Borta med vinden

Det gör fortfarande ont i hjärtat när jag tänker på dem. 

Gone With The Wind Poster

/Camilla


This is where I live

  Nu ska jag visa er mitt nya rum! Jag arbetar på att sudda bort kvarstående flickdetaljer, så bortse ifrån hjärtkudden, katttavlorna, lavalampan och den lila skrivbordslampan är ni snela? I detta bildspel visar jag också dagens fynd, en bakbok! Åhlens, 198 kronor, visst är den väl söt så säg?
Vackert så säg!? Och Melker som säger att jag är tråkig.. Tss!

/Camilla


Darling, save me

Nu fick jag ett litet lyckorus. Jag gör mig redo för skola till världens bästa musik, ska åka buss med någon j'adore, har en ny snygg klänning på mig, har fått en ny rolig människa i mitt liv, går endast till kl. 12.45 idag och har bett min svenskalärare om novellen "Kyssen" som är den finaste novellen någonsin. Om ni vill så kan jag skriva den här?

So you're scared, and you're thinking that maybe we ain't that young anymore?
Well, that's alright with me.

Lisa

Min homie Johan Palm

Måste bara inflika med att jag hem från bion åkte tunnelbana med självaste Johan Palm. Jag är inget direkt stort fan av Johan Palm, har i ärlighetens namn aldrig hört en låt av blondiesen, så jag ska väl inte uttala mig om om han är bra eller dålig egentligen. Men nu kan jag i alla fall säga att jag har haft ögonkontakt med alla trettonåringars favoritförföljarobjekt (råkade kolla ganska drygt på honom) och nuddat hans fake-skinnjacka. Jag har åkt tåg med han Sveriges starkaste man också, han som vann Let's Dance. Magnus Samuelsson, heter han va? Jag släpade på tre tunga väskor påväg mot SM och ställde mig så nära honom som möjligt för att ge honom chansen att erbjuda sig att hjälpa mig med väskorna. Det gjorde han inte. Jag fick typ nackspärr.

Jävla tåg-kändisar.


Läskig, men still my homie.

/ Lisa


This is who I am

Alltså vår blogg är så damn snygg nu! Tycker jag. Tycker ni?

Annars så sitter jag här, mycket belåten efter en kopp rykande varmt chaite ifrån självaste NK, med basen dunkande till senaste partylåtarna. Man blir ju bara för pepp av dem! Och på tal om pepp (jag visste att jag skulle kunna knyta ihop det!) så skulle jag vilja berätta att jag är mycket glad. Sådär överglad man kanske inte egentligen bör vara med tanke på hur man kommer må sen och jämföra allt med det här. Men glad är vad jag är. Och anledningen till att endorfinerna sprutar är ganska så oklar. Frukta icke, som vanligt har jag mina teorier:

1. Jag har möblerat om mitt rum
2. Jag har köpt ett par nya jeans
3. Jag har köpt nya pennor och ett pennskrin (Woho liksom!)
4. Jag har haft en dröm där jag var tillsammans med både Edward Cullen och Alexander Rybak.
5. Jag har världens mest underbara vänner
6. Jag har bara ett allmänt bra tillstånd (är både utsövd och helt okej tränad!)
7. Jag sitter och lyssnar på partylåtar

Om ni inte vill följa min lista är mitt råd till alla att bara shakea (shakea? shejka?) av sig stressen och tänka på hur bra ni faktiskt är. För alla är bra. Utom Hitler, Stalin, Usama och, no offence, Gud ibland.                                            I'm so cool. Ni också.

        (Lisa hälsar att Bruno är helt sjuk och sinnesrubbad men fasligt rolig)

                                                     /Camilla


I wanna know if love is wild

Okej, jag må vara sen med denna upptäckt men ja, Green Eyes av självaste Coldplay är superfin. Idag har jag jobbat en timme och sedan intog jag och Camilla Stockholm Stads gator. Camilla hittade ett par riktigt snygga trashjeans och jag hittade ett grått bomullsfodral. Nu ska jag köra bilen in till City igen och se på Sommaren med Göran tillsammans med min sötaste kusin Maria. What a life we live, don't we?!

Egentligen borde jag plugga matte. Men jag skaaa göra det också.

/ Lisa


I have really learned a lot

Jag har fått Spotify av min sötaste kusin, fyndat både Rocky ett och två för endast åttio spänn, sitter här med ett glas mjölk och två ballerinakakor, har den bästa och coolaste vännen man kan ha och ska nu lägga mig i sängen med datorn för att skriva vidare om mitt liv. I guess life could be worse after all.

Dessutom har jag upptäckt att Roy Orbisons version av "Love hurts" typ är helt äckligt bra. Klatchigt.


Love is just a lie.

/ Lisa


Katastrof

I mitt kvarter kryllar det av katter. Var man än går stöter man på katter i alla dess former. Varje gång jag springer till Lisa (jag är alltid sen) så är jag nära att springa på en katt vid en viss korsning. Och idag när jag skulle springa till henne stod det en på vår trappa precis utanför ytterdörren! Då höll jag minsann på att göra i brallorna. Och sen när jag var på väg hem ifrån Willys alldeles nyligen så sprang det två katter under en bil utanför huset och såg ut att ha väldigt kul (jag tror att det är samma som brukar stirra ont på mig när jag går förbi ett speciellt hus där nere). Det var då jag insåg att så här många katter kan bara leda till en sak, nämligen ännu fler katter. Och det gör mig lite rädd.

/Camilla


Happy heels, sad heels

Hatkärlek är vad jag känner för klackar. Å ena sidan är det de snyggaste skorna man kan ha, passar till alla kläder, gör benen snyggare och är sådär respektingivande klippiteklappande när man walking down the street. De plussar på min korta längd och är roliga att ha, även om man så bara ska ha dem i garderoben. Å andra sidan känns det ibland som om klackar är tortyrredskap nedskickade till jorden av en Gud som liksom bara inte kan komma över att kvinnan Eva åt av kunskapsträdets äpple i lustgården. Man kan inte gå mer än hundra meter innan fötterna börjar leva sitt egna liv och halka hit och halka dit. Ja, jag säger då det. Då det. Vad tycker ni? Vad tycker du, Melker? Du har väl ganska mycket klackar (när ingen ser)?
/ Lisa


Marilyn's heart

Hello hello hello! Vad i hela friden gör jag uppe såhär tidigt på morgonen en lördag kan man ju sannerligen fråga sig! Varför ligger inte jag i sängen med fem timmars sömn framför mig som de allra flesta människor mellan 14-20? Jo, det är nämligen så att jag ska arbeta. Jag ska till tennishallen och försöka få små barn att förstå att vänster fot är vänster fot, och inte höger fot hur många gången de än tar fram höger fot istället för vänster fot. Jag ska försöka få dem att släppa mig med den där oskuldsfulla lite halvkorkade blicken och koncentrera sig på bollen istället. Och det är bra om man svingar racket också när bollen kommer. Och hur gärna man än vill så är det liksom inte okej att kötta allt vad man kan när jag står två meter framför och kastar en boll. That's my misson!

