To make it through the night

Nu har jag och Isalee med gemensamma krafter kommit fram till att jag ska ha en bok ute när jag är 22. Det innebär att jag har fyra år på mig att knepa ihop någonting helt jävla excellent. Kommer ni ihåg gruppen Excellent? Vi uppträdde med deras låt någon gång i tvåan, jag var tjejen med glitter på naveln. Och ja, jag hade faktiskt glitter på naveln. Kära nån.

I alla fall, om fyra år uppmanar jag er alla att uppsöka närmaste bokhandel och leta upp boken med det coolaste namnet ni kan hitta. Det kommer antagligen inte vara min bok. Nej, jag skoja, just den boken kommer jag ha skrivit. Hoppas jag. Asså, vad äckligt självgod jag känner mig nu. Kan någon ta ner mig på marken?Lisa


Trorellerej

Jag tänkte göra en självbiografi, lite för skoj skull. Jag och mamma planerar nämligen att en dag göra en mor och dotter-biografi tillsammans. Så varför inte börja lite smått på egen hand? Det gjorde jag minsann, och nu ska jag dramatisera min senaste upplevelse för er:

Ur mitt sängbord tog jag mina åtta dagböcker och höll dem hårt. Hela mitt liv, i mina tankar och i mina ord, höll jag där i famnen. Tänkte att de kunde hjälpa mig att sammanställa mina första sjutton och ett halvt år. De har i princip aldrig varit utanför mitt rum. Knappt utanför sängbordsskåpet om jag ska vara ärlig. Så helt plötsligt bar jag dem, mitt liv, ut ur rummet och till en helt annan våning i huset. Det känns konstigt att ha dem här nere, i knät framför datorn. Ovant, liksom. Men de är fortfarande mina dagböcker. Fortfarande mina tankar och ord. - Från den femte juli 1998. Bara på en annan våning i huset.

Bam bam bam.
Camilla


Det går överstyrrr

Platåskolett


Kryptonite

Jag sitter och skriver önskelista. Har ni märkt hur önskelistorna blir tråkigare och tråkigare ju äldre man blir? Typ: Ja, jag skulle vilja ha en skrivkurs. Och körlektioner. Och pengar. Gärna lite mera pengar sen. Och köp inget speciellt åt mig, ge mig bara pengar så köper jag det själv. Inget annat? Jo, det skulle vara mera pengar i sånna fall.

Egentligen ska man gå helt nuts och önska sig saker som är för orealistiska för att man skulle få dem. Som en egen lägenhet, en resa till Paris, en ny 2 meter bred säng, en egen spelning med Bruce Springsteen i mitt rum, en egen festlokal, fem nya 10-centimetersklackskor, en jacuzzi till balkongen eller kanske en plattskärms-TV att sätta i taket ovanför huvudkudden i 2-meterssängen.

Nej, men nu behöver jag inspiration. Vad önskar ni er i julklapp?Lisa


Med lite modEn dag kommer vi att träffas. Det kommer vara en dag då jag går in i affären där du jobbar, råkar gå förbi ditt hus precis medan du ska gå till bussen, eller träffar dig på tunnelbanan när vi är på väg åt samma håll. Just den dagen kommer jag vara vackrare än vad du kunde minnas mig, vackrare än vad jag någonsin varit, och så mycket vackrare än henne. Du kommer trollbindas så fort jag förvånat upptäcker dig, ler och säger hej. Det kommer vara en dag du alltid kommer minnas, vare sig du vill eller inte. Jag kommer dra en hand genom mitt mörkbruna hår och se snabbt på klockan medan jag berättar om vad jag gör nu för tiden, och du kommer nicka och lyssna med blicken fäst på mina läppar. Du vet, den där blicken du brukade ge dem när vi träffades de första gångerna. 

Den där dagen kommer du att för alltid se mig på ett nytt sätt. Du kommer se mig som den jag faktiskt är, den där du aldrig förstod att jag var. Och du kommer ångra dig. Du kommer att ångra att du inte såg, att du inte förstod, att du inte tog chansen när du fick den. Ja, jag vet att just den dagen kommer du ångra varje dag du lät passera obemärkt utan mig vid din sida. 

