedisarna, jag älskar Padmés kläder. Men framför allt, people, jag älskar Anakin Skywalker. Jag vet att jag låter väldigt mycket som om jag är fjorton år just nu och just typ förälskat mig i typ Johan Palm eller Björn Gustafsson - men hörrni. Anakin Skywalker är en klass för sig. Han är så brutalt snygg att jag inte ens vet hur jag ska beskriva hur snygg han är. Men nu ska jag sluta vara en sådan extremfjortis och gå och lägga mig istället.

Men. Om en mixmänniska utan Anakin Skywalker och Mr. Darcy skulle komma fram till mig så skulle jag svimma av lycka. Nu räcker det. Godnatt allesammans! Och glöm nu inte att spana in Star Wars Episode 2 och 3 (speciellt 3) för ni kommer också sitta som små fnittriga lågstadietjejer framför de filmerna. Ni killar också, hertosexualitet ner i tårna spelar liksom ingen roll. Ingen kan motstå en robotarm.


/ Lisa

Nobelpris till Lisa, javisst

          Jag har tänkt på en sak. Många (speciellt tjejer, tror jag) är ständigt rädda för att skämma ut sig eller göra bort sig. Men jag har kommit på det ultimata sättet att aldrig mer behöva vara rädd för att just skämma ut sig eller att göra bort sig. För kolla här; här är den hemliga formeln:

Skämma ut sig + göra bort sig = skämma bort sig 

Och skämma bort sig - det ska man ju göra! Man ska unna sig saker varje dag och bjussa sig själv på livets goda och fina! Så tjejer, var inte rädda för att skämma ut er eller göra bort er, skäm bort er istället!


Rena Rama Muren

   I går på matchen hade vi ingen målvakt. Jag som stod i mål en säsong när vi va 10 bast var tydligen det enda alternativet. Det känns ju lagom tryggt liksom. Hur som helst ska jag inte avslöja vad vi förlorade med för då tror ni väl att jag är bollrädd liksom. Och det är jag inte. Däremot är jag lite 130kilosfotbollstjejkommerspringandesraktemotmig-rädd. Det ska jag inte förneka. WHATever!

   Det jag vill ha sagt med det här är att jag är totalt mörbultad idag. Min höft gör jätteont, mina handleder är obrukbara, mina lår är stela som okokt pennepasta och så ska vi inte tala om värken i rumpan min efter alla utsparkar.

Men jusste, det här är ju Sverigest positivaste blogg ja! Det glömde jag nästan..

  Alltså det här med att ha ont, det kan va ganska kul faktiskt. Är man självplågare eller sadist kan det ju till och med vara skönt. Man känner att man gjort allt man kunnat för laget i alla fall, och det är ju alltid nåt!

Pjuh, där räddade jag allt mig själv från att dra ner stämningen. Sanna mina ord.

Happy to stay in goals :) by pixelpixel.
Camilla i buren, rena rama muren.. (Haha, fattar ni eller? Camilla, Muren... muren.. fattar ni?!)

/Camilla

Vänskap

Jag bjuder på den här...


Lisa: Vet du, vet du, vet du?! Nu har jag fått Star Wars Episode Tre!!!!
Camilla: ....
Lisa: ....
Camilla: ...*blink blink*
Lisa: ....
Camilla: *blink blink*
Lisa: ....
Camilla: ....
Lisa: *blink*
Camilla: ....
Lisa: Star ... Star Wars... episode... jag har fått...ehum...
Camilla: ...
Lisa: ....
Camilla: *blink*
Lisa: ...
Camilla: Jaha... eh... ÄR DET SANT?! Eh.... WOW! Ja, verkligen... verkligen WOW LIKSOM! Hehe, shit asså... EPISODE TRE?! Verkligen Episode tre? Wooow....

/ Lisa

Lisa jag saknar GBG!Och så till alla som undrar, jag har match idag och vi ska krossa dem. Hoho jaja, med tio man ska vi köra över dem. Rönninge Salem, beware!

/Camilla

Wonderchild

Jag är så grymt jävla sjukt cool.
 Ibland kan jag inte låta bli att undra var all min coolhet kommer ifrån. Är den ärftlig? Eller är jag kanske självlärd? Nånstans ifrån måste den ju ha sitt ursprung tycker man.

