We love you, Robin

Jag sitter här darrig och med alldeles färskt magsår. Lite sådär drömkänsla som om vad man just upplevt inte kan vara sant på allvar. Men. Faktum är faktum - ROBIN SÖDERLING SLOG RAFAEL NADAL i Franska Öppna alleldes nyligen. Det är fan sjukt stort. Jag tror kanske inte att ni förstår hur jävla sjukt stort det är, men det är sjukt stort. SJUKT STORT! Det roliga är att världsettan Rafael Nadal (vi snackar tennis) och svensken Robin Söderling typ hatar varandra. It's a happy day today!

HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

/ Lisa


Min gudsfruktige far

Lisa: X påstår att man är bortskämd om man är rik.
Pappa: Ja, men du vet ju vad man säger. Det är lättare för en fattig man att komma igenom ett nålsöga än vad det är för en rik man att komma igenom en kamel.
Lisa:...
Mamma:...
Pappa: ...
Mamma: Nej, det är svårare för en rik man att komma in i himmelen än för en kamel att komma igenom ett nålsöga.
Pappa: Precis.

/ Lisa

Ingen kemi mellan oss...

Hallå! Idag är det stört varmt. Stört jävla sjukt varmt. Men jag klagar inte! Det är najs med sol och värme och brunbrända ben och fräknar. Jag klagar absolut inte över det. Sen kan man ju kanske inte vara lika happyhappyhappy över att man ska behöva ägna denna strålande vackra dag åt att plugga kemi (har ni märkt hur mycket kemi vi puggar?!), nämligen Redox närmare bestämt. Reduktion och oxidation. Jaja, jag har satt mig ute på terassen bland syrenerna och förgätmigejsen med lite Bonaqua och bikinin på. Sedan kanske jag får fint besök utav Camilla som också älskar att plugga kemi.

/ Lisa


Jag håller med dig tjejen...  vulkanvarmt...

När ni som minst anar

   Lisa och jag är inte lika snälla som man kan tro. Vi rymmer, klottrar, blåser ut ännu fler maskrosfjun, förföljer Döden själv (som förövrigt köpte ut fiskpinnar till oss), snor jord, kollar i andras brevlådor och i vissa extrema fall går vi inte ens på trottoaren! Allt detta när ingen ser..

   

Och nu har jag inte ens nämnt att vi klättrade på elskåp och slängde sopor i andras soptunnor. Bam bam bam.

/Camilla

This town ain't big enough

Hejsan. Jag och Camilla är precis hemkomna från en mycket kriminell kväll. Vi har haft för oss alla möjliga illegala saker - och jag tror nog att vår kära vän Camilla kommer dokumentera detta vidare med bilder imorgon. Nu är jag trött som en gammal senig åkerhäst (ni vet sånna där hästar som förr i tiden fick gå omkring och plöja i jorden och typ bah dra en massa tunga saker) och det är dags för alla som har match imorgon att hoppa i säng. Däribland jag.

Godnatt!

/ Lisa


Det coolaste inlägget ever

Hejsan svejsan på ersan! Hur är läget med er alla? Personligen har jag haft ont i huvudet i ett par timmar, och stekande sol på tennisbanan gjorde det inte bättre. Nu känner jag seriöst blodet pumpa under tänderna. Och i tinningarna. Dessutom har det kommit till min kännedom att även Camilla har huvudvärksproblem. Till råga på allt så krossade jag Camillas drömmar om att få gå på Män som hatar kvinnor ikväll, sånt är aldrig heller kul. Och som en liten slutkläm så skjuter hormonerna kring i kroppen som en annan salutmané (vad fan det nu är för ord, om det ens finns), så vi är alla riktigt glada och harmoniska och adrenalinlåga och icke-slagsmålvänliga och humörjämna. Det är väl ändå värt att hurra för? Hurra!

... och jo, Melker och alla andra små vänsternissar, vi behöver visst fortfarande kärnkraften!


Tack för mig, uppfinnaren av ordet salutmané,

Lisa


Fem snabba

Idag fyller vår söta vän Anna år. Grattis Anna på sjuttonårsdagen! Hoppas att prinsesstårtan smakar mums!

Själv fyller jag också år snart, bara som en inflikning liksom. (27 juni it is!)

Och i morgon är det En Dag på det Gröna, Kärrtorps egna lilla festival. Den ska jag gå på och ni också tycker jag!

I kväll vill jag jättegärna se Män som hatar kvinnor!

Nu är It's Happening-konferansen slut och inga fler hönor någonsin. Men lite stolt är jag ändå att skolans coolaste band Bert sjöng om våra höns i sin egenskrivna låt! Respect.

A Gluten-Free Prinsesstårta by emilia.s..

/Camilla

Get down and give me twenty

Ja, jag försökte också hålla mina sinnen relativt öppna unden dagens ungdomspartidebatt och lyssna på vad både de röda och de blåa hade att säga. Men fyfan vad jag ville klappa till den där vänsterpartisten ibland alltså. Sen var ju folkpartiets snubbe inte heller den mest underbara budskapsgivare ever... men näe. Rött kanske inte är rätt ändå.

Men nog politik. Idag var jag på en utbildning kring ledarskap. Så nu är jag bra på ledarskap. One less thing to worry about. Och Isalee, Roger Federer vann sin match idag - så vill du se det lilla gulliga trollet in action så bänka dig framför kanal 7 på lördag!

Puss!

/ Lisa


Tyvärr Melker

Ja, tyvärr måste jag meddela att jag inte kan hålla med dig, dude!

   Idag var det då the paneldebatt mellan alla ungdomspartier i skolan. Jag var helt totalinställd på att vara fördomsfri och öppen hela tiden för jag vet nämligen inte riktigt vad jag står på för sida liksom. Och jag tänkte att idag var ett nice tillfälle att skaffa mig lite bättre uppfattning om vad partierna tar för ställning inför EU-valet och så. (Fy zlatan vad driftig jag låter!)

Jag lyssnade och lyssnade, men det tog inte mer än fem minuter innan jag visste vilket parti jag utan tvivel i alla fall inte tänker rösta på. Nu får jag i och för sig inte rösta än, men ändå. Jag ska inte ta upp allt jag tyckte och tänkte om vad de sa i risk för att trötta ut er, men ja, jag har nog aldrig haft en sådan svettig eftermiddag när jag disuterat dagens debatt med alla jag stött på sen klockan tre.