Sen så har ju vi fått en ny design också! Jag och Camilla med hjälp av Isalee slängde ihop den här lite mera höstiga design och blev ganska jättenöjda! Vad tycker ni? Är det någonting att ha?

Godmorgon, och hejdå!

Lisa


Ah ah ah staying alive

Thursday I don't care about it's friday I'm in love.. Barabara, det är fredag hörni!! Vad händer?! Jag har precis klämt i mig en vegetarisk pizza, eller ja, typ nästan i alla fall, och på det en välfylld godispåse. Detta tillsammans med mina underbara vänner. Nu är det Saturday Night Fever på gång (lite o-rätt kanske med tanke på vilken dag det är) och snart också Lust och fägring för fulla muggar! Hoho jaja vad jag får till det ibland. Lust och fägring = te = fulla muggar. Ehm, ja.

Picture Time!
/ Camilla och Lisa

Ska nog ta en huvudvärkstablett

Jag är schweinetrött efter att ha suttit en hel eftermiddag med Camilla och Isalee och försökt planera kvällen tills frustrationen sipprade ur öronen på oss alla tre. Nu blir det i alla fall en pizzakväll på min balkong med massor utav godis och te. Så mysigt som det kan bli! Självfallet är det min plikt som boggerska att önska er en lika trevligt kväll som den jag kommer få, och att ni prioriterar sömn och mat nu i dessa sjukdomstider! Over and out.
/ Lisa

This love was ment to be

Hej alla barn nu blir det barnpogram, titta nu vad farbror Frej tar fram: En tub kaviar och en skiva, så har vi gjort en CD-rom.

...

Vet ni vad jag ska göra? Jag ska anmäla mig till en konst-kurs! Jag vet inte till vilken än, men jag håller på att kika runt för fullt. Sen ska jag baka vinbärsmuffins till mina nära vänner och familj. Efter det ska jag och Lisa ta en frisk kvällspromenad runt området. Allt detta innan jag kryper ner i sängen för en ny, härlig bok! Visst har jag väl ett mysigt liv så säg?! Bortsett från matten som ligger som en blodtörstande bödel på soffbordet då. Blodtörstande bödlar finns det gott om, ska ni veta.

Åter till konsten då. Det blir nog roligt! För om jag lär mig måla På Riktigt, då tror jag minsann att jag kommer leva lyckligt resten av livet. För att kunna ge utlopp för sin kreativitet på ett sätt som stärker ens självkänsla, det är grejer det! Det låter flummigt, men flummigt är livet!


Abstract Art Watercolor by TlalocTev.

/Camilla

Ve och fasa

Idag upptäckte jag till min förskräckelse att jag var utelåst när jag kom hem från skolan. Det sög ju. Men som tur var så har jag alltid min balkong öppen, vilket fick bli min räddning. Efter lite konkande av en stege så var det bara lite mod (läs självmordsbenägenhet), några böner (konstigt hur man kan bli jättereligiös i pressade situationer) och ett litet graciöst hopp över balkongräcket som behövdes. Så var jag hemma! Ikväll blir det bowling. På rena skitna blanka... vad är det för dag idag? Torsdagen!


/ Lisa

I remember everything.

Även typ råballa typer alltså måste gå i skolan. Och läsa psykologi. Och matte C. Och Svenska B. Och Biologisk forskning. Men det är ju ganska najs ändå (bortsett från damn matte C). Nu ska jag snart sätta mig på bussen och njuta av min fyllda paprika. Jag hoppas att ni var med ordentligt där, för där drog jag nämligen ett skämt och ni kan få mycket rubbad uppfattning om mig om ni på allvar tror att jag tar med mig fyllda paprikor på mina bussfärder. Så ligger det ju inte riktigt till. Jag försöker ta med mig olika sorters grytor på bussen, gärna med champinjoner i, för det tycker jag är gott. Så kan man liksom blanda i pasta eller potatis (vad man nu vill ha) i själva kastrullen. Nu ballade det ju ur riktigt ordentligt, hörrni. Jag menade faktiskt att jag skulle sätta mig på bussen och njuta utav min fyllda Ipod. Såklart. Klockan är tidigt....


/ Lisa

Typ råballa typer alltså

Hahaha, nu fattar jag Camillas rubrik på förra inlägget. Askul. Faktiskt askul ju! I alla fall. Jag sitter här med en kopp grönt te i smaken Grape- Päron (antioxidanter, ni vet). Jag ska hoppa in i duschen, fresh up a little bit och sedan hoppa i säng. Men självklart måste jag bjuda på några gangsterbilder från kvällens promenad. Folket i vår lilla förort får hålla sig från gatorna när jag och Camilla går omkring i våra skinnjackor! Farligt, farligt.

/ Lisa

Askul

    Var fan håller Camilla hus egentligen, undrar ni väl?! Vem fan är det som inte skött sitt jobb och halshuggit alternativt förgiftat min mattelärare, undrar jag?! (Gud, Usama, någon annan?) Matte C in my heart asså.

 I alla fall! Idag hade den alltjämt mysiga skolan Kärrtorp anordnat en bildtävling på eftermiddagen. Man skulle illustrera olika ord. Jag och Melker och dem andra i min grupp (ja, jag var ledaren) kämpade tills svetten rann för att komma på kreativa lösningar till orden "energi", "lukt", "metamorfos" och mycket annat. Vi fotade som galningar och när vi knappt orkade ta ett steg med våra slutkörda benmuskler längre, ja då blev vi äntligen klara. Hungriga, trötta och kissnödiga hade vi tagit oss igenom alla uppgifter och satt spända av förväntan i aulan för att höra vinnaren i varje kategori. Som ni vet så lönar sig hårt jobb och dset bevisade mina tappra gruppmedlemmar och jag idag. Vår grupp vann på ordet "lukt", då vi hade fotat skolans statys rumpa. Första pris! Vilken ära! Och vilka priser sen! Vi vann ett varsitt grönt äpple. Det symboliserar tydligen kunskap. Vår skola är så påhittig! Det kallar jag mödan värt!


Typ såhär såg bilden ut, fast lite mer underifrån..


/Camilla

That son of a bitch is brave

Camilla och jag gjort det till en rutin att gå en lång promenad runt niotiden varje kväll. Ta vara på de sista plusgraderna, få den där läckra kvalitétstiden och sedan få krypa ned lite småfrusen under täcket och sova sådär gott som man bara gör efter en syrepåfyllande promenad. Och om jag ska ge er något må-bra-tips nu när hösten står och knackar på dörren som aldrig förr och alla runt om en bara snackar om att "nu blir det bara mörkare och mörkare" och "jag måste köpa massor utav höstkläder" så skulle det vara att just ta promenader. Kvällspromenader kan vara ett alternativ, men ni vet väl alla hur underbart äckligt skönt det är att gå en sväng på morgonen? Här om dagen hade jag och Camilla sovmorgon varpå vi bestämde oss för att walka lite; solen sken, himlen var oändligt blå, morgondaggen låg frisk i luften och så fort jag kom utanför dörren kände jag hur lungorna städades och att det skulle bli en riktigt bra dag. Sen har man ju inte alltid tid med sådan lyx. Men lunchraster, håltimmar och "missa" bussen hem från skolan kan ju vara ett sätt. Dessutom är promenader det bästa sättet att bränna fett, det om någonting kan väl motivera den här galna generationen...

Förresten så lyssnar jag som en galning på Bob Dylans Hurricane och även på de bästa låtarna utav Elvis Presley just nu. Det tycker jag att ni också ska göra, sweet folks! Nu blir det ut i augustikvällen om en halvtimme.
/ Lisa

Stars mean nothing to you

Hejsan alla ni söta filurer där ute i cyperrymden. Här sitter jag i en skön soffa och lyssnar på Rod Stewarts sköna I am Sailing. Solen skiner äntligen efter en allt för regnig dag och jag tänkte att vad kan passa bättre än att ta med sig datorn ut i den friska luften och skriva om livet över en kopp te? Ren terapi. Vad som inte är ren terapi är att jag liksom inte kan komma på någonting vettigt att skriva om här på bloggen. Och då ska man ju inte skriva alls egentligen. Men jag gör det ändå!

Jag kan ju säga att jag vill köpa jättemånga mysiga strumpbyxor till hösten...

/ Lisa

Short cuts

Hello hello på er hela goa gänget! Jag är precis hemkommen från en kvällspromenad på sisådär sjuttiofem minuter som jag delade med min kära vän, kollega och utomjordning Camilla. Nu borde jag räkna matte, och det ska jag göra också. Så småning om. Någongång... senare...

Och vad ska jag göra nu? Jo, nu ska jag planera hur jag ska spara ihop till en lägenhet så att jag kan flytta hemifrån snart.Cupcakehysteri

Fan, nu måste jag och Camilla typ skärpa oss med uppdateringen alltså! Men ni vet ju vad man säger, hellre kvalité än kvantitet. I alla fall så var jag på min första Psykologi A-lektion idag vilket innebär att jag inom en snar framtid kommer att kunna analysera er alla. Be ware. Efter en jättemysig cupcake-fika och pingis med Camilla så träffade jag den skojiga My för att få (köpa) en schnygg skjorta utav henne. Och nu ska jag träffa snyggingen Henke för att han också ska få sin dos utav mina cupcakes - rättvisan ska segra! Det finns i och för sig ingen rättvisa, det är i alla fall vad jag är övertygad om. Jaja, nu är det vara Isalee som inte har fått någon cupcake eftersom hennes blev till geggamoja i min väska. Puss och kram på er alla!

/ Lisa

Upp till kamp

Vår söta vän Isalee är bra på att baka alla möjliga sorters grejer. Till exempel kardemummakaka. Och typ prinsesstårta. Och småkakor. Och snygga cupcakes. Ja, igår var det i alla fall min tur att försöka ge mig på det här som kallas "frosting" och kladda med Philadelphiaost och sprida små silverkulor runt hela huset. Men jag blev ganska nöjd! Om ni också vill ge er på det här så kan ni kolla in receptet här. Idag blir det en aschill dag i skolan med endast två lektioner, och det ska jag och Camilla fira med en morgonpromenad. Ha en bra måndag!

/ Lisa

Hej Mormor!

   Vet ni vad som är typ det sötaste ever? Nu snackar vi inte choklad och cupcakes, nej, nu snackar vi sex (vad kul om jag hade stannat här..) veckor gamla hundvalpar! Mormor och morfar har precis köpt en liten ljusbrun Irlänsk sätter med en vit tuss på magen! So cute! Så idag åkte jag och mor min dit för att hälsa Jimmie välkommen till världen. Ni har full tillåtelse att skicka hotbrev (inte för elaka bara) för jag glömde nämligen att ta med mig kameran, men en vacker dag ska ni allt få se honom.

Under samtalsämnet dessa-moderna-tider-och-alla-krångliga-tillvägagångssätt-att-kontakta-folk-med-jag-vad-hette-det-nu-igen-e-mail? så kom vi in på ämnet bloggar. Med andra ord vet nu min mormor var jag håller till i cybervärlden. Så, hej mormor! Cyber betyder typ den här virituella internet-världen. Hoppas du gillar dubbelbloggen. Kram!

Och här en ovänta bild på receptionen jag jobbade i på mitt sommarjobb!Nu ska jag leta sista minutenresor! Måste.åka.bort.


Pussar och kramar!

/Camilla!

Miss Marilyn Monroe"A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't belive,
and leaves before she is left."

Been there, done that

Jag försöker komma på någonting vettigt att göra, men trots det så kommer jag inte på någonting vettigt att göra. Min mamma har bett mig plocka äpplen från gräsmattan, men det har jag ända till klockan åtta på mig att göra, så någon gång runt 19.50 gör jag det. Men vad ska jag göra fram tills dess?

... sova?
... försöka få tag på Camilla?
... måla naglarna?
... försöka motbevisa religionen?
... baka söta cupcakes?
... ge mig ut och springa?
... spela pingis mot en vägg?

Help meh!

/ Lisa

It's what I amNu ska jag snart iväg och vara barnvakt. Tjäna mitt levenes bröd liksom.
Jag hoppas att ni alla har haft och får en fortsatt härlig lördag och att ni
lyssnar på denna hära låten "Fire" av Bruce, Den är riktigt skön.

Fred ut!

/ Lisa

Ölhävning is my thing

Hello hello hello you people! Igår var det ju taco-middag med roliga brudar hemma hos Camilla. Vi åt tacos (wow...) och åt äppelpaj som Camilla hade gjort (den var grymt god!). Har ni tänk på att jag har börjat göra väldigt mycket paranteser här och där (har ni tänkt på det?)? När kvällen blev sådär augustikylig ute på Camillas veranda så begav jag mig hemåt där bror min hade fest. Mycket trevligt och intressant att se hur 20-åriga KTH-människor festar. Själv provade jag på ölhävning för första gången (men med fruktsoda, mamma, promise) och lyckades fasktiskt vinna en omgång! Stolt. Här kommer lite bilder från gårdagens middag! Och klicka här så kommer ni till den framtida supermodellen och modeoraklet Esthers blogg.
/ Lisa

Just totally agree!

   Här sitter jag med darrande händer efter en kopp snabbkaffe i stundens hetta! Jag har nämligen svängt ihop en äppelpaj till mina gäster i kväll (är jag inte söt så säg!) och ska snart bege mig upp till högdalen för att möta upp sällskapet. Först ska jag bara kolla bussen, svida om och ringa Lisa på beställd väckningstid. Vi lever lite i symbios inser jag nu. Sen så hittade jag denna text på typ världens sötaste blogg (klicka på bilden för att komma dit!):
 

/Camilla


 


Snark upphöjt till jättemycket

God eftermiddag. Jag är så trött som jag rent fysiskt tror att man över huvud taget kan bli innan man somnar rätt uppåner. Det är däremot inte så konstigt med tanke på att jag endast sov ungefär två timmar inatt (SKÄMS!). Nästa vecka lovar jag att sova minst nio timmar per natt! Peomise! Jag tänkte ta mig ett par rostade honungsmackor och en kopp te, för att sedan krypa ned under täcket och sova ett par timmar. Ikväll blir det middag med originella och inspirerande människor.

/ LisaNämen gud va halvgalet

Jag fick inreda mitt rum när jag var sisådär tio år gammal, vilket resulterade i lila tapeter med silverprickar, rosalila gardiner och lite andra detaljer i lila chargong. Nu känns det faktiskt som om det är nog. Snart fyller jag arton år, och då ska jag i alla fall få måla om mina lila väggar. Men ändå hänger de där randiga gardinerna där, och det känns bara liksom inte som om en nästan vuxen människa är vad som sover i rummets säng. Så därför gjorde jag lite revolutionerande förändringar. Jag tog ned mina gardiner och hängde upp kläder på gardinstången i stället. Jag fyllde hela min vägg med fotografier från forna tider, och jag belamrade rummet med vackra böcker. Just nu är det Jane Austens "Emma" som ligger på nattuksbordet. Såå, vad tycker ni om mina små förändringar? Personligen är jag just nu ganska nöjd med kläderna i gardinstången...


/ Lisa

Dagens Autofit

    Ja, det blir spännande att se vad vår kära vän väljer att tatuera in! Själv måste jag få berätta att jag även testade ett "Bom Bom Pow" med snirkliga bokstäver vid fotknölen! Riktigt sassy I must say!

Nu är det dags för mig att ta tag i den efterlängtade matten, denna gång matte C (!). Som tröst ska jag dricka en kopp te ute i solskenet och avnjuta min nya favoritmacka. Två skivor bröd, smör, skinka, aywar stark, en gnutta turkisk yoghurt, färsk basilika och ett salladsblad. Även kallad Camwish, efter dess grundare. Hon var visst också ägare till en skinnjacka, av vad jag har hört. Och ett par gula wayfares. Hon måste ha varit cool hon. Gott är det i alla fall!
Erkänn att ni gillar garderobsdörrkulissen?


/Camilla

I carried a watermelon?

Godkväll! Det är hög tid för oss gymnasieelever att krypa i säng (okej, kanske inte hög tid, men skoldygnet har inte gått in riktigt än) eftersom imorgon är det en ny dag. Jag har precis åtnjutit en härlig kopp te med min vän Camilla - hon spanade in alla nya grejer i mitt rum (massor utav foton på väggen, kläder i gardinstången och paketpapper på dörren). Därefter började vi tatuera oss. Jag ska mycket troligt märka mig för livet om sidåsär fyra månader när jag fyller arton, och man måste ju bestämma sig i tid för vad som ska stå på ens kropp i all evighet. Inte världens bästa bilder, men, några favoriter? Jag måste dock varna er och säga att alla är inte seriösa...


/ Lisa

Get ready for the ShowdownYeeeah baby, we rock! Eller.. typ så nånting i alla fall. Vad tycker ni?


/Camilla aka Läderlappen

A devil meaning well

Have you come to die?! No, I came yesterday.

Idag var första dagen i årskurs två. Men var inte ledsna för det, för när fysiklektionen var över så kastade jag och Camilla oss till närmaste köpcenter. Man får inte sacka ihop med shoppingen bara för att fjortontusen timmar skola lägger sig som en liten fjäderbädd på ens axlar. Camilla hittade den snyggaste skinnjackan ever, som hon får visa närmare senare. Jag kollade på en tunika, almanacka, skor, väskor - och köpte inget. Inte alls okej.

Men här kommer i alla fall lite trevliga bilder från vår eftermiddag!

/ Lisa

Happy Skolstart

Hey babes. Idag drar det igång, antagligen som aldrig förr (vad jag nu menar med det). Jag har installerat klackarna på fötterna, tuggummit i munnen och den glada humöret i... huvudet? Sinnet? Whatever. Det ska i alla fall bli roligt att spana in alla nya ettor (spana in på ett hederligt sätt alltså) och att återse härliga, kära, lilla Kärrtorp. Hoppas att ni får en bra onsdag oavsett om ni börjar skolan, börjar jobba, har sommarlov eller bara ser det som ert uppdrag att ligga och äta godis under täcket hela dagen.