Tänkte bara säga det i alla fall. 

Och här är en bild på min säng./Camilla

Don't make grown men cry

     Godkväll samtliga medborgare i staden i Dubbelbloggen! Ja, idag bakade jag och Mill (som hon numera kallas) scones. Men vi gjorde mer än så denna eftermiddag! Eller nä, det gjorde vi faktiskt inte, för sen skulle jag på träning. Men jag tänkte i alla fall bjuda på lite bilder från vår tid tillsammans mellan 14.30 och 16.07. Vill bara observera att denna bild är en av två som existerar där jag håller pimpfingar. Pimptecknet... ja, ni fattar.
 

/ Lisa

Sköuns

   Gissa vad jag och Lisa gjorde idag? Förutom att träffas, va i skolan, åka buss, äta, andas.. ja ni fattar. Gissa då? Kanske ni kan lista ut det genom att läsa rubriken.. Eller så har ni redan tjuvläst det här inlägget en gång och vet vad det kommer att handla om?!

Jaja, vi bakade scones!Och det var allt för mig!

/Camilla

Rädda ett barn med min fina sång

       Hejsan svejsan. Idag är det exakt fyra år sedan som jag fick tandställning. Inte för att jag har tandställning nu, men whatever. Jag firar denna fina dag med att skänka 20 spänn till Barncancerfonden och starta en insamling. Det kan väl inte startas för många antar jag? Min insamling heter i alla fall My Sweet Song, och vill ni så får ni också skänka en slant som kommer hjälpa någon liten parvel som Gud varit orättvis mot.

Allting vi gör räknas!

/ Lisa

Äkta CoolhetHär ser ni mina nya coola glajjor. De är skitcoola, som ni ser. Om ni också
vill vara coola så kan du hitta jättecoola solglasögon på H&M Diveded.
Jag (som är ganska cool) köpte mina coola solglasögon där för endast
59 spänn. Det är ett coolt pris det, tycker jag.

/ Lisa

En annan värld

   Vi fick en kommentar om någon som ville ha vårat bästa boktips. Eftersom att jag egentligen ska skriva en recension nu i stället för att blogga är böcker ett relativt aktuellt ämne. Ja, anding, blinknigar och sånt är ju liite mer aktuellt kanske. Ni fattar inte, skit samma.

Ja, men i alla fall. Jag har under mitt 16,7-åriga liv läst tre riktiga böcker/serier som jag förevigt kommer att minnas i mitt bokslukande hjärta. Dessa är

Solens Hus av Linda Lay Shuler
Bokserien om Ayla av Jean M Auel
Borta med Vinden av Margret Mitchell

Asså, jag orkar inte skriva vad de handlar om för jag misstänker att ingen skulle orka läsa det. Om ni inte kan ta ett andetag till utan att veta kan ni ju höra av er på mitt mob nr. 118118.

  Hare bra nu!

/Camilla

Ice Cool

Coola Camilla med dem coola strumporna/Urban

Förbaskade Knän och dealet med Gud

   Ni vet de där runda bollarna på benet som hindrar oss bräckliga tjejer från att spela fotboll, springa, spela innebandy, tennis whatever. Ni vet dem? Ungefär kanske 40 cm under låret kan ni hitta dem, mät själva och se om ni kan hitta dem. Ja där ja! Känner ni? Nu ska ni veta att jag med hela min värdefulla värdighet välsignar dem, era knän, och hoppas med all den där värdigheten att ni inte råkar ut för några olyckor med dem. (Om ni inte redan gjort det..) För att leva ihop med ett par jävliga knölar där nere, som hindrar en från att göra det man älskar mest på denna planet, det är inte riktigt det absolut mest underhållande Gud lyckats åstadkomma.  Men jag älskar mina knän. Det gör jag, nånstans under barriären av hat. Och sen ska jag inte skylla på Gud heller. Han gjorde trots allt att jag klarade den där redovisningen i 8an, och jag lovade att va schysst mot honom då.


/Camilla

Dagens visdomsord

Om man känner blodet pulsera i låren,
då har man för tajta jeans.

/ LisaLivsnödvändigt

         Jag är redan helt skengravid i typ nionde månaden och nu måste, måste, måste jag sluta äta marsipanägg. Ska man ta en promenad eller ska man stanna hemma och finslipa på livet? Camilla, dina prickiga strumpor är tvättade och redo att komma hem till dig igen.