Kanske var det för att han himlade med ögonen när de andra pratade, kanske var det för att han inte ville vara med i EU för att det blir en för överstatlig beslutfattningsnivå men ändå ville vara mer aktiv i FN (där Sverige har mer talan, eller vad?). Eller så var det för att han var allmänt jobbig och ett praktexempel på en besserwizer eller hur sjutton det stavas.

Pjuh. Man kanske skulle joina BB och gå med i Muff?


Johnny Depp by skittleydoo04.

Och så en helt oväntat bild på snyggingen av snyggingarna, Mr. Johnny Depp.

/Camilla

OH YEAH!WOHO! Låt oss alla steka och bli bruna och njuta av varma dagar fyllda med picknickar, bad,
grillning, glass på uteserveringar och grustennis. Men keep in mind, fellows, att solen är
hudens största fiende! Och som nummer två kommer rökning...

/ Lisa

Helt färdig

Jag är klaaaaaaaaaaaaaaaar! Done! Finito!

Med vad? Med vad, Camilla? Vad är du klar med?

Jag vill att ni ger mig ett S ge mig ett T ge mig ett A ge mig ett M ge mig ett C ge mig ett E ge mig ett L ge mig ett L ge mig ett S ge mig ett R ge mig ett A ge mig ett P ge mig ett P ge mig ett O ge mig ett R ge mig ett T!

Vad blir det?

STAMCELLSRAPPORT!

Jag hör er inte! - Vad är du klar med, Camilla?

STAMCELLSRAPPORT! WOHOO!

Så, en gång till, - vad är du klar med, Camilla?

Stamcellsrapport för fan ge dig.

Girls in their summer clothes

... är en låt av Bruce Springsteen. Jag gillar Bruce Springsteen. Just for your information. Men nu är det så att jag har tjatat på Camilla att vi borde ha mer dagens outfit (jag hatar ordet outfit) på denna blogg. Därför tänker jag agera som ett gott exempel och dela med mig av vad jag bar för kläder en dag som denna! Min nya tröja från Gina Tricot - skön som få!

Men glöm nu inte spana in bilderna från It's Happening.

Melker, how do I look?


It's really happening!

Hej babes! Idag var första kapitlet av den stora konferansen It's Happening på vårt gymnasium. Vi (som har tjatat om våra hönor här i bloggen sedan veckor tillbaka) fick äntligen visa upp våra små söta, gulliga, snälla och fräscha djur ute på skolgården. Där blev vi attackerade av massor av människor som jagade höns och snackade om hur sugna de blev på kycklingmackor. Najs. En del försökte göra sig lite lustiga och ville provocera oss lite genom att fråga om de fick ta en höna och grilla inne i skolmatsalen, varpå vi sa "BE OUR GUEST, ta hur många hönor du vill, we don't give a damn".

Fast vi skojade ju bara såklart. Kycklingar är ju trots allt vårt favorit...älsklings...gulligull...djur...
/ Lisa

I wanna have a VIP-kort

Det råder Roland Garros-hysteri här hemma. För er som inte ägnar halva ert liv åt den trevliga sporten tennis så ska jag tala om för er att Roland Garros är samma sak som Franska Öppna, även kallat French Open på utrikiska. Det är alltså en tennistävling som för närvarande spelas i Paris, Frankrike (logik!).

Okej. När jag blir miljonär, då ska jag köpa ett VIP-kort. Ett VIP-kort som gör att man får komma bakom kulisserna, så att säga, och träffa alla tennisspelare. Där, bakom kulisserna, ska jag hitta mig en trevlig tennisspelare som jag ska gifta mig med, och sen ska jag sitta där på läktaren resten av mitt liv och njuta av att resa omkring i världen och titta på tennis och dricka milkshakes och vara med i TV och sådär.

Kanske ska jag ragga upp Andy Roddick då...Ja, jag skulle nog inte banga...
Skulle du banga, Melker??

/ Lisa

En dag på tomten

   Hallå hallå! Det här är inte X22, nej utan det är Camilla som skriver. Idag var det en het dag vill jag lova och vi slutade tidigare än vanligt. Det gav mig inga bättre anledningar än att ta filten, boken, ipoden samt mobilen och lägga mig på det gröna gräset och studera molnen. Inte för att det fanns särskilt många moln att studera, men det var sådär lagom harmoniskt ändå. Därute i den sköna eftermiddagssolen slumrade jag till utav värmen och vaknade till kalla vindar. Mums vad härligt!

Och så säger man inte mums vad härligt om man inte typ råkat drömma om mjölkchoklad eller grillad kyckling med ris och dippsås. Och det gjorde jag ju inte så jag tar genast tillbaka det.XoXo
... /Camilla

Take control

Holy macaroni va varmt det är ute, hörrni! Rena rama växthusvärmen. Antagligen växthuseffekten. Jaja, jag råder er alla att lägga er i kylen, plasta in er med gladpack så att ni inte smälter ihop till en liten pöl eller ta på er bikinin. Själv ska jag och träna tennis. Kan man också göra det är fyrtiofyra grader i skuggan.

Och kolla. Jag fick två par urvuxna jeans av min brorsa = klipp klipp, sy sy och tadaa! Två par nya jeansshorts till mig!/ Lisa

Run in Forrest Run

  Ja, idag är det måndag minsann och jag sitter här och diggar till Danmarks bidrag i eurovision (Ni vet Ronan Keating-copycaten?). Så så är det och idag är det måndag. Japp, it certainly is.

I morse sprang vi typ 4 km i skogen med skolan. Somliga ettor har genom tiderna tydligen fått ha fotbollsturnering dessa friluftsdagar, andra är uppenbarligen inte lika högprioriterade. Och det känns ju lite stöttande sådär, men så kan det vara och det är bara att se det från den ljusa sidan! Det var ju ett ypperligt tillfälle att showa med mina nya joggigsskor till exempel!

Alla.. grantroll och skogsväsen och svampgudar kan ju så inte ha missat mina snygga Nike Pegasus. No way.

/Camilla

Måndagen den 25 maj

Hejsan bloggishmänniskor! Jag och Camilla ligger och steker på min terass och dricker drinkar och äter glass. En del har det bra. Nu ska Camilla få skriva lite:

Solen är fin.