Do your thing!/ Lisa

Tusentals frågor

 Och här sitter jag.

Jag sitter och försöker slita och dra i de sista sommarlovstimmarna för att de inte ska försvinna ifrån mig. Måste de gå? Måste man bli stor? Måste vi ha fysik? Måste mitt knä krångla?

Nu ska jag göra det bästa av situationen och tänka på skinnjackan som blir min i morgon. Då kanske skolan blir roligare också. Och så har jag ju min nya almanacka med utbytbar framsida. Och så har vi skaffat värsta hemmagymmet så jag kommer klara av alla våldtäktsmän i höst. Förhoppningsvis blir det inga våldtäktsmän i höst. Förhoppningsvis läser dem dubbelbloggen.

Ha ett underbart liv tills vi ses igen!

Rotational frame-dragging by Arrigo Ceramista.

/Camilla

Gråa moln

Jag är trött som ett as, men det tar i vädret inte hänsyn till. Nej, här får man inte springa av sig inte, utan man ska sitta inne. En springtur i regnet pallar jag liksom inte. Stolthet och Fördom funkar inte, och Camilla påstår att hon inte tänker skjuta mig hur mycket jag än tigger om det. Äkta vänskap.

Imorgon är det upp i ottan för att sjunga för den nyblivna treåringen och sedan hoppa på bussen som ska ta mig till årskurs två på gymnasiet. Måste köpa en almanacka. Block. Kläder. Ramar. Nålar.

Och sen så måste jag upptäcka ny musik! Har ni någor tips på vad en allätare light som gillar de flesta sorters rock och som blir knäsvag utav munspel kan tänkas tycka om?


Bild från
Le Love-bloggen

/ Lisa

Damn my wild heart

Egentligen tror jag att man underskattar listor. Jag kanske är släkt med listmakerskan nummer ett (Blondinbella) ändå, för jag tror att listor kan vara mycket bra att ha. Speciellt när man ska få koll på saker! Logiken flödar. Jag tror att listor är ett grymt sätt att till exempel få koll på vad man mår bra av! Det är väl ingen överrskning att man inte alltid vet det liksom.

Här är vad som får min ångest att lätta när regnet öser ner:

 Te. Det är sjukt, men så fort man stoppar ner näsan i muggen (låter ju fel i och för sig...) och känner dofterna reta sinnena så bara släpper det. Måste vara någon sorts magisk, lugnande dryck. Hjälper liksom alltid!

 Bruce Springsteen. Hans röst, hans riv, hans känsla. Så länge gitarren spelar och saxofonen ljuder så är det chill här på jorden. Det finns väl toner som får er att sänka garden lite också?

 Att skriva. Inte så konstigt egentligen - man får liksom en paus från sitt eget liv och en chans koncentrera sig på att skapa något eget och underbart spännande istället. I fantasin finns inga borden och måsten och påträngande regler eller begränsningar.

 Tennis. Att stå på banan och känna svetten som rinner ned längs ryggen medan man satsar helhjärtat på korta crossen är underbart jobbigt. Att bara pressa sig själv fysiskt är en liten endorfinhöjare ju.


Sååå, kära vänner. Vad får er att chilla?

/ Lisa

Plikter här i livet

   Här är min utlovade bild på den nya drickthermosen, och så en på min nyklippta lugg!

Vidare vill jag meddela herrskapet om att jag hittat typ universums snyggaste skinnjacka. Jag kan bara inte låta den gå oköpt ur mitt liv, så 2000 spänn av min lön ska gå till den. A woman's gonna do what a woman's gonna do. Om nu 36an passar vill säga, den kommer in i morgon sa dem. Dem jävlarna..

Jag hittade tyvärr inget annat på min tripp till Farsta. Miljötänkande som man är. 

Pyss!

/Camilla

Döglá!

Tjoho! Här sitter jag med en fet sandwich och ska alldeles strax ta bussen till Farsta Centrum i jakt på skolsaker och kläder, som visserligen också är skolsaker om man har på sig dem i skolan.. I går lyckades jag förresten, efter ca ett års sökande, få tag i en grymt snygg drickthermos ifrån Åhlens! En bild skall sättas in till er förfogan! I'm so happy I could die! Nästan.

Nej, nu måste jag dra av bandaget på mitt stackars onda knä och bege mig till busshållplatsen. So long!

Cecilia är ju bara ett barn

Ja, nu har jag nästan lyckats lyssna sönder Fred Åkerströms "jag ger dig min morgon" och tycker fortfarande att meningen "ditt hår, det flyter över hela kudden" är mycket fin. Kvällen har spenderats med de söta, chips, choklad i två sorter, Tom Cruise och en himlans massa äckliga utomjordningar.

Imorgon är en ny dag, och medan en del ska jobba mellan typ jajagvetinte, kanske 7-21, så ska andra ta vara på den sista sommarlovsdagen genom att lämna in trasiga mobiltelefoner hos The Phone House, tröstshoppa, träna och chilla.
Nu vill jag bli kysst, sa Cecilia Lind./ Lisa

Ladies egentligen

Ladies and gentlemen! I have missed you! But now I'm home! And this is what I have been up to the last days:

Ja, och så spelade vi lite fotboll också.

/Camilla

BreathBara jag som typ dör lite? Om Tom Cruise hade varit tjugo år yngre, inte varit scientolog och
typ bott granne med mig så hade jag haffat na' direkt! Så gulligt.

/ Lisa

You know I want yah

Hejhejhej och tjenare allihopa! Idag kommer Camilla hem från stället som ligger 14 mil härifrån. Då vill jag träffa henne. Jag lovade ju att dokumentera gårdagskvällen, men det blev inte många bilder där alltså... Kändes liksom inte riktigt rätt att trycka upp en kamera i fejjan på alla okända människor som gick omkring där. Men det var trevligt! Det var trevligt folk, trevligt väder (hehe, not) och en trevlig upplevelse. Natten spenerades hos min söta vän; det var en riktigt skum natt. Har ni känt hur det är att ligga i dvala någon gång? Typ så kändes min sömn i natt, eftersom ni bryr er så extremt om min sömn, tänkte jag. Nu sitter jag här en klänning lånad av Isalee med lite frukost. Får se vad det blir till att göra utav denna dag... Ha en riktigt trevlig söndag allesammans, och tänk på att det är vilodag! Gud vill att ni ska vila. Om ni träffar denne it-girl-Gud så ge honom en uppercut från mig.

Pyss från Lisa

Pre party.

Hallå hallå! Här sitter jag i en mysigt cool lägenhet och förfestar lite med min kära vän Isalee. Min kära vän Isalee står framför spegeln i sin söta sommarkjol och markerar ögonen medan jag försöker tar lite bilder hit och dit. Det blir ett trevligt partaj någonstans i dettänkerjagintesäga och vi ska självklart dit! Jag får ta och slänga in några bilder från kvällen imorgon.

Skänk en tanke till Camilla nu som har ont i sitt knä. Och så snor jag en bild av Isalee! Blir spännande att se om man kanske får spö för det eller något sånt. Ha en trevlig kväll, det tänker jag ha!

/ Lisa
Boys boys boys boysJag har fått ett hederfyllda uppdraget (eller kanske snarare tagit det) att hjälpa till med lite nya höstkläder
till min kära storebror. Det är väldigt roligt, och killkläder är ju inte alls så same same same som man
kanske kan tro. Man blir nästan lite överraskad inte fler killar är mer klädintresserade.

Skjortor med uppkavlade ärmar, slappa slitna jeans, tjocktröjor med upknäppt i halsen,
lösa halsdukar, och så vidare ska jag tvinga på min bror. Det blir bra. Han kommer
göra succé på läkarlinjen med mig som personlig stylist. Jag är ju så ödmjuk också.
Alla rätt.

/ Lisa

Om du var vaken
Behovet av en viss sorts musik kommer och går. Ibland behöver jag skrikande System of a Down
eller Rage against the Machines i mina lurar, och ibland suktar jag efter sköra ballader. Ibland krävs
lite härliga Metallica-riff och oftast är Bruce ett säkert kort. Men just nu vill jag ha vacker musik.

Sånadär låtar sprickfyllda med känslor och känsla. Här har jag samlat tre svenska favoriter,
som alla ger mig det där behovet av de vackraste tonerna. Ge dem chans.
Lyssna och njut.

/
Lisa

Hur man lever för evigt

Hallå hallå! Camilla har dragit till tjottahejti (någonstans 14 mil härifrån) på träningsläger och kommer inte hem förrän på söndag. Shit liksom. Ja, medans hon är ute i skogen och sparkar boll så ska jag underhålla mig med andra roliga människor, träna och fortsätta med min hälsobok. Min hälsobok är en fin liten bok där jag klistrar in alla flashiga tips på hälsa och skönhet som jag hittar i bra tidiningar. Det är riktigt kul, och ren terapi. Och så mycket nya grejer man får veta! Visste du till exempel aptiten minskar om du sover bra? Eller att du bränner tio procent mer fett om du styrketränar innan du konditionstränar? Jadu. En del av er kanske har slutat läsa redan, när ni fick en känsla av att jag skulle tvinga ut er i löpspåret. Men det är lugnt. I wont.

Däremot är jag expert på antioxidanter! Faktiskt! I och med att jag går Biologisk Forskning som inriktning på gymnasiet så har jag fördjupat mig på just de små antioxidanterna. Jag tror seriöst att antioxidanter är svaret på frågan om åldrande, förebyggandet av de flesta sjukdomar och till naturell skönhet. Allvarligt! När jag gjorde mitt slutarbete om antioxidanter frågade jag 45 personer om de visste vad en antioxidant var, varav sex svarade ja. Det är sjukt, med tanke på hur bra de är.

Vet DU vad en antioxidant är?/ Lisa

Dagens vidsomsord

Life is not the amount of breaths you take.
It's the moments that take your breath away.

/ Lisa


Frankie say a lot of things

Var är alla kommentarer, huh?! Var är tecknet på att ni läsare faktiskt finns och inte bara är små siffror i statistiken? Nu vill jag att ni berättar vilka ni vettiga människor (ja, alla som läser Dubbelbloggen är vettiga människor) är och berättar någonting kul om er. Eller det måste inte vara kul. Säg oss bara någonting om er själva!

Imorgon kommer en rolig människa hem från att ha varit long lost, och dessutom har jag upptäckt en rolig sida som har massor utav roliga t-shirtar. Mycket roligt. Jag lyckades få min broder att beställa hem en med ett flashigt Rocky-tryck som jag mycket sannolikt kommer att använda mer än honom. Kolla in de här coolingarna!

50148_mg50536_b
14086_k10512_m

Vilken tror ni att Camilla helst skulle ta på sig?

/ Lisa

It's raining cats and dogs

I morse åt jag och mina snygga vänner frukost under äppelträdet i morgonsolen på min altan. Grovt bröd med aprikosmarmelad och stora koppar Lust och Fägring. Sådan där vardagslyx som är bra att ha. Vi gjorde en lista på allt vi ska ha för oss i vinter, för att överleva denna mörka årstid. Leta nya mysiga fik i Gamla Stan, ta långa vinterpromenader, åka skridskor, gå på museum, gå på marknader och upptäcka ny musik. Kvällen igår gick ut på att se Gladiator och äta chokladmuffins och dricka te. Nu spöregnar det. Jag är precis hemkommen från nittio minuters tennisträning och ska se om jag inte kan få igång TV:n för att köra ett pass Pilates också. Herregud, va det regnar!

Man kanske skulle ta upp kampen med Isalee och baka söta cupcakes i det här hundvädret? Eller sätta sig och se på en film? Det gör jag alldeles för sällan, om inte aldrig. Kurar ner mig själv under en filt med en kopp te (jävla tefreak jag är) och bara svepas med i filmens perfekta värld. Kanske ett besök i Mr. Darcys artonhundratalsengland skulle vara något? Värt att prova. Stolthet och Fördom, here I come! Men det är ju nästan äckligt vad det regnar, alltså.../ Lisa

So true

Nu har jag sprungit ner till affären i detta ruskiga väder och köpt chokladmuffins till mina två älskade vänner Isalee och Camilla. De två små älskade vännerna ska "stanna natten" som man säger, och jag tror att det blir till att ladda upp ordentligt med te. Gotlandsblandning, Lust och Fägring, Summer Passion och Himlagott (bara för att Isalee avskyr Himlagott). Det är ju himlans bra att ha så goda vänner som jag har.