/ Lisa

Rå Styrka
/ Lisa

Dumma dumma dumma Eva
Ibland tänker jag att när Eva plockade det där förbjudna äpplet i den där förbjudna trädgården och Gud blev fett pissed off på henne så staffade han henne inte alls genom att orsaka en helvettisk pina när hon skulle föda bebisar. Nejnej. Jag tänker att istället uppfann han klackar. Klackar och tajta, superslimmade jeans som inte är menade att sitta, andas eller äta i. Det är vårt straff tjejer. Tack så jävla mycket, Eva.

Okej, nu går det inte att göra gjorda saker ogjorda. Eva åt det där förbannade äpplet och här sitter vi tjejer idag med fötterna i ologiska vinklar och jeans som näsan växer in i skinnet. Men vi tjejer är ju trots allt slugare än männen (och Gud är ju tydligen en man (Herre, Fader red. anm.)) och därför ska vi nog kunna slinka undan ändå.

Här kommer de bästa tipsen för hur du bemästrar klackarna, inspirerade av SOLO:s tips.

1. När du går ska du försöka sträcka ut benen så mycket
som möjligt och ta långa steg.

2. Klacken ska ner i marken först!

3. Det gäller att visa lite självförtroende, tänk inte
så mycket på att du kämpar med fötterna i 90 grader
utan gå rak i ryggen!

4. Knäa inte! Att knäa är inte snyggt. Gå hellre inte
i klackar alls då!

5. Öva upp musklerna i fötterna. Bästa stället att träna är
att trä på klackarna hemma och spatsera omkring.
Snart har du vältränade klackmuskler i fötterna!

Good Luck!

/ Lisa

Så Gott att må Gott igen

  När solen skiner och man har ett påskägg i ena handen och en god bok i den andra. När det är nya låtar på ipoden och sovmorgon i morgon. När man dricker perfekt varmt te efter att ha bakat cookies. När huden fräknas av ljuset och en nybakt paj väntar i köket. När pappa jobbar på tomten och mamma bakar tårta tills i morgon. När bror min meckar med cykeln och stundvis försöker lära sig G på gitarr. När sparvarna äter på fjolårets solrosor och en svag doft av gräs gör sig påmind i de svaga vindarna.

  Då önskar jag mig ingenstans.

The Spring of My New Beginning by Laurie York.

/Camilla

Påskafton!

Hejsan svejsan på påskaftonsdagen! Jag har haft en ganska trevlig påsafton såhär långt, jobbade ett par timmar på morgonen men därefter har jag bara legat i solen och stekt! Ätit en nyttig och fräsch sorts sallad som mamma med sina talanger slängde ihop till mig, jag har fått leta påskägg (jag vet, men jag kommer att vilja leta påskägg tills jag är minst trettio) och nu ska jag hoppa in i duschen för att senare fortsätta firandet hemma hos några kompis. Glad Påsk!
/ Lisa

Nu ska ni få höra

Eller läsa kanske. Läsa om 10 saker som gör att det hoppar till lite i min mage. Tio saker som får min mun att kläcka fram omedvetna leenden.

En bra låt - Ny som gammal. En glad låt som får en på bättre tankar. En ledsen låt som hjälper en att definera känslorna. En låt man kan dansa till. Music is for Mankind.
Träning - Ja gud, hur torr får man vara? Men jo, när andhämtningen blir riktigt ansträngd, svetten rinner och det känns som att livet aldrig kommer återvända. När regnet piskar eller solen steker och inget kan hindra dig från att springa fetaste långsträckan eller jobba ännu mer för laget eller whatever - då kan jag inte låta bli att le.
Ett gott skratt - När magmusklerna jobbar så hårt att man måste lägga sig på golvet. I gemenskap och tillit och med skönaste humorn. Då har man hamnat i rätt sällskap och endorfinerna rusar runt och gör hela dagen bättre.
Ett gott te - Fruktiga, kryddiga eller mustiga smaker kan kännas gott i munnen. Men bara känslan av att de finns där i teburkarna i skafferiet gör sitt.
Shopping - Jag vet inte varför, jag är väl paranoid, men om jag är nära botten någon gång och ni vill rädda mig -sätt mig mitt i ett köpcentrum. Ångesten rinner av mig och jag inte den blekaste aning om varför.
Ett sms - Vem kan det vara som vill mig något? Vill någon träffa mig? Vill någon be mig om en tjänst? Vill någon bara söka kontakt? Jag gissar alltid vad det ska stå innan jag läser.
Blommor - Jag vet, sjukt originellt va? Nej men serri. Vem blir inte lite lite lyckligare av att känna doften av en blombukett eller se dem växa vilt på marken?
Presenter - Hoho, behöver jag säga något mer? Överraskningar, små som stora, alltid välkommet hos Camilla.
En inställd lektion - På fredagseftermiddagen, sista timmen. ÅÅÅH!
Att se fram emot något - Få planera, bestämma och fixa. Förbereda sig och bara få längta. Mums filibabba.

  
 
  Random Camilla där nere till höger. Jaja, för att ni inte ska tro att jag är kräsen så gillar jag även att bada och baka, och så solen såklart och att spela gitarr ibland och att samla på älgar och att retas med barn och att läsa och plocka snäckor och titta på havet och lyssna på tystnader och en massa massa mer. Och jag söker brevizar i åldern.. Nej nu gör sig min sömnbrist påmind allt.

  Okej, nu märker jag att kvaliteten sjönk i takt med listan också, till råga på allt. Men whatever. Nu vet ni hur ni kan göra mig glad! Ställ in alla Samhällslektioner och jag skall aldrig synda mer.

/Camilla

Revolution!Helig makaron asså! Jag har lärt mig videoblogga!

En solig dag vid långsjön

            Hejsan alla små söta själar som läser denna söta själablogg! Idag har jag och min bloggkollega Camilla cyklat till den mysiga sjön Långsjön och ätit lunch, läst och analyserat min kärlekshistoria, solat, lyssnat på musik och sjungt med, virat oss in i filtar, pratat strunt, känt lukten av eldat ris och njutit av vårt fräkningsodlande. Här kommer självklart bilder!
Newspaper (Romantic edition)


 


Påsklugn

        Den här dagen har varit ganska sjuk. Lite uppåt väggarna sådär. Jag drömde som ett djur i morse (drömmer djur?) och vaknade halv ett. Planerade en härlig brunch och fick i mig två knäckebröd med ost och en kopp med grönt te. Satte mig framför datan och lättade mitt hjärta, tog en dusch klockan halv sju och nu sitter jag här med lax i magen.

Jag antar att detta är påsklov på riktigt...

/ Lisa


Påsk Hos Camilla

 
 
 

/Lisa - nä jag skämta.

Spetsshorts

Jag har ganska precis vaknat. Det roliga med att sova länge på mornarna är inte bara att bli väckt av storebrodern som spelar hårdrock, inte heller av att en triljard människor springer omkring i ens rum lite sådär menande, eller att man vaknar med huvudvärk på grund av för mycket sömn. Nej, det är inte det roliga. Det roliga är att man drömmer så mycket på morgonen.

Jag drömde sjukt mycket i natt. Nu... kommer jag i och för sig inte ihåg nån av dem, mer än att jag sprang omkring överallt. Men jag kommer ihåg att tre falska fjortisar försökte sälja julbadkläder och spetsshorts till mig.

Så det måste ju vara ett tecken, ett sign liksom. Eller vad tror ni? Jag ska ju helt klart börja designa sådana där spetsshorts och sälja och tjäna stålar på. Självfallet - vad annars? Nu är det bara att dra fram symaskinen och börja.

/ Lisa


Konsumera mera

Titta vad jag läste idag..:

Svenskar äter 6 miljoner ägg/timme på påskaftonskvällen
5000 ton godis säljs under påskhelgen (från Karamellkungen)
Trafiken ökar med 25 procent över hela Sverige under skärtorsdagen
830 000 snubbar hänger på Systemet under skärtorsdagen
66 000 liter kryddat brännvin säljs i påskveckan. - Köpes också antar jag.

Med mera med mera. Jag gillar varken ägg eller Karamellkungens godis, brännvin är inte riktigt min grej och jag får inte vara på Systemet. Undra när de ska börja göra statistik på såna som mig.