Jag kommer le så mycket jag kan, vara sådär vänlig och trevlig som bara jag kan vara, prata formellt om hur bra jag har det, nämna en del gamla minnen som får dina pupiller att vidgas och låta mina fingrar närma sig din nacke när jag med en omfamning säger hejdå. Dina steg skulle saktas ned och för en sekund skulle du glömma var du var påväg.

Och jag, jag skulle be för att det inte syntes i mina ögon att jag fortfarande ibland tar upp din tröja ur lådan längst ned i garderoben, pressar ihop ögonen och suckar över att den inte längre luktar som du. 


Lisa


Three girls, Three cameras

På vår resa till Moderna Muséet idag hann vi ta en hel del fina Stockholmsbilder.

Både när det var ljust, och när solen höll på att gå ner.

Själva muséet blev såklart också förevigat.

När vi kom ut hade det blivit helt mörkt och dimmigt. Men det drog inte ner humöret inte!

Inte heller hindrade det oss från att ta fler fina bilder.

Till slut hamnade vi på det mysiga Fåtöljen.


En härlig dag med andra ord!

Camilla


I'm very very sneaky, sir

Inte visste jag att det är så behändligt att titta på film med hjälp av YouTube! I vilket fall så har jag fått ungefär två barnvaktstimmar att gå tack vare den underbara filmen Chocolat. Ni vet, den där filmen med bland annat den provocerande snygga Johnny Depp som utspelar sig bland chokladpraliner, fransk engelska, gitarrspel och nordvindar i en sovande liten by. En vacker feel good-film helt enkelt! Om ni inte redan sett den, så befaller jag er å riksåklagarlagen paragraf § 153 (obligatorisk film) att se den just på momangen.

Lisa

Take a pillEn härlig chillåt till er från mig.

Och vad tycker ni om designen? Kommentera!

Camilla


Come and take a walk with me

Nu har jag suttit vid datorn i snart två år för att lyckas bränna en skiva till min moder i julklapp. Inte riktigt två år dårå. Hur som helst har jag väldigt mycket te i mig, men jag är liksom fast vid datorn. Ni vet hur det blir. Så jag lider rätt mycket just nu. Nu är 74 procent bränt. Spännande! 80%!

Idag har jag varit i Liljeholmens nya köpcentrum med bror min. Det var rätt fräscht. Men opersonligt. Ni som funderar på att dra dit, nu vet ni..

Jag gjorde en surdeg idag också! Produktiv som man är.. Sen är det bara att hoppas på det bästa. Den ska ju stå i fyra dagar och göra vad den nu gör. Spännande även detta!

Nu är den klar! Och i morgon ska LIC till Moderna museet! Kultivera oss lite, hade vi tänkt. Typ. Roligt ska det bli i alla fall! Kameran ska med, så ni får ta del av vår förhoppningsvis fina söndag. PUSS!Camilla


Iggy


Fixerad

Jag undrar om man skulle vara sådär underbart oansvarig och kortsynt och
lägga kvällens hela payment på ett par nya sassy skor. Jag har svårt att säga nej.
Det får nog bli så. Vilka tycker ni mest om? Alla är från fancy H&M.
Ja, det får bli de längst ner.

Lisa


Jag behöver fortfarande en halsduk faktiskt

Du sa att jag skulle få din!

Men yo babes, how's it hanging? Jag har en arbetsdag på tio och en halv, observera - tio och en halv,  timme framför mig. Mycket jobb men också mycket pengar. Puss och kram, ha en bra lördag!Lisa


It's a little bit funny

Nu hade jag precis skrivit värsta inlägget. Och så bah försvann det! Jävla skit.

Ingen idé att grina efter spilld mjölk. Eller vad det heter.

I stället så tänker jag berätta att det är första advent på söndag. Det har jag i och för sig redan sagt en gång förrut. Fan. Det förra inlägget blev mycket bättre.

Så kan det gå.

Jag gillar er ändå! Och Jhonny Depp. Och Lisa. Intresseväckande att JD kom för Lisa där. Det var inte med meningen.

Nu tänkte jag bjuda på lite random bilder ifrån i våras! Bara för att jag gillar er så mycket!

                            Camilla

Och så dagens uppskattning

Lisa: Du är så himla gullig, Melker.
Melker: Men käften.

I go to bed feeling the same

Hej på er alla. Idag har varit en dag bland alla andra, bara att det har varit fredag liksom. TGIF. Jag har av nån anledningen varit nära ett nervöst sammanbrott hela dagen av olika anledningar. Bland annat hopar sig matten över mig och min bildliga nya frisyr som ett hotfullt, svart regnmoln (det där provet kan jag i och för sig inte ens vara besviken över, jag garvar högt när jag tänker på det), men dessutom så gör min vänsterarm svinont (höhö) och kommer försvåra min träning. Jag har jättemycket att göra men samtidigt är jag uttråkad, ni vet när man typ ser paniktankarna om alla läxor och saker som bör göras flyga omkring runt en, men man bara vinkar lite halvhjärtat till dem och säger "hejhej" medan man sitter kvar precis där man satt från början.

Och idag är det 4 veckor sedan vi sågs sist. Räknar du också? Jag ska nämligen sluta. Jaja, no big deal whazzever, som Brüno skulle ha uttryckt det.


Lisa


Rocky style

Jag tycker också väldigt mycket om vår klass. Och Camillas inlägg var roligt tycker jag.

Men jag har tänkt på en sak. Tänk va lite ni egentligen vet om mig och Camilla, trots att ni läser vår blogg! För jag kan ju faktiskt skriva precis vad jag vill. Jag ska erkänna att jag alla de gånger sagt att jag ska kolla på Rocky inte alls kollat på Rocky, jag har bara planerat att kolla på Rocky. Och de gånger jag sagt att jag ska baka cupcakes har jag oftast inte alls gjort det, bara för att någonting annat kommit i vägen!

Men nu lovar jag, nu ska jag sätta mig med mitt nya goda blåbärste och kolla på Rocky II. It's gonna be awesome.Lisa


You've got my attention

Ja, det var himla kul idag på Universitet måste jag säga! Dock var det inte bara de otroligt roliga föreläsningarna som fick mina ögon att tåras. Haha. Varför tog vi inte kort på han funktionären som med gapande mun och med diverse slående sömn-drag tittade upp sådär frånvarande mot publiken? Can't help wondering why.

Och jag har börjat bli lite sådär småkär i vår klass! Alla NV2Dare som troget följer dubbelbloggen; har inte vi en jättegullig klass? Jag blev liksom helt: Åååh, det där är en av oss! Både när vår lockhårige vän ställde frågan i föreläsningssalen och när Melker bad fjortisarna att sjunga lite lägre. Och så när vi stötte på ett gäng av vår stora naturvetarfamilj på drottninggatan, som flummade runt och var lite halvcrazy, då blev jag sådär härligt glad! Under vargtimmarnas övertrötthet kunde jag inte heller låta bli att asgarva åt situationen när vi svettades tillsammans i den trånga tunnelbanan. Guuud vad ni inte kommer våga umgås med mig efter det här. Jävla freak liksom.

But if you love me, you have to love all the thing about me. And I'm sorry if I let you down, dad. But you let me down too! Buhuhu. Som Baby i Dirty Dancing skulle sagt, alltså.


Camilla


Stockholms Universitet

Ungefär såhär trevligt hade vi idag på Sthlms Universitet! Vi fick lyssna på seminarier om
evolutionen och sådär. Universitetet bjöd dessutom på fika, Loka bland annat, till Melkers
stora glädje. Det var trevligt, men nu håller mitt vaccin på att zombiefiera mig. Puss.

Lisa


He ain't no gentleman

Jahaja. Jag försov mig idag, och upptäckte i samma sekund som jag i panik slog upp ögonlocken att jag hade en jäklig huvudvärk och kände mig krasslig och konstig i hela kroppen. Det var nästan lite tur. Tack Gud, för att jag får bli sjuk på rätt dagar. Det är nog svinvaccinet, alltså.

Jag sitter här med smultronte, diggar Bob Dylan, och tänkte ta igen lite matematik denna molniga torsdagsmorgon innan jag beger mig till Universitetet för tre (förhoppningsvis) givande föreläsningar om evolution och andra spooky things.

Hörrni, är det någon därute som tänker göra lumpen?

Lisa


They want me

Idag fick även min vänsterarm sig en omgång. Svinvaccin. Det första Isalee gjorde var att i lyckan över att ha löst ett fysiktal klappa mig liiiite för hårt liiiite för många gånger på just vänster arm. Vad är det med den kvinnan egentligen?!

Och kolla härå:
Där ser man liksom.
Min framtid är utstakad.

Lisa


Pretty everything.

Helt ärligt. En del i mig höll på att avlida idag på fysikprovet och jag var nära på att bara lämna in det och gå hem, äta godis, se en film och gråta. För det spelar liksom ingen roll hur mycket jag än pluggar inför prov. Det går alltid såhär, tänkte jag. Inte för att proven är allt, men när man verkligen verkligen verkligen anstränger sig, är det inte så kul tionde gången det går lika bra som om man inte ens hade lyft ett finger. Det där lät konstigt. Jaja. Men så samlade jag alla mina inre krafter (inte de som provet handlade om.. haha) och gav mig fan på att jag kunde klara det. Och när tiden var slut visste jag i alla fall att jag gjort varenda mikrometer av vad jag kunde. Mitt bästa helt enkelt. Så nu får det gå som det går. Vad det än innebär, så är jag jättestolt över mig sjäv! And that's pretti It.Camilla


In the mood for a romance


Och så bah lite allmänt från denna ödesdigra 25/11-09
bara för att jag råkade ha med mig min kamera.

Lisa


My kisses
Är det värt att jobba sex timmar på lördag kväll och
sammanlagt tjäna ihop 450 spänn för att kunna investera
i dessa heartbreakers? Jag tror nästan det.

Lisa


Och jag dogCamilla


Maybe that's a sign

Jisses alltså! Jag är helt totalavslappnad i min vänstra sida. Vi hade massage idag på gympan och vår gympalärare Bengt tryckte ut min muskel på nå sätt. And now it feels like heaven! Han lindrade också Lisas nackspärr. Häftigt gjort, Bengan!

I kväll så får vi se om jag orkar plugga något. Kanske att jag tar mig till Vilhelm Mobergs värld och 1600-talet med hjälp av klasssikern "Rid inatt!". Ja, det låter bättre än vridmoment och friktionskraft i alla fall.

Beetles Poster

Pyss!

Camilla

Tramps like us

Imorgon är det prov i Fysik A. Sweet.
Jag hatar prov i Fysik A. Less sweet.

... och jag, jag skulle be för att det inte syntes i mina ögon att jag
fortfarande ibland tar upp din tröja ur lådan längst ned i garderoben,
pressar ihop ögonen och suckar över att den inte längre luktar som du.So I have been told

Det talas mycket om vänsterarmar in theese days.
På onsdag är det min tur att pumpa in grismedicin i min kropp.

Jag är ganska tom på ord idag, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller vad ni vill höra. Någon som kan hjälpa mig? Kom på något bra, så lovar jag att skriva precis vad ni ber om. Medan går jag och pluggar fysik.


Lisa


Fisksoppa pour moi

Om fem minuter borde jag börja laga mat! Like if. Nu är det bloggning som gäller.

På söndag är det första advent, mina vänner! Det innebär julmarknad och tillhörande fika tillsammans med Lisa och Isalee. Det ska bli hur mysigt som helst ju! