Kepp ut the reading

NÄR VI KOMMER HEM FRÅN GÖTET HAR VI EN STOOOR ÖVERRASKNING TILL ALLA ER LÄSARE!!


Helt Gaaalet

   Kära, älskade, mest fantastiska blogg! Kära, älskade, mest fantastiska läsare! Vad jag har saknat er. Vad VI har saknat er. Men i morgon natt kommer vi hem och sen blir allt som vanligt igen. Det har ni mitt ord på. Precis som förr. Fem inlägg om dagen och massa gulliga besökare. Jag lovar och svär. Precis som förr ska det bli!

   Idag har vi, precis som Lisa redan berättat, shoppat loss precis som igår. Nu ska ni få höra (läsa) mina inköp. Skitballla, nästan fotostudietagna bilder kommer såklart när vi kommer hem till Hufvudstaden. Det har ni mitt ord på.

- Rutig vårjacka från Zara
- Orange (ascoolt) skärp från Monki
- Grå trekvarts-kofta från JC
- Vit spetstop (lite bohem sådär) från Lindex

Känns bra i magen nu liksom.

    Puss och kram
/Camilla

Damn right

      Hejsan svejsan bloggen! Vi har som ni märkt inte bloggat på ett tag, men vi har haft fullt upp här i Göteborg med att shoppa gaaalet! Hela dagen igår och hela dagen igår strosade jag och Camilla omkring i centrum bland alla affärer och butiker. Det har sannerligen rykt en hel del stålar. Eftersom min broder har haft sönder min kamera, och Camillas kamera inte är närvarande kan jag inte visa vad jag har köpt under dessa shoppingdagar, men jag ska ändå skriva upp det åt er!

- 2 par skor (blåa högklackade + tygskor) från H&M
- Zebramönstrade leggings från H&M
- Svarta tajta byxor från J.C
- Svart- och vitrandig t-shirt från Gina Tricot
- Örhängen från H&M

Ja, det är sannerligen en helt ny vårgarderob man kommer hem till Sockholm med! Det är lite dåligt på bildfronten just nu, men jag får la klista in nånting i alla falla...




/ Lisa

Framme i Göteborg!

Nu är vi framme i det goa' Götet. Vi har ätit Thaimat, rastat hunden, bäddat och köpt frukost till vår lilla lägenhet. Vi bor vägg i vägg med ett bageri, och imorgon bitti blir det nybakta frallor till frukost! Vår tågresa skulle enligt planerna ta fem timmar, men som ni vet så går det inte att lita på de svenska bussarna och tågen. Fem timmar = åtta SJ-timmar. Vi blev alltså fast i Västerås, gurkornas stad, i tre timmar. Stillastående i gurkornas stad, kan ni tänka er? Vi fick dessutom evakueras från det ena tåget, hoppa 2 meter ner i snön, klättra upp 2 meter på det nya tåget och nu sitter vi här i Götet. Vad man kan räkna med när Camilla och Lisa är ute och reser är att det aldrig, ALDRIG blir som man tänkt sig.

Ha det bra, imorgon blir det råshopping!

Camilla och Lisa


Nu bär det av!

          Det är olagligt tidigt. Åtminstonde så borde det vara olagligt att behöva vara uppe såhär i ottan. Minst fyra år i finkan om man är uppe före sju. Om exakt 35 minuter avgår bussen som är början på vår färd mot Göteborg! Jag är nästan färdigpackad, har gjort matsäck och Ipoden är laddad. Allt är på plats. Jag är i och för sig tillfälligt hjärndöd med tanke på den tidiga timmen, men det blir lätt en tågfärd med mycket sömn!

Okej, men då säger jag och Camilla hejdå! Bye bye, everybody! Tjadå! Ciao! Aurevoir! Sayonara! Hade!

Puss och kram,

Lisa



Min stil

          Det är ganska viktigt för en människa att veta vilken stil hon eller han har. Det gör det mycket lättare att veta vem man själv är. Kanske är det så, att när man känner att man faktiskt är en punkare, eller faktiskt är en fjortis - för det är ens stil - ja, då kanske man får bättre självförtroende.

Innerst inne är min stil lyxhippie möter mjukrockare. Jag kanske inte alltid klär mig som en lyxhippiemjukrockare, men hade jag haft alla pengar i världen att skaffa mig vilket garderob som helst med så hade jag sett ut ungefär som Ashley eller Mary-Kate Olsen eller typ Sienna Miller. Typiska lyxhippisar/mjukrockare.

Nu passar det väl bra att illustrera min stil. Men tyvärr hittar jag ingen bra bild på när jag är rockare, så därför får ni istället en bild på när jag gick lite väl hårt in på hippiestilen....


VILKEN ÄR ER STIL?



Ja, här är ju då jag med hela Hare Krischna.


/ Lisa

Three happy meals

            Life is a rollercoster. Livet är en berg-och-dalbana, på svenska. Nu kanske en del tänker "men hallå hallå hallå, livet är ingen dag på Gröna Lund heller, det kan faktiskt vara riktigt jobbigt att leva!". Så sant. Men det är ju inte så man menar med att livet är en berg- och dalbana. Ni förstår säkert vad man menar.

Så vad tar man sig till då, när banan är påväg neråt i dalen? Jo, här kommer några små tips, förstår ni!


Man glor på feel good-filmer. Alla man kan hitta. Det är bara att slå sig ner i soffan med
popcorn och choklad och låta sig dras med i feel goodet!


Har du gått och spanat på en väska för 4.500? Köp den för guds skull.
Eller är du skitsugen på munkar fastän du vet att du inte borde? Skärp dig, och
ät minst fyra stycken.


Omslut dig utav goda vänner. Det är inte så mycket som kan liva upp en som
när man får hänga med de närmaste polarna. De vet vad de ska göra
för att få dig över ytan igen.

/ Lisa

Varning för Känsliga läsare

  Från allvarlig och seriös till hur omogen som helst. It's all about kontraster!

  Har ni tänkt på ordet bajs nångång? Ja, ljug inte nu. Självklart har ni tänkt på ordet bajs någon gång! Alltså, bajs. Det är något speciellt med det ordet som gör att det är hur behagligt (kinky or what?!) som helst att säga. Jag skämtar inte!

  Jag förstår om ni börjar tvivla på mitt omdöme nu. Vad är det för någon snubbe som sitter och skriver om såhär omogna, barnsliga dumheter? Vem har gett mig rätten att uttala mig såhär officiellt om avföring liksom? Men vi lever trots allt i ett fritt land och jag har mina brister jag med. Att baka bröd är den andra.

   Nej, jag är faktiskt duktig på att baka bröd, om jag får säga det själv. Och det får jag ju! Jag står ju faktiskt som 50% delägare till den här underbara bloggen.

   Åter till ämnet. Ni kanske vet att buddister hummar "aom" när de mediterar bara för att det är det skönaste och mest avslappnande att säga?! Testa vettja, aoom. Det är rätt skönt. Men inte lika skönt som baaajs. Nej, mer Bäaaaijs. Try it! Therapi på hög nivå vill jag påstå.

   Jag ska härmed övertala alla buddister världen över att sluta aoma sig och istället börja med "bäaaaijs" framför sina tända ljus och virkade mattor. Det kan bli en rolig syn, tro mig. Ännu roligare skulle det i och för sig vara att höra alla er läsare, sittandes nu framför dataskärmarna och om planerna går i verk mumlar bajs.



- Jag har inget emot buddhister, jag älskar alla människor! Alla buddhister som läser detta och tar illa åt sig: jag har en storebror -

bild
/Camilla

Gullegull i kungahuset!

   Jag vet, det kanske inte riktigt är vår grej det här med seriösa samhällsnyheter, men har ni hört? Victria Ingrid Alice Désirée  Bernadotte och Daniel Westling ska förlova sig! Idag! Grattis till de små turturduvorna! 



/Camilla

Je suis (skid)Back(e)!

- Back to buisiness! Och det glädjer mig att se hur fint Lisa har skött om vår ögonsten Dubbelbloggen! Jag visste att jag kunde lita påna! Annars hade jag såklart inte åkt.

   Jag har då varit i gemytliga Kungsfjället, rätt nära Gävle om det säger er mycket. Där har jag åkt skidor och ätit sjötunga och sovit på hotell och ätit bufféfrukost och haft rejält med jättetrevlig mor -och dottertid. Jag och morsan i backarna, det var bara att hålla sig undan!

   Vi hade tur med vädret också. Väldigt tur. Solen är ju bara vägen när man ska åka skidor liksom.

Här följer tre bilder på vädret, badkaret på hotellet och en saffrans -och vit chokladpanacotta med körsbär. En vacker dag ska jag lära mig vad det är bloggläsare egentligen vill se för bilder. Men inte idag.





/Camilla

Del 3; Amanda Bynes


Jag vet hur man blir förevigt ung

              Jag har bestämt mig för att sluta åldras, stärka mitt hjärta, lindra min oro och stress samt få mer energi och styrka. Plus en hel massa andra saker också. Typ reducera kolestrolhalten. Huuuuur?! Förstår jag att ni tänker. Lisa, huuur? Tell us! Tellus! Saturnus! Venus! Resten av universum! Okej - nu kanske vi gick lite långt med det skämtet. Åter till min hemlighet. Det är nämligen så, att i skolan så har vi fått i uppgift av vår dansktyska biologilärare Volker (som för guds skull uttalas Folker och absolut inte Volker!) att bli experter på någonting. Sure, liksom. Klart man kan bli expert på någonting! Det kan ju inte vara så himla svårt, ge mig ett par år på KTH eller typ läkarlinjen bara. Jag valde i alla fall att bli expert på antioxidanter. Nu har jag i mitt tappra googlande hittat mirkelbäret! Gojibäret! Det smakar som en blandning av halm och hö, med en tendens till hundmatskaraktär. I alla fall: detta mirakelbär innehåller 500 gånger mer c-vitaminer än apelsiner, typ sjukt mycket antioxidanter och massor utav bra aminosyror och hela faddirutten. So damn good!



/ Lisa

Dreams

       Jag antar att de flesta av er redan är medlemmar på de här gratishemsidorna som alla redan är medlemmar på, som Gratis bio, eller kanske rent av den grymma Gratis mode (som äger), eller rent av Gratis skor. Men om ni inte är det så tycker jag att ni ska ge det en chans och samtidigt vara en ängel för mig! Själv har jag redan samlat ihop till två biobiljetter och två trisslotter på Gratis mode. Det ni!

Okej, jag saknar Camilla nu. Min mor vill att jag ska skotta snö och passa min lillebror. Och det kan jag ju göra, för jag har ju trots allt inget liv förrän på onsdag - då vi drar iväg till Göteborg. Oscarsgalan igår fick mig att vilja vinna en Oscar. Weird. Men vet ni vad jag vill bli när jag blir stor egentligen?

Regissör!



Bild

/ Lisa

Tröstpommes

      Här sitter jag. Uttråkad. Trött. Seg. Egentligen borde jag var ute på värsta röjpartyt nu jue. Vad gör egentligen man när man sitter ensam hemma på lovet? Camilla bortsnöad i fjällen, ingen verkar vara vid liv i min bekantskapskrets. Jo, man drar till Donken med en biffig kille såklart! Nu bär det av till stan för att träffa Mange på McDonalds. Ha det så himla bra!



/ Lisa (ja, för Camilla är fortfarande
i fjällen, hörrni)

Oscarsgalan 2009!

         Inatt är det dags för årets Oscarsgala. Kändisarna trallar in på röda mattan klockan 23.55, därefter är det nedräkning. Klockan 2.40 börjar det på allvar! Då är det direktsänt direkt från Hollywood! Kändisar som Brad Pitt i sin roll som Benjamin Button är nominerade, Sean Penn i Milk, Angelina Jolie i Changeling och Penelope Cruz i Vicky Christina Barcelona. Värd för galan i år är ju snyggingen (som däremot fortfarande inte är hetare än Mr.Darcy) Hugh Jackman! Jag tänkte baka en sats brownies och sätta mig och glo på galan. Ska ni göra det också?

Kanal 9, klockan 23.55!



Och vilka ska dela ut pris på galan, om inte de här två snyggingarna?

/ Lisa

Dude, where is my solbränna?

         Vad gör man när ens gulligaste polare drar iväg och lämnar en ensam i huvudstaden? Jo, man tröstshoppar såklart. Jag gav mig ut i slaskvädret och åkte till det "härliga" Farsta Centrum. Säga vad man vill om Farsta Centrum, men ganska behändligt är det ju även om utbudet inte är det största.

Men se nu vad jag fick med mig hem! En kavaj! En svart härlig, lite smårockig midjekort kavaj med trekvartsärmar. Najs! Men hörrni, hur kommer det sig att man alltid ser ut som om man har tuberkulos och blodbrist i provrum? Blek som få! Thailand seems so far away...

Vad tycker ni?


Dude! Fyra Lisor på två bilder! Radikalt...


/ Lisa

There's a war going on

                Vi vet alla att det pågår värsta debatten där ute. Har ni läst de senaste skvallertidningarna? Det är ett heligt krig om att Jessica Simpson skulle vara för tjock. Skojar de med mig? Går en massa folk och säger att Jessica Simpson är tjock och Jessica Simpsons går tillbaka och försvarar sina former? Det är ju helt sjukt att hon ens ska behöva göra det. Det är sjukt att det ens blir tal om att hon är tjock! Jag vet att denna diskussion kommer upp här och där, hela tiden, om och om igen. Men varför är dagens ideal "pinnsmal"? Det är inte ens snyggt, och jag menar det. De enda som tycker att smalsmala människor är snygga är de som själva är det, anorektiker. Och inte ens de är nöjda med sig själva. Det är inte snyggt när ryggkotorna sticker ut som spjut i ryggen, nyckelbenen gapar innåt som två påsar och ögonen sitter där i sina tomma hålor. Varför har vi det idealet nu? Det är ju ingen drömkropp, det är bara vår tid sätt att de på hur kvinnor ska se ut. Skärpning alltså!


Vem är vacker och vem är läskig?


/ Lisa


It is much too real

            Imorgon åker Camilla till de svenska fjälltopparna. Eller jag vet inte om det stället hon skulle till ligger så mycket i fjälltopparna. Hon ska i alla fall åka skidor, och jag tror inte att hon kommer hinna slänga in någon inlägg innan hennes bil-e-ril rullar iväg imorgon bitti. Hejdå, Camilla! We will totally miss you, you wonderful dudette!

Men hon kommer tillbaka.



foto: Paulina

/ Lisa

It's all mine

       Som sagt så är det råshopping på gång. Här är vad jag ska försöka samla ihop nere i Götet! 
Vad tycker ni?




/ Lolisosa

Man kan inte vara bäst på allt

   Idag har jag bakat bröd. Det ser ut som en tegelsten, jag vet. Men jag lovar, det är bröd.





                    /Camilla

Fredag hemma hos mig

Ska det va' så ska det va'!



Fredagsbestyr

   Mina vänner, jag har köpt ett par chinos. Men jag har inte tagit någon bild, eftersom jag tänkte att de flesta nog redan vet hur chinos ser ut. Vid det här laget och med det mode vi har, är det mer en bragd att lyckas undvika att ha koll på just det. En annan orsak var att jag inte orkade gå och hämta kameran. Men det är en helt annan femma!

   Nejmen här är dem ju! Fast mina är lite mer bajsgrönbruna.

   Puss på er!

/Camilla

Rök mig i ansiktet, snälla du!

            För ett par månader sedan skrev jag ett inlägg om det här. En del sa: "Jamen det finns inget vi kan göra!", medan en del andra sa "jag håller med dig till 150 procent!". Inlägget handlade om att jag inte gillar att folk röker mig i ansiktet. Jag kanske är lite underlig, men jag gillar faktiskt inte när folk står med en cigarett i fejjan på mig! Häromdagen när jag skulle hem från tennisen ställde sig en tjej bredvid mig på busshållsplatsen och tände en cigarett. Jag tänkte: "Hrpf. Jaha. Jahaja. Ja, där ser man. Jaja. Hmpf!".

Sedan sa tjejen så gulligt: "Är det jobbigt med röken?".