Sådär, nu är Lisa tillbaka. Nu ska vi ta och ta tag i hönsrapporten som ska skrivas. Den handlar om höns. Ja, men vi ska väl ändå ta och bjuda på lite bilder nu hörrni! Såhär har vår dag sett ut.


/ Camilla och Lisa

Åh, sicken härlig dag.

Ja, skäms på dig Scarlett O'Hara, och dig Maragret Mitchell som gav Scarlett tillåtelse att vara som hon är och Rhett att vara som han är och hela allt det där som gör att Camilla tappat tron på hela Borta med vinden. Skäms! Ja. I alla fall. När jag knaprat i mig ordentligt med piller så åkte jag och shoppade en liten sväng för att bara ta mig för någonting. Och looki looki vad jag fick med mig hem! En vit somrig, och förhoppningsvis mycket användbar tröja från det härliga Gina Tricot. 149 spänn fick jag ge för den. Dessutom har jag upptäckt Bonaquas vatten Emotion, som innehåller Persika och Aloe Vera, samt antioxidanten vitamin E! Grymt! Jag, som inte är värsta high-fanet på mineralvatten, tycker den smakar som läsk. Men så mycket nyttigare!

Nu kallar uppsatsen om just antioxidanter.
/ Lisa

O'Hara

1. Scarlett O'hara, Rhett Butler, Melanie. Fy tusan vad jag inte älskar er längre. 1049 sidor totally wasted. Ack ack.

2. Idag skiner solen och jag har blivit lite brun sådär. Det är jättetrevligt!

3. Jag är i stort sett klar med min stamcellsrapport. WOHOOO

4. Jag kanske skulle köpa en ny bikini idag?!

5. Borta med vinden alltså, jag är besviken.


/Camilla

Scarlett

Howdi howdi! Jag är genomförkyld och ska springa fem kilometer i morgon. Camilla är upprörd eftersom hennes bok på 1049 sidor inte alls slutade som hon ville. Livet leker alltså. Jag har inte ätit frukost än, kanske borde man ta att inta lite föda? Har bara knaprat piller och olika mediciner hela dagen. Och vad ska en förkyld människa sedan göra av dagen?

Har ni, älskade läsare, några förslag?

Hard work still going strong

Hejsan hoppsan. Här sitter jag och Camilla en ljummen lördagskväll och ska skriva en generell diskussion om höns i ekosystem. Det är fett kul. För att illustrera hur vi ser ut efter fyra dagars hårt plugg så valde vi att ta en bild. Och dessutom skulle jag (Lisa) vilja bjuda på en dagens känslomässiga bildsituation.


Vår sommar

Hörnini, jag har varit så inne på att det äntligen har blivit vår att jag glömt bort att det snart är sommar. Om typ två och en halv vecka är det skolavslutning och om en månad och fyra dagar fyller jag sytton! Det är totalt helsjukt. Var det inte snö på marken förra veckan liksom? Och jag börjar ju mitt sommarjobb snart också, det är liksom mindre än en månad dit. Herre min ge, den här sommaren kommer att bli spontan, lärorik samt rekordhet (har jag hört).Puss å hej å sommar åt er!

/Camilla

Brunisar

Herregud, sicken halvkass uppdatering vi har haft på senaste! Skärpning skärpning. Ja, jag sitter fortfarande och analyserar konflikten mellan Ryssland och Georgien - det är bara så kul och underhållande och trevligt och jagvilljättegärnahoppafrånminbalkongnu! Har tränat lite barn i tennis nu på morgonen och tjänat mitt levenes bröd, så att säga.

Kanske skulle man slå till på stort och baka lite brownies idag?

/ Lisa


Bitterljuv

   Idag är det svårt för mig att vara positiv. Det tar emot att säga det, men vi får se det som en engångsförteelse. Fast jag ska göra mitt bästa för att även det här inlägget ska övertyga er om att livet är värt att leva!

Jag... jag ehm... jag ÄLSKAR samhällskunskap och tillhörande konfliktanalyser som måste göras under lediga helger.


Pannkakor är goda

/Camilla

My sweet little darling

Hello hello in the lingon forrest! Hur är läget med er alla? Jag har precis gått upp, har seriöst kämpat med att komma upp ur sängen sen klockan 8.30, men mina tunga ögonlock förbjöd mig från att gå upp förrän nu. Nu ska jag stoppa i mig lite näring, och sedan kommer resten av denna fredag se ut såhär för min del:

- Analyserande av konflikten mellan Georgien och Ryssland, med Sydossetien på ett hörn (kommer inkluderade panik, ångest, uppgivet gråt på golvet och dessutom en större pommes frites för bara fem kronor extra).

- Småshopping

- Analyserande

- Analyserande

- Träning

- Kanske en LIC-träff med babesen?


/ Lisa


RIP Rufus

    Ja det var en mycket trevlig dag idag tycker jag! Och jag kanske inte riktigt borde skriva ännu ett inlägg, för då kanske ni bah kollar in det här och inte det förra. Och det är ju inte riktigt meningen! Jag ville bara meddela att jag lever även idag, fastän inte min mormor och morfars hund gör det, och så att jag ska se på en film nu. Kan ni gissa vilken? Den börjar på D och slutar på irty Dancing....

/Camilla

Picknick

Japp. Idag samlades vi, några snygga tjejer på sjutton jordsnurr, vid den älskade
Långsjön och picknickade för glatta livet. Det var riktigt trevligt, bortsett från att vi
blev attackerade av kanadagäss hela tiden som skrämde skiten ur åtminstone mig...

Thanks for da day, babes!

/ Lisa

Dagens

Anställningsintervjuv-outfit!

Starbuckslinne från Thailand (lycka till, copycats!)
Jeans från Cubus
Älskade hood från H&M

Och som till minne av farmor, ett silverhalsband med fyrklöver som jag själv fick i dop-present av na. Och hon som sa att hon skulle sitta och gråta på mitt bröllop! Så går hon och somnar in såhär ett par år i förväg. Men det var nog bäst så, för farmor var väldigt sjuk ska ni veta.

Jag ska ju trots allt mest jobba över telefon, så att det kanske är förlåtligt att jag inte hade kavaj och grejer. Men jag tror nog att jag gav ett bra intryck hos Pär! Om ni var intresserade av att veta hur det gick vill säga.

Puss och hej, snart börjar ju Sommer!

/Camilla

GE MIG PÅ MOMANGEN


/ Lisa

Inte alls nervös

   Idag ska jag hälsa på snubbarna på mitt blivande sommarjobb. Det kommer gå bra. Ja, det kommer det. Det gör det säkert. Sånt brukar gå bra. Eller hur?!?!?!?!?!?!?!future Camilla

/Camilla

Burbyggarbrudar

Wiiihoo! Jag fick låna bilderna från dagens burbyggande utav söta Moa. Nu ska ni få se på allvar hur det gick till när tjejerna i hönsgruppen slog ihop sina smarta naturskallar och började hamra och spika så det stod härliga till. Och vi lyckades! På ett par timmar hade vi tre fina hönsburar fördiga. You should be proud of us, Melker!
(Nån som inte vill vara med på bild?)Okej, detta har inget med byggandes att göra, måste bara visa att jag fick äran
att köra vår lärare Volkers bil idag! Lite sjukt men kul. Som tur var hade jag Camilla bredvid mig.
Vi övervägde några sekunder om man skulle köra plattan i mattan och dra på
en roadtrip ner till Europa, men vi kom snart fram till att det är mycket
roligare att spika sig på fingrar, riva sig på hönsnät och annat sånt där kul.
Håller jag hammaren fel, Melker?
/ Lisa

Swiit lajk chuggah

Nu blev jag fett sugen på kaffe. Och jag är inte ens en kaffedrickare. Lika lite som jag är en rökare. Lika lite som jag gillar att ha aceton i apelsinjuicen på morgonen. Man kanske skulle fylla sin lilla dricktermos med lite kaffe (med mjölk i for god's sake) och bege sig till Lisebergs IP för att spana in brudarna?

Men först ska jag duscha. Jag hade nämligen också match idag! Men jag torskade. Så nu slutar vi prata om den matchen. Vi ska inte prata om den mer, så därför så beslutar jag att vi slutar snacka om den. Slut på snacket.

Så vad ska man hitta på nu då för att avsluta det här inlägget lite fint? Hm. Några förslag, Melker? Jag tror det får bli en sådan där till vi-gillar-att-posa-och-fota-oss-själva-för-vi-är-så-mogna-man-kan-bli-för-solen-skiner-och-då-blir-man-solmogen-bild./ Lisa

Kaffe, Kycklingar och Klockan

   Idag har vi, som Lisa redan berättat att vi skulle göra, byggt hönshus! Om vi är riktigt snälla kanske vi kan sno några bilder ifrån moas bilddagbok sen!

   Och på tal om att man lär sig något varje dag kan jag ju meddela att under de senaste dagarna har jag gjort upptäkten att hemligheten bakom gott kaffe (om man har mjölk i) är att de ska drickas ur höga glas! Så snart jag bara kan ska jag testa med te också. Kanske med NKs friska vårblanding? Ja, ja, JA!

   Nu ska jag tagga om för match! Mot Enebyberg på Lisebergs IP. Kom vettja! Klockan 02.00 börjar den för er som på allvar vill se!

Au revoir!

                                      Latte boy by Mindless Afternoon  
                                                               (My boyfriend)

                              /Camilla

Frääääschingar

Hittade lite tips (som vi dock alla hört förut) på MSN:s sida, nämligen här , om hur vi ska hålla oh fräscha och unga och snygga och coola och söta och riksdagsledamöter och fina i hyn. Ni kan ju spana in dem om ni har lust och tänka på dem innan ni går ut och steker nästa gång! Personligen steker jag nog på som vanligt. Jag menar, en rynka isn't a big deal.

Alkohol
Medan ett par glas rött vin kan var bra för hälsan, innebär en överdriven konsumtion av alkohol att ditt immunförsvar kan bli nedsatt. Överdrivet drickande kan också orsaka hudbesvär som exempelvis psoriasis och eksem.

Lösning: Håll dig till den rekommenderade mängden alkohol och överkonsumera inte. Drick mycket vatten och drick även ett glas vätskeersättning för att återställa balansen om du varit ute och festat.

Rökning
Cigaretter är utan tvekan den största skönhetsboven av dem alla (vi driver inte alls en kampanj mot I-medlemmen i LIC...). Vare sig du är feströkare eller daglig rökare så innebär rökandet att du orsakar din hud skada. Bara ett bloss orsakar en kedjereaktion som snabbar upp kroppens åldrande.

Lösning:
Sluta rök! Är du inte redo att sluta röka? Se då till att äta mat som är rik på A-, B-, och C-vitaminer tills den dagen du gör ditt livs bästa beslut att fimpa för gott.

Solen
Att solen orsakar stora hudskador är ett välkänt faktum. För mycket solande medför att din hud åldras i förtid. Risken för hudcancer är givetvis också något man bör tänka på om man gärna slarvar med solskyddet.

Lösning: Använd en hudkräm dagligen med minst SPF 15. Om solen är stark, välj en kräm med ännu högre SPF, i synnerhet om du bränner dig lätt. Under sommarmånaderna rekommenderas minst solskyddsfaktor 30 även i Sverige.Nu då, Melker?

Hey babes! Take a walk on the wild side. Vet ni vad? Imorgon ska jag ägna typ hela min dag åt att bygga hönsburar. Tre stycken ska jag och mina kycklingkamrater bygga, en gånger en och tjugo meter ska de vara. Och sextio centimeter höga. De ska säkert bli jättevackra.

Och Melker, vad är egentligen folkrätten? Kan du förklara det för mig?
Eller så tar du bara och lånar ut din hjärna en gång för alla, så slipper jag tjata. Jag lovar, du behöver inte fixa nånting - jag tar personligen med mig en hjärnbytarmakapär så kan vi bah switcha sisådär tio minuter innan samhällsprovet imorgon. Fair deal?


/ The L to the I to the S to the ARats and Pads

Nej, det är jag inte och nu lägger vi schlager-snacket bakom oss! Jag lovade ju trots allt Melker..

Idag är det månens dag och jag ska snart bege mig till teatern för att gå in i rollen som råtta. Haha tänker ni. Camilla spelar råtta, fett kul. Och ja, det är fett kul och jag rekommenderar er att komma och kolla sen! Lisa har en lika rolig roll, hon spelar padda hon. 

Rats by Sean Shimmel... find your Inner Hippie.