23 000 ställer sig utanför mängden och uppfattas som mindre värdefulla under påskhelgen. 

      ...

Men jag gillar Påsken. Det gör jag! Det har jag alltid gjort och jag står för det. Amen. 

Färgerna, leenden och ett tecken på liv igen. Det gillar jag!

Easter Spring by MontanaRaven.

/Camilla

Destiny

I am just a heartbreaker,
because my heart is broken.
/ Lisa


Lite bra kanske

Jag satt just här i min ensamhet och spelade på mitt lilla munspel. Helt i min oskyldiga ensamhet. Då sade min fader nere från nedervåningen (chockade ni hade blivit om jag sagt uppe från nedervåningen, eller hur?) såhär:

Far: Lisa, är det du som spelar?
Lisa: Ja...
Far: Det var inte dåligt.


Det var inte dåligt.

Jag antar att det inte var så dåligt! Woho!

/ Lisa


Efterbild(liv)en

  Ja, såhär slutade det hela. Kort är väl den enda beskrivning som behövs. Och ni får ursäkta mitt handbeteende - men jag hade en sk bad face day igår. Sånt händer!

(Haha, händer! Ibland är jag bara för rolig.)

  

Och snart kommer Pelle. Sen ska jag träffa Isalee. Nej, nej, jag har inte alls råkat dubbelbloka. No way.

/Camilla - the comedian

Go Henke! (Inte Lisas kompis Henke)

   Ibland blir man bara lite stolt över sin familj. Kolla här asså, min äldsta kusins karriär har redan tagit fart!

/Camilla

Woli Boli

Tja fan. Jag har precis kommit hem från bio med min vän Henkish, (eller Henrik, Henke, Benke, Henrich). Vi såg den balla filmen Kenny Begins, Kenny Starfighter alltså. Den var rolig! Ni som har sett den första "filmen", eller serien eller vad man ska kalla den vet att den är väldigt rolig. Nästan lite roligare än den här nya filmen tycker jag, om jag får säga min åsikt - vilket jag får eftersom det här är min blogg till 50%.

Så- gå och se Kenny Begins! Den ger en hel del goda skratt. Får 4 av 5 av mig. Eller nja 3,6 av 5 kanske./ Lisa

Cut Hair Day

   Idag är dagen då Camilla helt impulsivt bestället klipptid. Önska mig all lycka i världen - det lär jag behöva! Puss och Kram, vi ses i nästa liv!


Hoppas bara att det inte blir som sist...


 
Hårprodukter med stort H

Låt oss utbringa ett fyrfallet leve till Wellas SP products! Utan dessa skulle mitt hår se ut såhär:

spinderella: artichoke and bad hair day by knottynaomi


Hipp hipp Hurra, Hurra, Hurraa.

WELLA SP SENSITIVE HAIR PACK (3 ITEMS)


Nu känns mitt hår i stället lite mera:

 { Day 43 } Don't Worry, Be Happy by Ana Santos

For your information.

/Camilla

Hamonica

        Jag håller på och försöka lära mig munspel. Det är ett av mina livsmål. Tänkte klara av det nu så att jag kan gå vidare och lära mig rida, lära mig spela trummor och gå på en Bruce Springsteenkonsert. Man får kämpa här i livet alltså. Någon som vet det bästa sättet att lära sig munspel?

Så varför ska man då göra sig mödan att spela ett sådan werid instrument som munspel? Jo, här och här får ni veta.

In Memory:  Harmonica Man by cobalt123.

/ Lisa

Oväntat besök

Titta vilka jag stötte på igår rå! Sicken överraskning liksom./Camilla

A material girl

       Alla dessa beslut som ska fattas i min materiella och konsumerande värld. Alla dessa färger och nyanser man ska välja mellan. Ska man ta grönt te med ananassmak eller det gröna teet med bärsmak? Svart te med chokladsmak? Fläderte? Ska jag ta den blåa eller den svarta klänningen? Äh, jag tar båda två. Ska jag köpa de där billiga skorna? Ja, de kan ju vara bra att ha, även om jag inte riktigt gillar dem.

Nej, så hemsk är det inte. Jag är ganska återhållsam faktiskt, om man jämför med en del andra. Sen handlar jag säkert mer än andra också... men, jaja! Nu ska ni få hjälpa mig att bestämma vilka solgalsögon jag ska köpa.

Alla dessa beslut... och gud, va jag låter dryg. Förlåt mig för min dryghet idag.


/ L

Våra stackars busschaufförer

            Jag har tänkt på en sak. En sak som gör mig lite frustrerad och som gör att jag inte vill bli busschaufför. Det handlar nämligen om busschaufförer. Men sluta inte läsa nu bara för att det handlar om något så vardagligt som busschaufförer utan ni ska få er en tankeställare, precis som jag!

Ni vet att busschaufförer alltid hälsar på varandra när de kör förbi varandra. Men har ni tänkt på vad som händer ifall bara en hälsar? Ifall den ena busschaffören vinkar till sådär som de gör, men inte den andra gör det. Hur tänker den busschauffören som vinkade då? Typ: "Varför vinkade han inte? Tycker han inte om mig?". Eller kanske "Ignorerade han mig eller såg han inte att jag vinkade? Men han brukar ju vinka. Har jag gjort något fel? Vad kan jag ha gjort?". Och sen så tänker den stackars busschauffören på det så mycket att han missar stanna på en busshållsplats och en pensionär får gå fyrahundra meter extra och dör av utmattning när den kommer hem.

Eller så är man den busschauffören som missar att vinka till den busschauffören som vinkar. Hur tänker man då? Typ: "Shit, vinkade han till mig? Gud, nu tror han att jag är sur på honom! Varför vinkade jag inte?". Eller kanske rent av: "Jag missade att vinka till henne! Nu tror hon att jag inte är intresserad och kommer sluta vinka till mig. Ska jag köra en liten omväg och köra ikapp henne och vinka till henne?". Och sen så kör bussen en omväg så att en liten pensionär får gå av på en annan hållplats och får gå fyrahundra meter extra och dör av utmattning när den kommer hem.

Shit asså. Borde inte regeringen ta upp det här i nån sorts möte så att våra stackars busschaufförer slipper allt det här?


Peace out.

/ Lisa


Och här kommer helt otippat en
bild på vår allas Harry Potter.

Here comes the sunNu äre vår på allvar, people! Ingen lek längre - allvar!

/ Lisa

Pellefjompen

  Idag när jag åt en nougatglass i Kungsträdgården stötte jag på en bekant. En bardomsvän, en bästa vän genom slutalekamedgodsedjurochbörjasminkasig-stadiet. Det var en härlig tid vi hade. Mycket fotboll, mycket skratt och mycket Nugattimackor (Norsk nutella typ. Just like heaven!!). Man ska aldrig säga alltid, men jag hoppas att vi kommer att fortsätta vara vänner en lååång tid framåt.


Kisscucumber!

/Camilla

Nationalsocialist

  Men hallå Lisa, vad är det för fel på Sverige? Även jag låter mina bilder tala för sig själva:

 
 
 

  Okej, jag erkänner, den sista är inte en bild på Sveriges väder. Men det där stenungsbakade valnötsbrödet hittar man bara i Sverige! I Göteborg om vi ska vara noga. De andra bilderna är från lite varstans. För ärligt talat, hur skulle vi klara oss utan 6 månaders mörker, kyla och slask?

Otänkbart.


/Camilla

Take me home

           Nu när våren knackar på så kan jag inte undgå att börja tänka på vår Thailand-resa i vintras. Det var helt sjukt, alltså. Så helt totalt annorlunda från kalla Sverige. En rulle med Mentos, som här i Sveden kostar runt tretton spänn, kostade 2,50 kronor i Khao Lak. Det är sjukt. All billig mat (en coa-cola för fem spänn), alla billiga kläder (linnen och klänningar för runt fyrtio spänn), alla trevliga människor, den varma solen, den svalkande poolen, det ljumna vattnet, solbrännan. Det går verkligen inte att beskriva utan att ha gått en journalistutbildning, så jag låter de här bilderna tala för sig själva. Avundas, och börja spara stålarna. 

 

 


/ Lisa

Ingen musik för klenisar

Det är någonting som inte är riktigt nyktert med gruppen System of a Down. Jag har inte kommit fram
till vad det är ännu. Men det gör inget när andra halvan av Chop Suey ( som man förövrigt även hittar i vår kokbok ) är helt jättebra. Enjoy!


Te och Meningen med livet

    Idag var jag och Lisa i storstaden och köpte te på NK. Ska ni köpa te någon gång köp det på NK. Jag gillar te. Jag har en tesamling här hemma och detta är väl en fjärdedel. Vad jag skryter! Men en del har lite mer rätt att skryta. I alla fall om man gör det i sin egen blogg.


  Sen så har jag hört att Melker inte tycker att vår blogg är Sverigest mest positiva. (Hur man nu inte kan tycka det!?) Det ser jag allvarligt på och tänker därför komma med lite (10 om vi ska vara petnoga) olika punkter/förslag på varför livet är värt att leva:

punkt 1. Livet är allt bra ändå.
punkt 2. Te gör att man mår bra.
punkt 3. Solen är fin.
punkt 4. Du är alltid älskad av minst en människa, jag älskar nämligen alla.
punkt 5. Det är jätteskönt att springa barfota i gräs utan barr och kottar i.
punkt 6. Köp inte vaktlar om du vill köpa ett husdjur.
punkt 7. Labbrapporter kan vara roliga att göra om man lyssnar på bra musik samtidigt och har ätit, tränat och sovit bra den senaste veckan. Helst ska man ha en godispåse vid sidan om och inte tänka på att man ska göra en ny labb dagen efter.
punkt 8. Dirty Dancing är halva meningen med livet.
punkt 9. Dubbelbloggen är den andra halvan.
punkt 10. Så fortsätt läs Sveriges Mest Positiva Blogg!

FrecklesSnart får vi alla lite fräknar. Sånna där små bruna prickar över näsan och under
ögonen som visar att vi har blivit kyssta av solen. Så fint som det kan bli.
Jag tycker det är så vackert med fräknar på amorsbågen, det skulle
jag vilja ha mer av här på jorden.


Vad tycker du? Är inte fräknar vackert?

/ Lisa

Emoblogg?

         Okej, vad händer med världen? Seriöst. Vi har sloggan "Sveriges mest positiva blogg" och försöker se allting på den ljusa sidan. Allting! Och vad är tacken för det? Nyligen hade Sveriges amatörbloggars Riksförbund omröstning kring året som var, 2008, och dess bloggar i olika kategorier. Kenza blev årets framgångsrikaste, FEBB blev årets uppåtstigande och Vimmelmamman blev årets mest läsvärda... Vi blev på något underligt sätt också nominerade. Tog hem ett pris till och med. Nämligen som...

.... årets Emo-blogg.

Vad fan, liksom? Vi finner det upprörande. Läs mer här om hur omröstningarna gick till och om hur Sveriges mest positiva blogg blev 2008:as Emo-blogg. Kom igen nu, läsare, visst är vi inte Emo?!

Ins'Allah

   Käraste Allah. Jag vet inte om man tillber Allah såhär men när vi ändå verkar ha religionstema kan jag ju passa på. Jag vet inte riktigt om jag gillar den här idén med dig. Det blir så mycket krig ju! Men jag ska inte prata religion nu.
 
  Jag ska hälsa dig, vänliga Allah, att jag har en jättefin kompis som är jättebra. Hon är inte så jätteförtjust över att jag somnar under hennes favoritfilmer, eller att jag retar hennes lillebrorsa till vansinne, eller att jag är så mycket bättre än henne på  (hihi, vad jag än skulle skriva här skulle hon bli irriterad, så jag vågar inte riktigt skriva nåt seriöst) att spotta. It´s true! Men alla är inte felfria! Inte ens hon! Men det är inte ens så mycket illa grejer att jag orkar rada upp dem! Hon är precis som du, Allah. Almost Fläckfri liksom.

  Och så är ju så söt att man bara vill äta upp henne! Fast det kan ju vara illa om man bara vill umgås. Det kan ju bli lite svårt om ni förstår vad jag menar.

   Skit samma! Jag gillar henne skitamycket! Hon fattar vad äkta humor är, hon är smart och gillar inte heller krig.


Tack Allah för att jag får ha en sån superduper frände! Jag känner mig seriöst utvald! Det känns bra.

Snyggoberta! Eller Lisa som de andra kallar henne...


/Camilla

RSS 2.0