Då blev jag alldeles mjuk. Hon brydde sig om att jag inte gillade att få tjära och cancerpartiklar och illaluktande föroreningar i min hals! Då kände jag mer bara "nej det är helt okej! Rök mig i ansiktet, det är helt lugnt faktiskt! Här, rök mig i ansiktet så mycket du vill, det är bara fint!".

Kanske har jag en bister syn på andra människor...



Girls on the road

            Camilla och jag är ofta ute på äventyr. Lite väl ofta kanske. Är vi inte vilse på Gärdet i jakt på Tekniska museét så går vi längs de oändliga vägarna i Åre, släpandes på skidor och pjäxor i hopp om att hitta tillbaka till skidbackarna. Är vi inte i Åre så är vi strandsatta i Smålands djupa skogar med mat för ett helt kompani. Är vi inte strandsatta i Smålands djupa skogar så är vi på vift någon annanstans i Sverige i något panikfyllt race mot tiden. Snart ska vi ut på äventyr igen. Jag och Allimac ska nämligen till Göteborg på sportlovet! Men det slutar inte där. I Göteborg har vi vår alldeles egna lilla lägenhet (NEJ, ingen får komma på party) - vi ska fika gärnet, köpa nygräddade frallor till frukost varje morgon, ta långa skogspromenader och mata fåglar, shoppa tills vi är panka som löss, chilla och sova ut, titta på den bästa tennisen i landet, spana på snygga tenniskillar, träffa folk och må bra. Bland annat! Ja, jag förstår att ni är avundsjuka. Men självklart lovar vi att dokumentera hela resan och skriva även under vår lilla vistelse i Stockholms lillasyster! Vad ska ni själva ha för er på lovet?

Leap Year Fika by Shelouise"Tennis Courts" by roy_mac_an_iarla
frallor by ynglaGöteborg Harbour (HDR) by shtumpi

/ Lajsa




Kom, spring!

   Lisa ska köpa de svarta skorna längst ner till höger. Om hon misstycker ska jag med mina egna händer slå henne tills hon samtycker. Så andas ut, I'll make her buy them!

   Assa, ja maste bah säga än grej. Jag diggar Topshops vårjackor.

New Check Bethany JacketWool Check Biker JacketBow Trench Jacket

Och nu ska jag köra en Lisa, för jag behöver verkligen er support i det här tuffa  valet. Snälla, vackra och Högst Älskade läsare, vilken tycker ni??

/Camilla

Nu gäller det alltså

           Ja, nu är det dags. Nu gäller det att bestämma sig. Dagen D är här då det är dags (vilken allitration!) att bestämma vilka skor jag ska klicka hem från H och M. Det är så svårt, goddammit! Nu får ni hjälpa mig!





Sen vill jag bara säga att vi här på Dubbelbloggen nog måste ha den sötaste läsaren ever! Det är nämligen så att en tjej som heter Agnes läser vår blogg - och hon lämnade en kommentar som jag kommer att leva på tills jag blir pensionär! Puss pårej Agnes, hade du haft en blogg eller en mail eller nånting hade jag skickat ett blomsterbud till dig.

Men nu,

HJÄLP MIG!

/ Lisa

Men vad tycker du då?!?!

            Jag har en mycket allvarlig fråga till er läsare. Dubbelbloggen har ju en del återkommande, ursöta, kanske lite bättre läsare som rent av har lite större uttalsrätt i frågan - men vad tycker ni egentligen om Dubbelbloggen? Ni som bara har kommit förbi kan ju också säga en liten åsikt. Ni måste ju inte ha läst vart enda inlägg i Dubbelbloggens historia för att få en liten uppfattning om vad det här är för blogg egentligen. Nya läsare - vad är ert första intryck? Gamla läsare (we love you) - vad tycker ni i helhet? Är det för mycket bilder? För mycket text? För liten stil? För mycket ointressant fakta? Är jag och Camilla helt sugiga på svenska språket?

Vad vill ni har mer av? Kanske rent av lite mindre av? Hur ska jag och Allimac göra för att få Dubbelbloggen till den rent mest ägande bloggen av dem alla? Vi vill ha alla era åsikter om bloggen. Minsta lilla!

Mvh,

Personalen på Dubbelbloggen punkt blogg punkt se

Min te-samling



Sånna här kärleksfulla smaker bäljar jag i mig varje dag. Inte konstigt är en så kärleksfull person, huh?!
Love to all of you!

Apropå det mesta

   Jag och Lisa är så jävla ambitiösa. Igår GICK vi till skolan på 1,5 timma och idag simmade vi 40 minuter innan en mysig frukost i skolan. Jag är själv imponerad.
 
   Nu är det lite pinsamt för att jag har tvingat hela min klass att gå in här. Bra för statistiksiffrorna ni vet. Så jag vet inte riktigt vad som är relevant att skriva. Men eftersom att jag går i en naturklass med biologisk forskning-inriktning kanske ni är taggade på att veta lite mer om grundämnet fosfor?

  I sådana fall hänvisar jag er till www.jagharliteproblemmedatthittameningenilivet.se, för jag är inte så övertaggad. Nej jag skojar bara, min gulleklass är faktiskt jättejätte gullig! Inte vårat fel att vi är smarta och kommer få högavlönade jobb liksom. Om man kan säga högavlönad. Ni fattar.

Tack för mig.

/Camilla

Nej, Inte Dagens Outfit.

... detta av den anledningen att jag egentligen tycker att ordet "outfit" är typ det töntigaste som finns. Men det är min åsikt. Och då jag äger den här bloggen till 50% så har ju jag rätt att inte skriva outfit om jag inte vill. Men jag ska visa er vad jag hade på mig idag i alla falla! Visst har vi lite för lite Dagens... kläder... på den underbara Dubbelbloggen? Nåja, här kommer ett par bilder!



Sesådärja! Såhär trippade jag omkring i skolan idag. De två uuuuurjobbiga lektionerna som vi hade. Skorna kommer från självaste Wedins, jeansen från Carlings, tröjan från coola Gina T och väskeliväskan från Accent! Nåt mer? Just det! Armbandet vann jag på en blogg! Vad tycker ni? Mjau eller mu?

/ Lisa

Hur läser du?

  För tillfället sitter jag och shottar (stavas?) té ur en minitékopp från Thailand. Chaité till och med. Eller just nu sitter jag och hostar för att jag satte tét i fel strupe. Det är inte så praktiskt att shotta kokhett té egentligen.

  Idag när jag åt lunch här hemma i min ensamhet satt jag och läste tidningen. Så kom jag att tänka på att förrut, då läste jag alltid först huvuddelen och sen sporten. Eftersom att jag håller på med fotboll ville jag liksom att folk skulle se mig som sportvetare också. Bekräftelsebehov ni vet? Så jag pluggade sport varje morgon. Mitt span den tiden var ett fotbollsfreak också, det kan ju ha haft sin påverkan.

   Men så mognade jag och när jag så småningom började trivas med mig själv läste jag huvuddelen till en början, såklart, men bytte ut sporten mot kulturdelen. De har ju både serier, roligheter där längst bak och musik- och boktips och allt det där. 

   Sen när jag i alla fall satt där och läste tidningen idag så gick det upp för mig att på morgonarna läser jag med tidningen på vänster sida av tallriken, men på eftermiddagarna har jag den på höger sida. Intresting indeed.

ad infinitum by i_fall street scene in Fes by minachom At last by C Ray Dancer

   Vad jag vill komma till i alla fall är att vi alla har olika lässätt när det gäller morgontidningar. Vilka delar läser du? Hur håller du tidningen? Eller låter du den ligga på bordet? Tillhör du kanske de mindre bildade och låter tidningen vara? Eller är du sådär smart och läser på internet? Det här kan bli mycket intressant, så kom igen och skriv och berätta!

                  /Camilla

Jag är med i denna tävling också, bara så att ni vet.

Min Walk in Closet

Camilla har rätt i att jag har en Walk in Closet. Såhär ser den ut:



Tyvärr.

Men jag har faktiskt en walk-in-closet. Bara att den är helt tom.



Såhär ser det ut. Bedrövligt. Tomt och ödsligt. Allt ligger på golvet.
Man borde inte få behandla en walk-in-closet på detta viset.



Det är synd, för den har en sån potensial! Egen dusch och allt.
Skohyllor och smyckesgrejsimojs.


Den är väldigt svår att fotografera. Men såhär ser den ut
i flygperspektiv!


Jag måste dock skylla på att en anledning till att alla
mina kläder ligger huller om buller på golvet är att
jag helt enkelt inte har tillräckligt många galgar!
Jag sa detta till min far idag:

Lisa: Pappa, jag behöver galgar.
Pappa: Men jag köpte ju kärlekste till dig idag!
Lisa: ...
Pappa:...
Lisa: Men jag behöver fortfarande galgar!
Pappa: Jaja...

/ Lisa

Dagens visdomsord


The Mentalist

    Egentligen vill jag att alla ska koncentrera sig på inlägget nedan, för jag kämpade jättejättelänge med det. Så läs det innan ni läser detta! 
   
 Jag måste i alla fall bara få säga, YUMMIE! Ni vet, the Mentalist, som ALLA snackar om?! Han huvudpersonen är ingen att leka med alltså.


"Det räcker inte längre att bara vara duktig och ambitiös polis för att lösa mordgåtor. Vårens tv-trend är mordutredare med övernaturliga gåvor. I kväll är det premiär för serien "The mentalist" i TV3. "

 Så skriver DN. Och sannerligen räcker det inte att bara vara duktig och ambitös polis! Man måste vara snygg också! Om man vill att serien ska gå bra. I dagens uteséendefixerade samhälle blabla.. Därför är åtminstone mina förhoppningar skyhöga. Simon Baker heter han visst, my future man.

Tv3 21.00 
                           /Camilla


Fem Insider-fakta om Lisa

     Så lätt kommer hon inte undan, den där Lisa. Nu ska ni få veta riktigt saftiga grejer!

closet idea 2 by filles jumelles
1. Lisa har en walkin closet.            2. Lisa kan vifta på närborrarna jättesnabbt.


3. Lisa älskar SL.


4. Lisa är bortlovad till en Indier (det vet hon inte själv än).


5. Men Andy Roddick kommer att rädda henne i sista sekund. I sin BMW.

        /Den pålitligaste källan av dem alla - Camilla

Fångad av en ganska så lätt vindpust

Haha. Gjorde ett schlagertest på msn.se och det är ju nästan lite pinsamt..



/Camilla

Fem fakta om mig

        Jag, Lisa, ska ta och presentera mig lite närmare.


1. Om jag hade varit ett djur hade jag troligen            2. Jag skulle få mycket svårt att överleva
varit en liten säl. En sälunge kanske.                       om chokladen inte hade uppfunnits.   






















3. Jag har en jättesöt vän som heter Isalee och jag har svårt att sluta göra
 fjortisposen så fort någon tar fram en kamera.


4. Jag älskar Bruce Springsteen. Antar att jag inte behöver förklara varför.
Om ni ändå skulle undra så kan jag skriva en uppsats till er.


5. Om man sätter två bilder på mina olika ögon på det här viset så ser
jag totalt avskräckande och blindgalen ut. Don't do that shit!

/ Lisa

Vår 09

Please help me, I have such a dilemma!!


Nån av de tre nedersta I think. Ni får ursäkta det amatörmässiga montaget!!


Kärlek åt folket

   Jag måste bara säga det, att jag tycker att jag och Lisa har världens absolut bästa blogg. No matta what you say. Jag tycker verkligen det! Vi är så jävla glada och positiva att jag snart börjar undrar varför vi inte har fått fred på jorden än. Eller godisregn eller gratis bullar av poliserna. Vi är så jävla bra! Och vi älskar våra läsare mer än några andra bloggare gör, och vi visar det genom att ge er läsning av högsta kvalitét. De som inte läser anar inte vad de går miste om! Eller hur people?

Kärlek till er och kärlek till oss. Dubbelbloggen is the shit!
 


Och minns vänner: Utan både sol och regn, blir det ingen blomsteräng!
   -
Och ja, jag tar åt mig äran för det otroliga ordspråket.

Puss Svejs!
/Camilla

Härliga tider

   Matte B-prov avklarat! Ännu en bock att bocka av på meritlistan. Yes. Och hur gick det? Här följer en intressant och innehållsrik intervjuv med Lisa och Camilla själva:

Lisa, hur gick det? Åt Helvete.
Camilla, hur gick det? Åt Helvete.

Juice Juice Juice!

       Ibland händer det sjuka saker. Typ ett träd blåser ner på ens katt, ens mobil börjar plötsligt tala ryska eller det börjar växa tryffel mellan tårna. Det hände just en sådan sjuk grej. Jag vann nämligen en hel månadsranson juice! Är det inte lite lagom sjukt? Jag har alltid varit en juicedrickare, och såg tävlingen på Jessicas ursnygga blogg som en självklarhet att delta i. Och vem vann om inte jag? I'm so happy, I'm so glad!

Nu blir det c-vitaminer framöver alltså.



/ Lisa

Oh My God

         Jag lyssnar mycket på musik. Det är The Killers, Metallica, Queen och mycket annat som spelas i mina öron. Och helt plötsligt hittar man en låt, då man surfar runt, som känns sådär: Wow....

Sen spelas den låter ungefär fyrahundra gånger. Sen hittar man en ny, och tänker: Helig ost, det här är den bästa låten jag nånsin hört! Som nånsin gjorts!

Men sen inser jag - att det finns bara en låt där längst in i mitt lilla hjärta. Det spelar ingen roll hur bra den nya låten är, låten i mitt hjärta är alltid bättre. Den.Är.Den.Perfekta.Låten.

Jag är inte så egoistisk av mig. Självklart ska jag dela med mig av den bästa låten som nånsin har funnit, den bästa låten som finns, och den bästa låten som nånsin kommer att göras. Självklart.

Själv sitter jag här på små rosa moln, kan inte annat än att le och fnittra sådär tjejigt när jag ser denna version av The River, med Bruce Springsteen och Sting.

Det är nästan så att jag, ateisten av ateisterna, blir religiös när jag hör sådana här toner.

Enjoy!




/ Lisa

Nerdrogad och bakis

   Igår kväll när jag kom hem, typ väldigt sent på grund av fuckingjävlabajs-sl, så kände jag mig lite hostig. Ni vet som man lätt blir när man är förkyld. I mina sinnens fulla bruk mindes jag en hostmedicin som brukar stå i kylskåpsdörren. Och jag mindes att jag tyckte att den var rätt god. Ni vet, hostmedicin brukar ju smaka lakrits, vilket inte är min personliga favorit. Men ja, vår hostmedicin i kylskåpsdörren - de e grejer liksom. Så ja öste på en hel matsked och svepte det i två klunkar. Jävlar vad trött jag blev! Jävlar vad gott jag sov! Vaknade inte förrns 12 liksom och det är INTE vanligt om man heter Camilla.

   Men vilken huvudvärk! Och vilket illamående. Och vad törstig jag var. Och vad jag kunde ha spytt om någon tvingade i mig mat-mat. Lördagskvällen tillbringades helt oskyldigt i Isalees soffa framför melodifestivalen så jag blev lite konfundersam. Mina föräldrar trodde mig inte riktigt dock om det där, när jag berättade om min plötsliga sjukdom. Men sen ramlade minnesluckorna på plats. - Jag hade ju knarkat!

   Jag och tjejerna rökte på framför tvn.. Nej nu skojar jag med er. Men det var inget mindre än morfin i hostmedicinen! Och uppenbarligen inte lite heller. Så nu vat jag, att hur gott knark än är, så är det inte värt det! Jag lovar, huvudvärken avtog inte förrns vid 7-tiden efter ännu mera sömn.

   Så nu vet du, Göran, varför jag inte kom på träningen idag! Jag hade tagit en överdos av morfin.

Vagabond in Hyde Park, London by Jacques Corneille.
                                   Future man?
bild
/Camilla

En hyllning till matte B

Hejsan allesammans!

          Imorgon har jag (och Camilla också för den delen) matteprov i härliga, älskade matte B. Woho! Jag älskar matte B. Jag älskar alla andragradsekvationer, polynom, tranversalsatser, pq-formler och yttersatsviklar. I just love 'em! Jag studsade upp i morse och tänkte "äntligen, äntligen, äntligen! Idag ska jag bara ägna mig åt matteboken, det ska bli roligt och avslappnande!". Precis så tänkte jag. Men det som är snäppet bättre än matte B är ju såklart matteprov i matte B! Och jag är lyckligt lottad, för redan imorgon får jag knalla iväg till skolan klockan 8 och visa vad jag går för! Jag är så lyckligt just nu. Så lycklig.  

Med vänliga och hårdkalkylerande hälsningar,

en helt lugn och matteförberedd Lisa


Alecia Moore




Trots att jag kan tycka att P!nk, - eller Alecia Moore som hon faktiskt heter är lite småläskig, så är det oundvikligt att tycka att hon är ganska ball. Bruden är född 1979 och är alltså trettio bast, men fortfarande lika snygg som en tjugoåring. Ni har har väl hört hennes nya låtar Sober och So What? I vilket fall som helst så har hon kommit med en ny låt, som är riktigt fin. "Please Don't Leave Me" heter den. Tyvärr finns inte den väldigt läskiga videon till denna låt på Youtube, men själva låten ska ni ju självklart få höra om ni vill! Här kommer den!



/ Lisa

It's Friday afternoon




Rikligt med te ska det vara! Dessutom sitter det fint med rostade honungsmackor när man är sådär urtrött på eftermiddagen. Har ni provat Kalles randiga? Fett meh god!

 

Detta är min ursnygga kompis Camulla. Även kallad Camilla. Eller Allimac. Eller Yoda. Även Yodagubben. Välj själva! (Dessutom ser ni min ursnygga brödrost i bakgrunden. Den heter dock bara brödrost.)



Här har ni självaste Lisa! Tyvärr såg jag ut som en smått efterbliven fisk på denna bild, så ni får nujta av den i Alla Hjärtans Dag-undercovertema!


Det var vår eftermiddag! Nu får ni ha en så bra Alla hjärtans dag imorgon. Kom ihåg att det är ALLA hjärtans dag! Nu bär det av till Camilla för te och cookies framför hennes lilla gulliga Tv. Puss på er gullungar.

/ Lisa

Topshops vår- och sommarskor!

Här kommer en favorit i repis med Toshops snyggaste skor!
TEGAN-No Lace Canvas PlimsoleTEGAN-No Lace Canvas Plimsole

TEGAN-No Lace Canvas PlimsoleTEGAN-No Lace Canvas Plimsole


Här har ni de sötaste skorna från Topshop, bekväma och grymt användbara! Passar till allt vid alla tillfällen. Kostar inte mer än runt 150 kronor paret!


TRICK Lace Up PlimsoleTEMPO Leopard Print PlimsoleTEMPO Lace Up Plimsole

Sköna, coola skor någon? Jag ska lätt ha ett par sådana här!


SLICE Zip-up Peep Toe Shoe

Snygga gladiator-inspirerade högklackade skor. Vem skulle banga på dessa? Stackars fötter, bara...


HOSHI-Plaited Flat SandalHAIDEE Gladiator SandalHADRIAN-Crossover SandalFERGUS Lace Gladiator SandalHARLOT Closed Back Sandal

Camilla är inte sådär jättetänd på gladiatorsandaler, men jag tycker det kan vara riktigt snyggt! Här kommer mina favoriter från Topshop - något par ni skulle satsa på här?

/ Lisa

Camillas Clothes Collection

   Jag har fått värsta infallet av att sy mina egna kläder lite granna! Och så kan man ju designa dem lite som man vill sen. Om det håller i sig kanske jag glassar runt med nån av dem här i sommar!?

Klänning  11V06 eller      Kjol 2V06  ?!?!

  Mitt och Lisas idé om ett möbelföretag (Sjukt Balla Möbler AB) rinner ut lite i sanden känner jag. Det verkade inte vara någon som nappade på våra ritningar och så.. Men en egen klädkedja, det är inte fy skam det heller!


ritningarna finns här!

                                        /Camilla

Let's Dance Tonight

    Jag måste bara säga att JAG, Camilla (mellannamn, efternamn), har suttit mitt emot Morgan Alling (ni vet the wonderchild från Låt oss dansa) på tuben en gång i tiden. Den ni!

Och ungefär såhär sjukt glad blev han att se mig då!

bildkälla

             Kan ni slå det people??

/Camilla

ALLA SVAREN!


Tänkte bara fråga om ni gillar Tokio Hotel, Håkan Hellström eller Kent?

Lisa:
Näe! Jag har bara hört en låt av Tokio Hotel, så kan väl inte riktigt uttala mig om saken. Men Håkan Hellström är inte min stil riktigt, och inte Kent heller. De är bra om man är på rätt humör, men oftast är de lite för djupa för mig...Camilla: jag har inte lyssnat in mig på Tokio Hotel men de är säkert najs. Kent och Håkan har jag lite svårt för, men tro mig - jag har försökt!

Vilken är lisas favoritfilm och vad vill Camilla bli "när hon blir stor"?

Lisa: FORREST GUMP! Det är den finaste, gulligaste och mest bomullsinlindade film jag nånsin sett. Så underbar. Men sen, som en del kanske vet så har jag absolut ingenting emot Stolthet och Fördom!

Camilla: Jag vill bli polis, läkare, psykolog, bonde, pizzabagare, typ dagmamma på ett barnhem, konstnär, domare, modell, designer, indian, fredskämpe samt journalist. Eller kanske bagare eller ägare till en te-affär.

  

Vilka är era favoritprogram på tv?


Lisa:
Ehm, vilken svår fråga! Jag tittar nästan aldrig på TV. Så jag vågar inte riktigt uttala mig om saken...

Camilla: Lost är ju riktigt bra. Sen är det nån dansk serie i 2:an som är lite mysig (medelåldersvarning på mig!).


Hur många besökare per dag har ni? Vad tycker ni om att blogga om?


Lisa:
Det är allt från 60-200! Inga enorma siffror, men vi älskar alla våra läsare!! Jag bloggar gärna om kläder, berättar om saker som hänt mig och lite åsikter kan sitta fint också.

Camilla: Jag gillar att blogga om småsaker i vardagen och att göra önskeoutfits.

  

Berätta lite om vilken musik ni lyssnar på och vad skulle ni göra om ni dog inom snar framtid? Vad skulle ni göra om ni vann jättemycket pengar? OCH dröm- yrket/livet/killen!


Lisa:
Holy shit vad många svåra frågor! Jag lyssnar på rock - allt från Bruce Springsten till The Killers. Lite gammelrock sådär. Om jag skulle dö så skulle jag typ... skriva en bok! Leva varje dag som om den var min sista och unna mig så mycket jag kunde av allting. Göra slut på alla mina pengar! Drömyrket är skådespelerska (så originellt...) eller läkare. Livet... vilket lyckligt liv som helst faktiskt! Med en massa gulliga bebisar. Drömkillen... MR. FUCKING DARCY!! :D

Camilla: Jag lyssnar på ALLT! Men ja extra passion för klassisk rock, vinyl 107 och rätt mycket dunkadunka. Och Eminem och Timbuktu står för rapbiten! Om jag dog inom snar framtid.. då skulle jag kräva att Stockholm city stängde för en dag för alla utom mig och sås kulle jag shoppa loss alldeles för mig själv och ta vad jag ville ha. Om jag vann jättemycket pengar skulle jag väl ansöka om att få betala en sådan stängning. Drömyrket är något av det jag vill bli när jag blir stor (kolla frågan där uppe).  Drömlivet är ett liv fyllt av upplevelser, harmoni och kontraster. Drömkillen... någon som är sådär go och ball och mogen och helst skitbra på att gilla mig. Bästa resmålet är typ regnskogen, eller en liten by i Frankrike där jag redan varit.

  

Beskriv Blondinbella med 3 ord?
 

Lisa: Framgångsrik, intressant, rik.

Camilla: Överambitiös, överklass, överblond. Men säkert jättettrevlig!


Bästa resmål?


Lisa:
Jag skulle inte banga på England! London, men också alla gulliga små byar.

Camilla: Paris eller typ en indianby. Varför inte liksom?!


Hur gammal är du?


Lisa:
Jag är hela 17 år... gammal som gatan.

Camilla: 16 och sju månader. Tror jag..


Om ni bara fick äta en sak i resten av era liv, skulle ni då välja spenat (som är fruktansvärt nyttigt) eller choklad (som är fruktansvärt gott)?


Lisa:
Vilken rolig fråga! Och så sjukt svår. Jag är ju fruktansvärt beroende av choklad, så min första tanke var att jag helt självklart skulle välja det... Men jag tror jag skulle vinna mer i längden på att bara äta spenat för det är så nyttigt, så jag väljer spenaten!

Camilla: Jag skulle nog välja spenat för det är fett gott!


Om ni skulle beskriva er själva med tre ord, vad skulle det vara då?


Lisa:
Råcool som få!

Camilla: Riktigt jävla ball.

  

  

Vilken musik gillar ni att lyssna på och vilka är era favoritfilmer?

Lisa: Typ gubbrock. Bruce Springsteen, The Killers, Queen, the Rolling Stones, ja, det mesta! Och sedan... Forrest Gump!

Camilla: Jag lyssnar på ALLT! Kolla in frågan där uppe. Favoritfilmerna är Dirty Dancing, Lejonkungen och... Pearl Harbor?

  

Hur många besökare har ni ungefär per dag & hur många sidvisningar?


Lisa och Camilla:
Ungefär 60-200, och sisådär lite fler sidvisningar...


Vad gillar ni mest? Brun eller orange?


Lisa:
Brun! Jag gillar inte riktigt orange. Fast både färgerna är ganska 70-tal!

Camilla: På kläder brun, men på saker orange!



När började du blogga & varför?


Lisa:
Den ultimata Dubbelbloggen öppnade för allmänheten i oktober förra året. Jag tycker att blogga är det bästa sättet att sprida sina åsikter, men också - som vi försöker göra - glädje!

Camilla: För att nå ut till människor på ett roligt och bra sätt samt ha makt att sprida bra budskap. Utan att låta för patriotisk.


Livets stora cirkel

Igår kväll dog min ena akvariefisk!  R.I.P Svenne


 foto: Isalee

Av jord är du en gång kommen, uti havet genom toaletten och massa äckliga avloppsrör skall du bliva.

/Camilla

Extra extra



Är Camilla brunhårig? Är Lisa formel 1-förare? Är det sant att Camilla går på fotboll? Gillar Lisa att frisera okända människors armhår? Är vår hösta önskan att få bada nakna i månskenet till joddlande samer? Härstammar Camilla från planeten Jupiter? Är du nyfiken på om Lisa skulle banga eller satsa på Vladimir Putin?

Fråga då! Fråga, fråga, fråga! Vi svarar på allt.

Idag är jag ledig!

Och vad gör man på lediga dagar? Jo, man pluggar matte.

  Men tack Lisa att du gör min dag lite mer värd att genomlida. Jag ska skriva ut den där bilden på Rodriguez och tapetsera om mitt rum!

Den här var inte dålig den, 349:- på käraste H&M. Såna här fynd hittar man bara när man egentligen borde plugga alltså. Jag vill ha vår, sommar och värme. NU!


/Camilla

Hot n' Cold? No, just hot.

          Ni vet snubben som Katy Perry gifter sig med i den roliga videon till Hot n' Cold? Gosh, asså. Jag skulle inte banga. Om jag känner Camilla rätt så skulle inte hon banga heller, då denne Alexander Rodriguez (coolt namn eller vad?!) är precis hennes typ. Jag hoppas att vi får se MER av honom i framtiden!





/ Lisa 


It's all good in my hood

...OCH SNART KOMMER VÅREN MED LJUSET!



Då vill jag gärna att de här prylarna ska hitta hem till min garderob...

/ Lisa

Je t'adore, Paris

En vacker dag ska jag bo i en mysig lägenhet i ett lika mysigt hus i en liten gränd i ett vackert kvarter i ett underbart Paris

La Rue Mouffetard, Latin Quarter, Paris by Rita Crane Photography.

/Camilla

Chill, dudes!

      Jag måste bara klargöra en sak. Jag tycker inte att det är okej att döda djur bara för att göra päls av dem. Jag tycker inte att det är okej med älgjakt heller, döda djur bara för skojs skull liksom. Man ska självklart inte döda djur bara för att det är på modet, det finns ingen normal människa som tycker det, tror jag. Men vad jag menar är att det är naturligt att äta kött! Idag är det inte så naturligt att klä sig i päls, så därför tycker jag inte att man ska göra det - men folk får fatta sina egna damn beslut.

Kött däremot - vi har inte växtätartänder. Vi är allätare. Annars skulle ju inte stenåldersmänniskorna klubba sabeltandade tigrar så mycket att de inte orkade klubba mer. 

Men skaffa er egen åsikt, for crying out loud.

/ Lisa 

Om Lisa får ha sina brownies

 Får väl jag ha mina cookies som specialité!?

 Efter flera timmars hårt arbete är jag nu klar med min cookie-bakning. Här hemma finns nu en årsförbrukning av både Cookies och disk. Dessvärre kommer jag inte att få behålla kakorna för mig själv länge till. På lördag ska släkten käka upp det mesta. Resten ska jag ta med till Lisa ikväll. Hon och Isalee, två lyckligt lottade människor, ska få den stora äran att smaka på mina cookies. Egentligen borde de nöja sig med att bara få lukta på dem. Så goda är de. Fast idag glömde jag salt!



Här ska ni få receptet. Och bläddra för guds skull inte bara förbi nu! Läs, minns, baka och du ska aldrig vara ledsen mer!

Camillas Jättegoda Cookies

150 g blockchoklad (ljus elr mörk - doesn't matta!)
1 dl hasselnötter och/elr mandlar
175g smör
2½ dl brun farin
1 ägg
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt.

      bilden är ett montage

   Värm ugnen till 175 grader celsius. Grovhacka choklad och nötter och mandlar. Rör ihop smöret med sockret och tillsätt ägget. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop alltsammans!
Klicka ut smeten till ca 25 kakor på en bakpapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12-14 minutras!

Och minns även: Jag uppfann ordet bakpapperklädd. :)

Puss på er gullegrisar!               /Camilla

Päls och kött hörrni...

           Jag har tänkt på en sak, people. Och nu är det jätteläskigt, för nu ska jag ge mig in i den hysteriska pälsdebatten där Blondinbella står på ena sidan med sin 12000-kronorspäls och en hel massa Greenpeace-nissar står på andra sidan med röd målarfärg. Men... ett djupt andetag... jag tycker faktiskt inte att det måste vara så himla fel att bära päls. Så länge man kan försäkra sig om att den päls man har på sig inte kommer från ett djur som har skrikit i en timme i väntan på döden. Så länge man har kunnat försäkra sig om att djuret inte har lidit då det blev päls, så kan det ju inte vara värre än att äta kött eller ha moccaskor. Eller skinnskärp. Eller använda scahmpoo eller smink...

Och sen finns det ju säkert en hel del arga vegetarianer där ute (typ Melker, typ... Melker och Melker) som inte tycker att man ska äta kött heller. Men hörru Melker, varför inte det? Människan har ju ätit kött sedan urminnes tider och det är ett naturligt sätt för oss att få i oss proteiner och sllippa pressa i oss de där sojabiffarna eller den där grönsaksrisotton. Varför skulle vi annars ha hörntänder? Naglar? Varför är det så fel att just vi människor äter kött, när lejonen och gamarna och hyenorna får det? Det är ju helt naturligt och okej, även för vegetarianer liksom. Jag tror inte att det är helt smärtfritt för en liten kyckling att ätas av en varg. Dessutom kan vi människor faktiskt välja kött från djur som vi vet har behandlats okej.

Dessutom tycker jag att kärkraft är bra.

Hjäääälp, nu har jag verkligen gett mig ut på djupt vatten inser jag! Melker kommer spöa skiten ur mig... Det där kanske ni inte trodde om mig? Att jag är en köttätande best som endast klär mig i päls och inte bryr mig om djuren det minsta lilla. Nä, fråga min kisse Sally, hon har det minsann inte lätt... eller hur, Camilla?






/ Lisa

JuneHill

   Jag var på Junibacken med två sköna teaterkompisar igår! Det var lite som ett studiebesök för att vi skulle få se två pjäser. Se och lär som det heter. Mellan numrerna passade vi såklart på att bli barn på nytt och leka som aldrig förr, samt åka det fantastiska sagotåget! Här följer bilder lika sköna som tjejorna:


Det tog åt lite att behöva inse att åldern spelar roll.


Heta Ida fick gott om plats hos Trasan och Banane i alla fall!


En såndär jättesöt Pettsonfigur låg och sov i en skrivbordslåda! How cute is that?


Kokt eller grillad eller en med bebisdreggel på? Haha


Vi fick se Pippi Långstrump irl! Minne för livet.


En bebis på Lilla gubben (som förövrigt hade krymt märkbart), tre skitballa tjejer och en man som envisades med att vara med på bild. En blandning av Colin Firth och Karlsson på taket var han, ser ni?!

Så har ni ingenting för er - dra till Junibacken people, det är där allt händer!

/Camilla

Hämningslösa skor.

Var det bara jag som la märke till Emilias ASBALLA skor i lördags?!?
Tyvärr verkar det inte finnas det minsta lilla spår av dem på hela stora internet, men det såg ut typ ungefär såhär.
 
(Fast lite mer blanka och utan öppen tå och lite snyggare och.. ja, egentligen var de rätt blåa och såg mer ut som militärkängor med rosa inslag. Eller så blandar jag ihop dem med Carolina af Ugglas. Men jag gillar Carolina af Ugglas. Inga hämningar hos den tjejen liksom. Mer Carolina af Ugglas och mer av Emilias skosmak till folket! Och lite mer choklad och lite mer svartvinbärste när vi ändå är igång!)
Pumps

Så nu vet ni det!

/Camilla

Tillsammans så...

... är man faktiskt kanske lite mindre ensam. Ensemble, c'est tout, helt enkelt. Den gulliga filmen har i alla fall jag och min kära mor sett ikväll i gott sällskap utav nöt och persikomix och värmande te. Men nu är det dags att hoppa i säng, förr imorgon väntar ju en dag med nya utmaningar och äventyr!



/ Lajsa

Forver and ever and ever





Nu har jag insett att det är alldeles för sällan man kollar in Forever 21s hemsida. De har ju massor med coola kläder! Här är mina favoriter i linne, leggings, smycken- och klänningsväg. Vad tycker ni? Ha en bra söndag!

/ Lisa

Inte så fabulous

             Jag vet att man inte ska snacka illa om andra människor, och att man ska vända andra kinden till och hela baletten. Men trots att detta ska vara Sveriges mest positiva och kanske mest politiskt korrekta blogg så måste jag få tala om min åsikt om vår allas älskade Kissie.

Seriöst, vad håller den bruttan på med? Hon gör sig känd genom att provocera och vara genuint elak - det borde vara ett förbjudet sätt att göra sig känd på! Varför läser ni hennes blogg? Själv bestämde jag mig för länge sedan att totalt bojkotta den. Den gör mig bara arg!

Vad får vi för småtjejer när dagens förebilder och mediaprofiler ser ut som Kisse? Är det verkligen rätt att hon tjänar flera tusen på sin blogg genom att få folk att bli pissed off och skriva om saker som är helt sjuka? Näe, shit asså. Lägg ner och läs hennes blogg, hon förtjänar inte de där tusenlapparna. Eller vad tycker n?

Puss och hej!



/ Lisa
 

Hennes och Mauritz




Kolla, kolla! De där fina vårskorna finns även i rosa och svart och kostar mindre än en hundralapp, närmare bestämt 98 kronor. Lätt kap! Allt är från H&M.

/ Lisa

Lördadag

I kväll ska jag se melodifestivalen. Jag lyssnade lite på svts hemsida på låtarna och de var rätt dåliga hela bunten. Men är det melodifestivalen så är det!

Här är alla som ska vara med i kväll, men jag undrar om det är meningen att man ska ge låtarna såhär förutsägbara namn!? Man kan ju bara gissa hur typ Alcazars bidrag låter. Eller Shirley Clamps. Eller Scotts eller Caroline af Ugglas.

Nej men det här blir skitkul hörni!

Nina Söderquist - Tick Tock

Jonathan Fagerlund - Welcome To My Life

Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus

Scotts - Jag tror på oss

Emilia - You're My World

Alcazar - Stay The Night

Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

Marie Serneholt - Disconnect Me

Idag ska jag även på släktkalas! Min gamla barnsliga frafar och hans fru fyller nånting. Min farfar är rätt cool han. Ganska lik Roger pontare faktiskt. På tal om Melodifestivalen.


Who's who liksom?
    

/Camilla

Spring spring spring

             Hejhej, jag lever. Min lillebror lever också! Kan va skönt för en del att veta kanske. Tänkte bara säga det att nu har Monki kommit med sin vårkollektion (Camilla var lite pissed häromdan för att de hade kvar vintermodet på hemsidan). Så nu kan man inspireras av deras färger och blommor och mönster och idéer! Kan ju passa på att visa den här fina kjolen här som man får ge 250 svenska riksdaler för. Inte allt för oöverkomligt! Eller varför inte slå till på dessa urfina vårskor som du bara behöver ge 180 kronor paret för? Ett par sådana ska lätt få ett hem i min garderob. Take hand about you!





/ Lisa

Jagvilljagvilljagvill

    Vi ska alla tillsammans göra Lisa frisk, visst ska vi det?! En vän i nöd är en vän i nöd. Eller va fanken de brukar säga.

För er som inte känner henne (ca 80% av er läsare typ liksom bah) så är Lisa världens mest omtyckta och gulliga tjej. Och det är synd och skam att nån skum snubbe utöver vårt medvetande valt att lägga en förbannande trollformel över kraken. Det är inte rättvist!

Men det är inte riktigt det som är grejen. Nej, grejen är att JAG inte klarar mig utan Lisagumman. Vem ska jag berätta för hur svårt det var för mig att välja kläder i morse? Vem ska jag berätta mina drömmar för? Vem ska jag analysera mina span med? Så hjälp mig nu people. Hjälp mig att få Lisa på bättre humör, så att hennes immunförsvar orkar samla sina soldater. Mår hon crap gör jag också det. Och jag behöver någon att diskutera mina klädbekymmer med.

Dot end.

Bortsett från en frisk kompis vill jag ha det här 4-pack armbandet för 59.50 från H&M. Är det för mycket begärt?


Dagens svåra ord 2

Pappa och jag står och tittar på tennis.

Pappa: Han börjar tanka lite nu, han Fredrik...
Lisa: .... tanka...?
Pappa: Ja. Tanka.
Lisa: Vadå tanka?
Pappa: Jamen vad heter det då?
Lisa: Lacka?
Pappa: Ja, just det. 


     
Puss och Godnatt!

/ Lisa


Du försvinner inte

   Lisa, bara du kan göra mig sådär rörd av en text alltså! Du vet att allt du skrivit är ömsesidigt honung! Och oroa dig inte för att någonsin hamna under ytan, det ska vi se till att du inte gör i sånna fall. Eller ibland måste man väl vara nere för att uppskatta det där uppe mer. Nu glider jag ifrån ämnet. Jag älskar dig i alla fall! Och snart drar vi till Göteborg!

Jag är hemma idag, people. Kände mig sjuk i skolan så att jag åkte hem igen. Men det är ingen ko på isen, liksom.

Fast det skulle bli macaroni and cheese till lunch. Jag undrar i mitt stilla sinne hur det smakade. Har ni ätit det nån gång?! Tror att det är något amerkanskt..

  Jag sitter och tittar på Andra Avenyn, som är så omtalad. Ska jag vara ärlig sitter jag mest och skäms över hur dåliga svenska skådespelare är. Tacka vet jag Persbrandt! Den puddingen. Som inte är så mycket pudding längre kanske. Men en gång pudding, alltid pudding.


/Camilla


Om jag försvinner

          Jag vill bara säga en sak. Camilla måste vara Guds gåva till mig. Om jag kommer hem och får ett nervöst sammanbrott med hyperventilation och panikångest - ja, ändå vet jag att jag kommer bli glad av vad hon skrivit på bloggen. Även om det hon skrivit är skittråkigt. Vilket det aldrig har varit hittills. Om man skulle räkna alla timmar jag sammanlagt har skrattat i mitt liv så är ungefär 80% tack vare Camilla. De andra 20% är nog tack vare Björn Gustafsson, Fem myror är fler än fyra elefanter, mammas sluddriga läsning för mig när jag var liten och hon höll på att somna och kanske rent av... nä, sen är det mest Camilla.

Och jag vill bara säga dig, Yodagubben, att när jag tänkt på dig genom åren har jag aldrig känt otrygghet, agg, ilska, hopplöshet eller någon annan obehaglig känsla. Kanske rentav avundsjuka nångång, bara för att du är så jävla bra. Om jag hamnar under ytan nu, eller börjar löpa amok och döda människor, så vet jag att du är den människan som kommer veta att jag, JAG, finns kvar därinne. Du har alltid varit, är, och kommer alltid vara mitt hopp och min drivkraft. Puss pårej!



/ Lisa

Möbelmässa 2009

   Det är möbelmässa på gång! Stockholm Furniture Fair i Älvsjö, på mässan där ni vet?! Och alla coola bloggar som är något är med och visar upp sina designade möbler.
   Här under ser ni mitt och Lisas bidrag. Vi har tillsammans designat den bekväma Solstolen, ett handsmidet och stilrent Babord, den ihopfällbara Pistolen samt den ekologiskt framställda Gräsängen.
 
  Vi funderade på att rita en flärp på Pistolen så att den formade ett Pi-tecken i det ihopfällda formatet. Så att namnet Pi-stol blev dubbelt så kul liksom. Men vi beslutade oss för att det var alldeles för smart.

Jag är i alla fall mycket nöjd och tror att dessa möbler kommer skapa en ny design-era! Vi funderar till och med på att starta företag. Sjukt balla Möbler AB.
Vad tror ni om våra utsikter?


Time to go



Nu är det sannerligen hög tid att sova. Personligen har jag just smällt i mig fyra sömntabletter. Inte något hett tips till er kanske! Imorgon blir en ny rolig dag med nya utmaningar! Vill avsluta kvällen med fyra sanningar:

1. Mr. Darcy är snyggare än Hugh Jackman
2. Jag har glömt plugga på franskaglosorna
3. Jag är faktiskt en god människa.
4. Agyness ben ser lite äckliga ut på den
här bilden, tycker jag.

Puss på er! Över och ut.

/ Lisa

Åh Åh åh 2

Hittade den här sjukt fantastiskt förbannade jävla skitsöta vippkjol-klänningen på Stylebystars.com. Hade jag haft 429 svenska kronor över hade jag INTE bangat. Faboulus!

 

Livet blev lite mer värt att leva nu..

/Camilla

Läxor alltså

   Åh! tänker ni så fort ni ser den lockande rubriken och den ännu mer lockande bilden. Men vad tror ni jag tänker då? Va?! VA?! Vems läxor är det det handlar om va? VA?!?!

Fast eftersom att det här är en positiv blogg ska jag inte sitta och klaga på vår flummiga svenskalärare som ger oss omöjliga uppgifter. Jag lovar, jag ska inte ta upp vår sh-lärare som luktar rödvin och snus heller. Eller vår matte- och kemilärare som ger oss två ton läxor/lektion. Nej för då skulle ni ju vara lite uttråkade vid det här laget.

På tal om mindre roliga grejer;
Man ska faktiskt alltid ta den svåra vägen. Det behöver inte vara den krångliga vägen för det. Men ta för guds skull inte den lätta vägen! Sa vår dramalärare alltså. Jag har inte riktigt tagit ställning till det där än.
 Vad säger ni?


en bråkdel av jobbet..

/Camilla

Åh Åh Åh


Jag skulle kunna ge bort alla mina garnnystan för en sådan här outfit! Sådär lite soft, chill och avslappnad look ger den. Här sitter jag framför datan, nyduschad med en kopp te i smaken passionsfrukt, mango, grädde och karamell och chillar galet. Ha en trevlig fortsatt måndagskväll allesammans!

Jeansen kommer från självaste H&M, skorna likaså. Den coola tröjan kommer från Monki och är ju hur ball som helst! Örhängena kommer från Cocoo.se medan den snygga mössan kommer från Topshop.

Förresten! Nu har jag och Camilla bokat biljetter så nu bär det av till Göteborg på sportlovet! Ett par härliga dagar av chill, fikande, shopping, tennis, killspanande, tjejsnack,klara-oss-själv-tid väntar oss! Så najs. En egen lägenhet har vi också.

Fred ut!

/ Lisa



 


Alla hjärtans fucking dag

   Snart är det alla hjärtans dag. En mycket romantisk tillflykt såhär i vår gråa vardag, tänker en del. Ordagrant så tänker en del. Med andra ord sitter alla Sverigest en miljard små söta par och kramas denna dag. Firar med tända ljus och goda middagar. Detta, medan alla Sverigest en miljard singlar firar årets mest deprimerade dag.

Helt i onödan!

Det här är ju den dagen på året vi singlar kan ta tillfället i akt att festa loss. Och samtidigt ta för givet att varje span är lika ensam som en själv! Absolut bästa dagen på året att leta nya kontakter och handla utan konsekvenser. Så kan alla gamla par sitta för sig själva, medan vi andra är ute och har lite kul! ..Jamen eller hur?!

You will Love to reach for by {Just Call me S}.

Alla hjärtans dag-fester - bara för singlar. Det är grejer det!



Att vi innerst inne egentligen bara är avundsjuka är inget någon av oss nånsin skulle erkänna..

bild                                                           /Camilla

Life is a miracle

  Oj då, ser visst ut som att fotbollshunkarna vann flest röster där! Otur tennisfolks, otur.

Men Lisa, ska vi verkligen tävla om såna bagateller? Låt oss i stället leva i fred och samförstånd och sjunga sånger tillsammans! Titta på molnen som seglar förbi och springa barfota på gröna ängar! Sätta på oss roliga kläder och fläta hela håret! Leva i nuet och glömma all tristess! Nu går jag för långt.

Men man kan ju undra vad jag var i mitt förra liv?


                     ;)

/Camilla

War is declared!

     Okej, kära läsare, jag vet att jag kan lita på er. Vilka är hetast, tenniskillarna eller fotbollshunkarna? Stå på er, så att ingen annan gör det. Puss på er och ge er alleles egna åsikt!

Lisa

Idrottsmän alltså

   Jag håller med Lisa på alla punkter om att det finns gott om heta tennisspelare. Tennis är riktigt kul faktiskt! Men jag håller jag mig nog till fotboll alltså. Inte helt fel det heller, för inte skulle ni väl banga på Henry eller Ballack? (även om de ser lite efterblivna ut såhär in action..).

 

Eller vår egna lilla dunboll!? Niclas Alexandersson.


Puss på er! ..Och på er läsare också såklart!


/Camilla

Inte vilken dag som helst

           Nej, idag är Dagen D, förstår ni. Dagen som alla har gått och väntat på, åtminstone alla i min bekanstskapskrets. Nämliga finaldagen i Austalian Open! Roger Federer och Rafael Nadal står just nu och kämpar om titeln. Hela min familj är bänkad framför TV:n, här hemma hörs inget annat än rop och jubel, pappa blir stressad och går in i tvättstugan och gör sit-ups i pauserna och jag sitter och försöker klämma ur min bror hur man får VIP-kort på sådana där stora tävlingar. Rafael Nadal som är 23 år har ju gått upp och blivit världsetta, tagit Roger Federers plats (och gud, va ni icke-tennis-människor är intresserade, eller hur?) så nu har 27-åringen halkat ner på andra plats.

Jag firar en sådan här stor dag med svart te i smaken persika/grädde, varma rostade honungsmackor och myskläder. Hoppas ni fåren bra Austalian Open-finaldag!


Och nu blir det naket i Dubbelbloggen, så alla minderåriga - var vänliga sluta läs nu.




Här har vi självaste Roger Federer och nuvarande världsettan Rafael Nadal.



Sen måste jag bara vi visa Andy Roddick också, för han är för snygg för att
inte få vara med.

Har jag sagt förut att tenniskillar ser ganska bra ut? Säger det nu annars.

Puss från Lisa

Du måste finnas, du måste



Jag vet inte om det är den där mystiska känslan, de där vemodiga ögonen,
den där osäkra insidan, de där sexiga kläderna (?), de där motvilliga känslorna
eller kanske är det bara namnet som gör Mr.Darcy till den ultimata.

Eller vad säger du, Isalee?

/ Lisa

RSS 2.0