                                             /Camilla aka Råttentott
  

Dot Dot Dot

Hihihihihihi, jo, Camilla är visst kär i Alexander Rybak!

Och nu kommer jag få spö imorgon.
Men det kan jag ta.

/ Lisa

Punkt slut

Nu måste jag få göra rätt för mig här.

Jag är inte kär i Alexander Rybak.

Han är kär i Nathalie Portman. Och jag accepterar det fullt ut. Faktiskt.

/Camilla

Camilla is in Love

Lisa: Visste du att Alexander Rybak tyckte att Be my Valentine med hon Svetlana var den bästa låten i tävlingen?
Camilla: Nää.. det tyckte inte jag.
Lisa: Men det tyckte Alexander Rybak. Och vad säger det om honom?
Camilla: ...
Lisa: ...
Camilla: SLUUUTA!

Jag tror inte man får säga någonting illa om teddybjörnen.../ Lisa

Sunshine shouldersHej.
Idag hade jag match. Jag vann, med 6-4 7-5. Trevligt! Nu har jag ont i huvudet och passar min lillebror (inte världens bästa kombination faktiskt).

Ja, hörrni, det här med tatueringar. För det första så är jag inte alls säker på att jag ska tatuera mig! Jag menar, typ alla tatuerar sig helt plötsligt och man vill ju vara lite orginell. Kanske är det coolare att ha en helt "ren" kropp. Svår fråga det där. Och om jag nu skulle tatuera mig så skulle det vara en liten personlig mening på ett väldigt diskret ställe - typ fotleden eller något.

Nu ska jag gå och se om det finns något drickbart här i detta hus.

/ Lisa

Bra dag Dålig dag

   Ja se, min nallebjörn tog visst hem vinsten igår! Ojojdå. Tyvärr kom iprenmannen mfl inte alls bra till på listan, och dem var fett bra tycker jag. Men nu är det slut på melodifestivalsnack för i år. Det kanske inte roar dig så mycket, Melker?

   Nu är det här en mycket glad och rolig blogg, men jag måste ändå ta mig friheten att skälla lite på er. Vad har hänt med alla kommentarer? Marie, Isalee, Malin (nämnd två ggr nu!), Melker, Pelle, Emilie, Maja, Johanna, Petronella, Evert Taube och alla ni som läser som jag inte kan namnet på. We want your comments and we want them now!

  Jag kan ju börja med att fråga er alla läsare om vad ni tycker om tatueringar?! Själv avstår jag nog, men jag känner en  viss Lisa (vi skriver i dubbelbloggen tillsammans) som funderar på vilken textsnutt hon ska nåla på sig. VAD TYCKER NI OM TATUERINGAR OCH VAD SKA LISA TATUERA IN FÖR TEXTSNUTT? Ja, så lyder alltså min fråga till er om det inte var riktigt klart. Kommentera mera älskade vänner! I just totally love you all!
 
THE TATTOOED MEN of OLD JAPAN 入れ墨 by Okinawa Soba.

/Camilla

Grattis Nörrväjj!

Grattis Norge! Själv hoppades jag ju på Regina med Bistra Voda, men Camilla, hon kved av lycka när Norge blev tilldelad tolva efter tolva. Ja, och det är ju svårt att inte bli kär i Alexander Rybak. Jag försökte övertala mig själv om att gossen såg ut som en dinosauriebebis möter hundvalp, men näe. Lite svårmotståelig faktiskt. Nu får det ju lätt bli en resa till Oslo om ett år. Visst är ni på, brudar?/ Lisa

Vad klingar rätt i era öron?Ska ni se Melodifestivalen ikväll? Det ska jag. Spikat. Såklart. Det ska bli trevligt - personligen hejar jag på Sverige (!!!) och Bosnien & Herzegovina. Faktiskt. Så är det faktiskt. Faktiskt så är det så.

Förresten så har jag hittat en till ska-man-skratta-eller-gråta-frågetecken-låt.
Den heter Killing in the name of och det är gruppen Rage against the machines som sjunger den.

Läsare, vad lyssnar ni på på musik egentligen? I really wanna know!

/ Lisa

Nobody said it was easy

Såhär har min och min bloggarkollega Camillas kväll sett ut:

1. Köp av naturgodis
2. Ätande av naturgodis på gungor
3. Påklädning hemma hos Camilla
4. Buss och tunnelbana in till Rådmansgatan
5. På tunnelbanan lyssnade vi på ljuv musik
(ett fyllo som sjöng) och fick en föreläsning om
korruptionen och det manipulativa hos SÄPO,
(samma fyllo som talade om sanningen för oss).
6. Chailatte och Persikote på Café 60.
7. Snack om ditt och datt och dått.
8. Tunnelbana hem.
9. Promenad
10. Desperata försök att komma på hur
System of a Downs låt Chop Suey börjar.

Och nu ska jag lyssna på just den låten, för att reda ut detta mysterium en gång för alla!
Godnatt på er babes!

/ LisaRun it your way

   Man ska våga ta sin plats här i livet, tänk på det, kära, söta, trogna (och otrogna) läsare! Man ska kräva sitt utrymme, precis så mycket man vill och har lust med - så länge man inte inkräktar på någon annans. Det är jätteviktigt, faktiskt. Och som predikare och propagandaspridare vill jag påstå att det både är vitkigt för de omkring en och för sig själv.
            Running with the Seagulls by * Toshio *.

Man ska våga säga vad man vill, även om man inte alltid får som man vill. Man ska säga vad man tycker, men samtidigt lyssna på vad de andra har att säga. Man ska säga ifrån om man blir sur, lika mycket som man ska förlåta de man själv sårat.

Ja, tänk på det, kära, söta, trogna (och otrogna) läsare!

/Camilla

Franska steg 4 can kiss my kanvasJag må vara lite skum, men jag tycker verkligen att den här är bra. Och jag står för det!
Skriv nu en lista på vad du står för (nä, skämta bah, gjorde en Blondinbella).
Jaja. Bistra Voda, som betyder någonting med vatten, av gruppen Regina är i alla fall
riktigt pampig enligt mig. Bortse från att sångaren ser ut som en sån där som man
är rädd ska komma och knivmörda en på natten så kanske du också kan få
lite gåshud! Med det säger jag godnatt. Godnatt pårej Melker!

Och MARIE förtjänar verkligen ett par pussar hon också, den lilla njurbönan!

/ Lisa

Snart är det dags

  För andra semifinalen! Med grannländerna Norge (das Nallebjörn) samt Danmark (med sin Ronan Keating-komponerade låt)! So exciting. Nu började det visst för en minut sen. AAAAAAH

Bara därför måste jag sätta in en extremt ful bild jag hittade på Nallebjörnen.Kos dere!

/Camilla

When coco goes nuts (ego edition)

Idag tog jag och Camilla lite drygt fyrahundra bilder. Ja, vad gör man inte en ledig torsdagseftermiddag? De blev riktigt våriga och solskensfyllda. Vill ni se? Jag sa: vill ni se?! Enjoy the spring.Såhär taggade var vi. Nu jävlar ska det fotas!!
Sen blev det regissering.

Här ropade Camilla:
"bli träffad av en golfboll!"


"Du lägger en staffspark på Maradona"Ja, så kul hade vi idag!


Bistra Voda

       Hejsan allesammans! Jag slänger in en snabb hälsning här och nu - snart ska jag bege mig till min kära vän Camilla för att dricka saft. Jag hoppas i alla fall att jag får saft. Jag är sugen på saft. Såsen är bäst (utalas med läspning). Ja. Så hur är allt med er små gulliga läsare? Idag sa Camilla att vår söta vän Malin hade sagt att hon förut brukade läsa vår blogg nån gång i veckan, men nu läsate hon den varje dag. Sånt gör en så glad! Om inte Malin redan gått av bussen så hade jag pussat henne.

Men nu är det saft som gäller.

/ Lisa

BlousesJag är kär i blusar just nu.
Dessa kommer från H&M.

/ Lisa

I carried a water melon?

Ni vet det här med att det finns olika typer av ansiktsformer? Ja typ äppelformad, päronformad, hjärtformad, ovalt formad, lastbilsformad och allt vad det heter. Ja, kanske inte lastbilsformad. Hur som helst så kom jag fram till att Lisa har ett hjärtformat ansikte medan jag själv ingår under kategorin päronformad. Ansikte alltså. Ja, här är en illustration i alla fall, i grund och botten ett hjärta och ett päron med lite hår och ögon och sånt på. Ja, jag tycker minsann att vi blev lika.


Vem är vem, tror ni?

/Camilla

I natt jag drömde

Att jag hoppade studsmatta på astfalten (asså, astfalten var liksom mjuk!) vid en bro till vår gamla skola och ropade "fuck you" till mitt före detta span. 

Hur tyder dem det i din drömbok, Lisa?

Fuck you by regulus21

/Camilla

Brilliant, Camilla. Genialiskt!


Ögondans! Jag finner inte ord. Revolutionerande! Titta vad människor kan hitta på för
kreativa saker, medan andra bara sitter med andingsbesvär bakom kameran.

/ Lisa

SvengelskaJag måste säga att jag har så sjukt svårt för sånt här. Varför kan man inte hålla sig till
ett språk i taget?!
Det låter ju helt muppat! Försök säga "och go!" utan att låta som typ
en fyrtionioåring som gör sitt bästa för att få folk att tro att hon är tjugofyra.
Förlåt för den kassa bildkvalitén. Mobilbilder, ni vet...

/ Lisa

Even though it houts

   Jag kan bara inte sluta tralla på denna, Norges bidrag i årets Eurovision song contest. Framförd av en rolig/läskig nallebjörn med väldigt god mimik, om ni förstår vad jag menar. Och en söt, norsk brytning pa kope! Eller hur man säger på köpet på norska./Camilla

It's what Jesus would do

Hejsan people! Nu är jag hemma från en lång dag i skolan. Och. Som Camilla redan har nämnt så har vi Nationellt prov i Matematik B imorgon! Vi är alla tacksamma mot Skolverket (ni ska dö) som ger oss dessa underbara, mysiga tillfällen att bara mysa tillsammans i ett svettigt klassrum där man kan känna ångesten stiga medan klockan tickar lite onaturligt snabbt på väggen.

Jag fattar ingenting när det kommer till andragradsfunktioner. Räta linjens ekvation, sätt in y-värdet om riktningskoefficienten är 5. Svenska, tack.

Men - som Robbie Williams säger: Just relax, it's what Jesus would do. Och det finner jag mycket tröst i, då jag känner att min Gud finns där ovanför mig och vid min sida hur det än går. Han älskar mig även om jag inte kan andragradsfunktioner. Och att bli älskad av honom är ändå vad som betyder mest.

Eller så är jag en genomkokt ateist med mer panik än vad som är hälsosamt och som "Gud" har försakat mer han gjorde med dinosaurierna. Melker, kan jag inte få låna din hjärna? Bara imorgon? Seriöst, jag betalar!

/ Lisa


Dagens svåra ord

BACKFISCH = flicksnärta, flicka i de mellersta tonåren. Egentligen tyska för "stekfisk", fisk som är för liten för att kokas.

      Och jag undrar ännu en gång vart världen är påväg.

                                                         /Camilla

Månens dag

   Idag är det måndag. Jag sitter framför datorn med en rykande kopp NK-blanding (världens näst godaste te) och ska snart ta tag i studier. Som Lisa kanske nämnde så jobbar jag hemifrån idag. Det kan behövas ibland när man har ont i halsen. Och så måste jag ju trots allt inviga min nya myströja. Sakna mig inte för mycket, Melker! Jag kommer redan till MATTE B NATIONELLA PROVET i morgon.

Detta står på schemat idag.


Bildkvalitet = Skitabra

Och så ska jag naturligtvis lägga upp bilder på mina nya inköp! Så småningom.

Keep up the good mood folks!

/Camilla

Låt oss ha en fest

Imorgon ska jag till skolan extra tidigt för att äta frukost och prata franska. Det ska bli trevligt, även om min kamrat Camilla (vet ni vem det är? Lång, mörkhårig, långa fingrar, träskfärgade ögon...) är sjuk och blir hemma från undervisningen imorgon.

Men. Nu är det sovdags. Som avslutning på denna söndag, avslutning på vecka nitton år 2009 så bjuder jag på en trevlig liten sång av Wanda Jackson - hon bjuder oss alla på fest!

Det är ju alltid trevligt. Eller hur, Melker?Like the dolphins can swim

       Jag tror att jag har glömt min kamera i skåpet i skolan. Annars hade jag tagit bilder på den ursnygga kjol och en supersöta blus som jag införskaffade dag. Jag och Camilla begav oss in till stan tidigt i förmiddags och lyckades hitta både det ena och det andra. Riktiga kap, jag är skitnöjd jag! Kärleken till mina plagg växte när jag kom hem och provade dem en gång till, Camilla, hur är det med dina plagg? Växer kärleken?

Vi vill se - Camillas ny kläder! Vi vill se - Camillas nya kläder!

/ Lisa

Hey babes!

Hallå allihopa, nu är jag tillbaka från den sköna staden Katrinholm. Med mig har jag en vinst, en förlust och en wo-match. Najs. Helt okej. Nu bränner mina kinder efter en sjuk dag i blåst och sol. Vet ni hur jävla svårt det är att spela tennis när Katrinas lillasyster drar förbi eller? Det är svårt. Och jobbigt. Och klurigt. Och svårt. Men intressant och kul också! Nu är jag shweinetrött. Först- dusch, sen - säng!/ Lisa

Håem

Denna jag idag köpa.

Jag mycket glad vara.

Herrå!!

/Camilla

Adikted

Hej då Lisa! We'll miss you!

Just nu har jag väldigt ont i magen. I ren idioti åt jag ett äpple, trots att jag fortfarande var mätt sen maten. Men jag var liksom tvungen, är trots allt beroende av (röda) äpplen. Jag har ganska många beroenden, när jag tänker efter. - Ja, om man bortser från allt det där självklara som att sova, andas, äta och att läsa vår blogg. Så dagen till ära tänkte jag skriva en lista på alla dessa saker, mer eller mindre bra, som jag är like totally addicted to. 

Äpplen
Dirty Dancing
Boom Boom Pow 
Dagböcker
Ipoden
Lost
Lisa

Ja, det var kanske inte så mycket. Så råkade visst det här inlägget bli totalt meningslöst. Men vad gör det om hundra år, när allting kommer kring?
Apple I ate by Marc Castejón.

/Camilla

Destination unknownJodå, destinationen är known. Jag ska till Katrineholm! Alldeles snart beger
jag mig till denna trevliga stad för att mosa lite människor.
Ja, eller inte bokstavligen. Det är tennismatcher som gäller. Tre matcher imorgon!
Då gäller det att mosa.

Puss på er, hejdå!
(och nu vet jag att Camilla tar bra hand om er!)

/ Lisa

Och mitt hjärta darrarJa, det kanske är lite geeky. Lite töntigt sådär.
Men jag älskar det här.

/ Lisa

Jag bjuder på denna

  Idag har jag match! Om tre kvartar är det samling och jag taggar till som bara den här framför datorn till discomusik. Jag spelar fotboll för er som inte känner mig, eller som tror sig känna mig men egentligen inte gör det. Eh, ja.. Jag har då spelat sen jag var mycket, mycket liten och gör det bevisligen än. Sedan ett år tillbaka har jag dock varit skadad (visst är det här sjukt kul att läsa om?!) nej men lyssna nu, faktiskt! Nu är jag frisk igen! Relativt.. *Pepparpeppar* ( = min enda tvångstanke här i världen). Och jag älskar fotboll mer än nånsin. Jag har lärt mig den hårda vägen så att säga.  Och vad vill jag ha sagt med det här? Jo, att ibland måste man lägga ut urfula bilder på sig själv som liten för att uppskatta det här med hormonutveckling och sånt. Snygg domare by the way..

/Camilla

Torsdagen den sjunde maj
Har jag nämt att jag älskar mina leggings?


Jag älskar mina leggings.

/ Lisa

Godaste soppan i stadenDu behöver:
2 liter nyplockade späda nässlor
1 liter vatten
Salt
1 msk magarin
3 msk vetemjöl
2 grönsaksbuljongtärningar (eller höns-)
1 dl grädde
3 msk torr sherry
2 msk hackad gräslök
4 hårdkokta ägghalvor till servering

Gör så här:
Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar.


Koka upp ca 5 dl av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter.
Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.


Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet.
Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet, ca 5 dl. Koka ett par minuter.
 Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt och ev lite sherry.


Servera den het och nykokt med en ägghalva i tallriken. Strö över lite gräslök.


Tro mig, det är fett gott!

/ Lisa


Aj am addicted

   Idag var det onsdag. Det var en fin onsdag tycker jag. Allt är så grönt nu! Och sen så knarkade jag när jag kom hem. Då blir vanliga onsdagar fina. Nej, alltså, jag har inte rökt på å grejer. Nej nej, jag förespråkar inte knark så mycket faktiskt. Jag knarkade lite Dirty Dancing...Grr..

/Camilla

Har man tråkigt så har manSmskonversation.


Lisa till Camilla, kl. 18.22:

Asså, överallt ser jag människor med olika långa ben
eller som går jättekonstigt. Det är helt sjukt!

Lisa till Camilla, kl. 18.24:
Och jag såg just en exakt kopia av Edward Cullen. Med
rött hår, och röda byxor. Och röd batiktröja. Är jag
på väg att bli galen?

Lisa till Camilla, kl. 18.29:
Och nu stretchar han utanför en korvkiosk.
Eller fösöker gå ner i spagat eller nåt.

Lisa till Camilla, kl. 18.30:
Han verkar skum.

Lisa till Camilla, kl. 18.31:
Eller så dansar han. Med två tjejkompisar.
Men en exakt kopia av Edward Cullen är
vad han är!

Camilla till Lisa, kl. 18.46:
Han verkar ju faktiskt helt überkonstig!

/ Lisa

Så mycket gott!

Hejsan! Ikväll har jag varit ute på de våta gatorna och plockat brännässlor. Det kan ju uppfattas som lite sjukt, kanske. Japp. Kanske som om det är någonting som inte riktigt står rätt till där uppe. Sedan har jag träffat min kära gamla homie, Henke. Vi gick till Willys och köpte aprikoser och te. Svart te, med smak av rabarber och grädde. Det smakar bajs. Eller, nej, det gör det inte - men det smakar inte gott i alla fall. Någon som vill köpa svart rabarberte med gräddsmak? Fem spänn? Någon?

Jaja. Nu ska jag leta upp ett smaksigt brännässlerecept så att vi alla här i min familj kan få vår beskärda del av kalcium, magnesium, järn och antioxidanter. Puss på er gullungar!
Mina brännässlor.


Mina brännässlor och mitt rabarberte (eew).


Mina brännässlor, mitt rabarberte (eew) och mina aprikoser (mums!).


Och vad kan vi lära oss av detta?
Exakt.


/ Lisa

När tiden rinner iväg

...Har man roligt

time is running out... by slider72

Därför är det helt enkelt skitkul när alla viktigaste inlämningar krockar såhär i slutet på terminen och man känner att man inte hinner göra ens en bråkdel av dem.

Fullständigad eufori!

/Camilla

Såhär ser det ut...

... när jag och Camilla ska plugga. Jag låter bilderna tala för sig själva helt enkelt...


Vilken grej på bordet tror ni jag ägnar mig mest åt?


Ja. Jag bjuder på de här bilderna.

/ Lisa

Konsten att koncentrera sig

   Hur kan det komma sig att jag alltid, på något helskumt sätt, börjar skriva blogginlägg när jag blivit strängt tillsagt att skriva uppsats om Kashmir? Men såhär ser Kashmir ut i alla fall:


Mountain and Poonch River, Kashmir, Pakistan by friend_faraway - Wll start new job soon!.

Japp, det gör det sannerligen.
Jaa...


/Camilla

Lite fulsnyggt sådär

   Jag har en teori. En teori om en mycket lyckligare värld. En värld där bara sköna kläder existerar, och där alla går klädda i mjuka, lena tyger. Inga jeans, höga midjor, trånga kjolar, för små strumpbyxor, leggings som sitter för hårt i midjan, håliga strumpor, byxor som åker ner eller kjolar som åker upp eller troskanter som skaver. Och allt skulle såklart vara gjort på organiskt bomull! Typ såhär skulle man kunna se ut i min värld:                 SOOFTISH!

   Och ingen skulle bry sig hur man matchade för att det som var högst på fahionskalan berodde på hur sköönt det var. Hell yeah, välkommen till min värld! Har jag nämt att jag har en egen religion också!? Cicci, Emilie och Max, ni är fortfarande medlemmar, do not forget!

/Camilla

En molning söndag

... dagen innan kemiprov så spatserar jag omkring såhär. Alltså igår. Alltså för ungefär trettio timmar sedan. Ursköna zebraleggings från H&M Diveded, jag älskarem!/ Lisa

Ja' bah' älskare

Någonstans går ändå nån sorts gräns! För tusan hakar alltså. Imorgon har vi kursprov i Kemi A, och jag fattar seriöst ingenting. Och därför blir jag så stressad över att jag inte fattar nånting att jag fattar ännu mindre. Men det är lugnt. Jag har ungefär fyrahundra sidor med extrauppgifter jag kan ägna söndagen åt. Så det är chill. Helt chillerill, förstår ni. Jag är helt lugn.

/ Lisa

Sött som socker

Choklad, smet, strössel, jordgubbar, silverkulor,
kakao, nötter, muffinsformar, glasyr och kaos är
vad min lördagseftermiddag bestått av.

Men visst blev de söta?

/ Lisa

Läs för sjutton gummor

Fem fakta om Lisa:                                                               Fem fakta om Camilla:       

1. Jag tappar alltid bort ett lypsyl                                         1. Camilla hatar fåglar och 
i samma sekund som jag lägger                                        vill nog helt införa en 
ifrån mig det. Alltid.                                                                 utrotningsprocess av alla
                                                                                                    skator, duvor och måsar.
2. Min dolda talang är att jag är
grym på att poppa micro-                                                      2. Camilla är expert på
popcorn. Mitt rekord är att bara                                            stamceller och lax. Ni kan                                     
ha 6 majskorn kvar som                                                       fråga henne typ vad som
opoppade!                                                                                helst!

3. Jag är hopplöst förälskad                                                3. Camilla är en av de kanske
i Anakin Skywalker.                                                                få människor som upplevt
Och Mr. Darcy.                                                                         en äkta bakfylla genom att
                                                                                                   ta för mycket hostmedicin.
4. Jag blir ofta arg på personer
jag tycker är snygga. Jag får                                                4. När Camilla och hennes 
impulser att slå dem.                                                            tjejpolare tittar på Mamma
Donno why!                                                                             Mia så är Camilla den enda
                                                                                                  som inte snackar skit om
5. Min tennisväska luktar kattpiss.                                     Pirce Brosnan. Hon håller 
                                                                                                  dock med om att det ser ut som
                                                                                                  om han har någonting obehagligt
                                                                                                  uppstoppat där bak när han sjunger. 

                                                                                                  5. Camilla ska läsa Franska steg 4
/ Lisa

Inom parantes

Det finns människor som är så
snygga att man bara vill slå dem och
få dem sluta vara så provocerande
dreggelframkallande.


Dagens OutfitYeah, I'm so cool... Och sen vill jag bara säga: maj maj måne, jag kan lura dig till skåne, - för att jag tycker att det är så kul att säga det. Och så vill jag skicka en hälsning till alla som också gillar gula leggings, samt uppmana er läsare att be lite extra för barnen i den tredje världen i kväll. Så vill jag påstå att skavsår inte är det allra roligaste här i världen, lika lite som jag vill påsta att Hitler är en bra förebild. Däremot Nelson Mandela! Och som en slutkläm vill jag meddela att solen värmer och att det är maj idag.

And then it all makes sense!

/Camilla

Valborg med Mad och Caie

          Jag insåg just att de tre senaste inläggen handlar om saker jag har ätit/vill äta. Detta innebär att jag måste till Willy's och köpa juice. Men nu ska vi inte prata juice. Nu ska vi prata valborg! Vad hade ni för er? Själv var jag hemma hos en kompis (nej, inte själv alltså, vi var åtta pers) och lagade pasta med någon sorts ostsås och dolmiosås. Det var trevligt det! Det är ju tydligen röjröj på valborgsmässoafton, så vi tog det chill hemma hos Denise. Jag hittar tyvärr ingen bild där någon av oss ser allmänhetsofarlig ut (sorry, tjejer), så ni får helt enkelt tänka er hur trevligt vi hade med vår pasta och våra såser och våra chips från Eldorado och våra ostbågar och vår Eldoradochoklad!

Puss!


/ Lisa

 

RSS 2.0