Och nu förfestas det lite med Bruce Springsteen, Veronica Maggio och Beach Boys. De sitter allihopa här brevid mig! Not./ Lisa

I Can Do That

Vad jag vill bli? Hmm, jag har en alternativ framtid, som jag skrev om en gång i bloggen, men det kan ju vara lite svårt att hinna med allt. Så jag tänkte bli dubbelt så gammalt så att jag hinner bli allt.

Bortsett från det så vill jag hinna med att bli psykolog, jurist, läkare, forskare och sånt där viktigt också. Och så polis, spion eller hemlig agent bara för att öka spänningen i vardagen. Sen så vill man ju beaka sina kreativa sidor också, och bli konstnär, poet, författare, skådespelare, fotograf och sånt där. När jag har tröttnat på det tänkte jag som en avrundning på livet öppna ett barnhem, en tebutik, och eventuellt en skola, läkarmottagning och hälsocenter. Och så fredskämpe och uppfinnare som pricken över i:et.

Under livet, när jag blir allt det här, ska jag även lära mig franska, baka mängder med bröd, kakor och bullar, skaffa man och barn och hus, träffa människor ifrån jordens alla hörn, resa till alla berömda ställen och upptäcka jordens alla olika kulturer. 

Till sist, när döden står bakom dörrposten och flåsar, då vill jag gärna bli tilldelad lite nobelpriser och det skulle inte vara mig emot om det restes en staty nånstans som tack för mina fredliga insatser.

Sounds good to me!


/Camilla

You can't say no to meOkej, jag har bestämt mig för att bli författare. Jag skiter i att bli läkare och slita mitt hår igenom alla mattekurser som finns och jobba med någonting som säkert är kul, men jobbigt och kanske inte passar mig som fågeln i luften. Nej, jag väljer att jobba med någonting som det känns som om jag är född att göra. Jag har alltid älskat att skriva, och att kunna försörja sig på någonting man älskar måste väl ändå vara det som man är menad att göra? Inte för att jag tror att någon egentligen är menad att göra något, man har bara vissa egenskaper, men whatta heck. Tänk att få skita i den egna världen för en liten stund och fantisera fram egna världar, människor och händelser. Få slå sig ned med en kopp te med pennan i näven och skapa en egen verklighet.

Vad ska du bli, Camilla?

/ Lisa

I can take you higher

Hey babes! Här sitter jag och chillar galet; har precis kommit hem från att ha spelat en timmes tennis med min bror (gud va fanatisk ni måste tro att jag är, och det är jag också). Nu väntar en najs middag med la familia innan jag ska pallra mig över till min söta vän Camilla för att avnjuta en trevlarns kväll med henne och vår gemensamma söta vän Isalee.

Vi kallar oss LIC.


Flaten here we come!

Hallå sköningar! Och osköningar! Oh skåningar! Idag är det den näst sista måndagen på sommarlovet! Och det är inte för att ge er magsår som jag säger det, det är för att njuta av faktumet att det är en hel måndag kvar efter denna! That's what I'm talkng about!

Idag samlades vi några helsköna människor på flatenbadet för kanske årets sista dopp! Det hoppas jag verkligen inte att det var i och för sig, men man vet ju aldrig! Här är några pics utav mästerfotografen:
Det var det! I kväll blir det hyrfilm, choklad, snack och mys med Lisa! Hon ser ut precis exakt såhär för er som undrar:ps. I Love You!

/Camilla

Kontaktannons

Nu är jag hemma i moderskeppet igen! Lite närmare skolstart, lite mer tennistaggad och lite mer med en inpackning i håret. Kväll blir det kvällsfika på min balkong med söta vänner (hur grymt är det inte att ha en polare som jobbar på café och tar med kakor) och vi ska bara sitta och njuta av de sista sommarlovsdagarna i kvällssolen.

Vad trevligt att få se dina män i ditt liv, Camilla! De är ju bra hetingar de där. Nu väntar jag bara på att få se era drömmän, kära läsare. Jag tänkte i alla fall sammanställa mina drömkillar för att se om det går att hitta the perfect match. Såhär lyder min kontaktannons:

Hallå du! Jag heter Lisa och är helt okej grym. Du är en butter och stolt irländare med ett enormt hjärta som har svårt att visa att du faktiskt gillar mig (men det gör du, extremt!). På fritiden gillar du att hälla i dig råa ägg, boxas med päronbollar och vara allmänt skön. Du har även en passion för att skriva vackra sånger som du gärna spelar upp för tusentalspubliker. Du ska helst passa mycket bra i lång kappa och kunna slåss med lasersvärd. Får även gärna klä mycket bra som svart plåtburk och vara otroligt, äckligt sjukt snygg när du blir omvänd och ond. När någon skriker "you were like a brother to me!" ska du helst svara med "I hate you!". Finns du där ute? I sånna fall - lämna en anmälan i kommentarsdisken!


/ Lisa

Hej igen!

Howdie Howdie! Idag är det söndag och det är soligt och varmt! I Stockholm i alla fall! Och vad känns då mer passande än en kvällsfika med söta vänner?! Ja, det kan man ju fråga sig.

Soo, jag har egentligen inte något sådär jättevettigt att säga. Jag har inte fått nobelpriset och jag har inte heller upptäckt nån ny planet. Tyvärr.

Men jag har köpt en ny tröja och ett nytt nagellack. Det känns fint.

Puss Hej!

Uppdatering ifrån Ice

Tjenare tjenare! Läget me er? Med mig är det fint! Lite dålig uppdatering kan ske, men om man badar, solar, lagar mat, festar och badar lite till dagarna i ända, så hamnar datorn lite i glömska. Unfortunately. Jag kan inte stava unfortunately.

Och nu önskar jag er all lycka i livet tills vi ses nästa gång!

/Camilla

God Dager

Ja, det där var ett par riktiga babes! Mannen i mitt liv har tyvärr inte dykt upp än, men medan jag väntar suktar jag lite sparsamt på dessa babes:


och

en ung version av

och såklart
, och !

Nånting säger mig att jag faller för brunhåriga. Och idag har jag gjort rabarberochhallonmarmelad!

/Camilla

Männen i mitt livOjojojojoj.
Jag tror att det var alla. Och så Henke såklart.
Och James Dean.

Vilka är männen i ditt liv, Camilla?
Och vilka är männen i era liv, läsare?


/ Lisa

Gettin' out of the chair

It zoundz like a really great idea, Camilla lilla. Man ska verkligen se till att de människor man lägger energi på ger tillbaka samma energi till en själv. If you know what I mean. Ge och ta är väl ändå grunden i alla relationz.

Imorgon åker jag till SM. Eller inte direkt till SM, SM börjar inte förrän på fredag men jag orkar inte dra hela historien, så låt oss bara säga att jag åker till SM imorgon. Jag har de senaste tre dagarna spelat ungefär fem timmar tennis, sprungit en mil och tre kilometer och tränat fys i sammanlagt tre timmar (vilket gör att jag med tanke på träningsvärken redan nu bävar för att ta mig upp ur den här stolen...). Jag är ju nästan Rocky!

Förlåt, men jag älskar Rocky.Jag har en såndär tröja!

/ Lisa

Kirskol

    Idag var det en fin, solig och sådär semsterskön dag. Smidig som man är tog jag och min moder tillfället i akt att bättra på Gotlandsbrännan genom en tur till Stockholms skärgård. Varmt och skönt var vad det var!

Jag är mitt uppe i en livskris också. Det lyckas jag klämma in mellan äggmackor och blöta bikinis. Ska det va så ska det va liksom. Och med livskris menar jag att jag skulle ha klippt av mig håret om jag nu inte hade gjort det under föregående kris. Ordet kris är rätt kul. Kris, kris. Kris, gris. Gris-kris. Kris, ris. En risig gris med riskris.

Nä, det är ingen allvarlig situation det här, don't worry. Jag vill bara rensa hjärnan lite. Bort med gammalt, in med nytt.

I denna svaga stund har jag alltså skickat in en anmälan om att prova tennis, ska för omväxlingens skull spara till långt hår och letar med hökögon efter ett par snygga, håliga jeans och knähöga stövlar. Okej, det där lät i och för sig inte helt ur balans.. Men jag ska börja skämma bort mig själv lite mer och tänka både en och två gånger på vad det är jag vill. Vilka människor det är värt att lägga energi på och mycket annat. Mm, vad tror du om det, Lisa?

/Camilla

The pee-pose.

Jag skall mycket snart iväg på träning, men först skulle jag bara vilja dela med mig av dessa mycket roliga bilder. Jag hoppas att Camilla och Isalee också finner dem roliga. Här kommer i alla fall ett litet bildspel på när Camilla övar på att stå sådär kissnödigt som så många står när de ska visa "dagens outfit". Och Isalee är vid sidan av henne och stöttar för fulla muggar. Lite sjukt ser det ju faktiskt ut.


Hehehe.

/ Lisa

Nu är jag hemma!

Ja, det är jag minsann! Och det känns inte helt jättetokigt inte! Nu kan jag äntligen börja baka bröd igen!

Nej, det är kanske inte den starkaste länken till min kärlek för huvudstan. Nej, det är för att det finns en vän här hemma, eller två, eller kanske fler, whatever. Vänner i alla fall som gör en glad och som jag längtat efter att få träffa! (Och så er såklart, kära läsare) I dag var det Lisa så det stänkte om det och i morgon blir det LIC! Strålande, Sickan!

Och vad har jag gjort under de senaste två veckorna? Jo, jag har solat, badat, strövat runt i Visby, spanat in raukar, fiskat, vadat i vattendrag, sovit, ätit gott och nu i efterhand inser jag faktiskt att jag åt ägg varje dag. Bra, Camilla!

Nu är det kvalitetstid med Lisa igen, innan hon drar på SM för att spela pingpong. Fast det är ju pingis man menar med pingpong. Men ni vet nog vid det här laget; Lisa står för Tennis och Camilla för Fotboll.

Pyss på er så länge!

Och så lite bilder från mig, till er, såklart!


/Camilla

Nu är Camilla hemma!Och jag ska iväg. Fast bara iväg till Sickla i tre timmar och bli lite torterad. Härligt härligt!
Sen ska jag äntligen få träffa min Yodagubbe igen! Som jag har längtat! See ya folks.

/ Lisa

Heldag med Hey Babe

Nu dröjer det inte många timmar innan Camilla kommer hem till vår vackra hufvudstad! Jag vet att ni alla längtar, men ni får hålla er ett litet tag till. När vi ändå är inne på vår vackra hufvudstad så kan jag ju säga att jag spenderat nästan hela min dag i detta "Nordens Venedig" tillsammans med min söta människa Isalee. Vi besökte Espresso House och fick med oss en islatte och en frappe (?) som vi tog med oss ner till vattnet. Därefter följde en trevlig promenad genom hela vår fina stad för att sluta på Taco Bar vid Hötorget.

Och sen var det träning. Från klockan 17.00 - 20.00 var det SM-träning på Sickla. Det ni./ Lisa

Oh I love to love

Tjenare, tjenare! Även denna kväll spenderades med Isalee. Vi såg på The Invasion med Nicole Kidman och Daniel Craig (ja, alltså inte tillsammans med dem, men de var med i filmen). På tåget hem träffade jag Jens och hans två polare. De var väldigt glada (och packade) och tyckte att jag var väldigt lik Veronica Maggio, vilket jag aldrig hört tidigare. Jag hade heller aldrig träffat Jens och hans två polare förut, så it all makes sense. Jag hoppas bara att det är en komplimang...

Ett dygn kvar tills Yodagubben kommer hem till mig!/ Lisa

His leather jacket

Yo, alla dudes och dudettes. Jag har haft en trevlarns kväll med min ursnygga vän Isalee (alla killar som är bra på "handen på ryggen" och som mer än gärna funderar på att bli eller är läkare kan anmäla sig). Vi köpte lite mörkljus choklad och pratade ikapp över en kopp te. Det var mysigt. Därefter mötte jag upp med min älskling och ärkerival Henke och vi gjorde upp i en blodig pingismatch. Han fick självklart spö.

Och nu är det en jävla fluga precis ovanför mig som inte fattar att man inte kan komma in i glödlampan.

/ Lisa


RSS 2.0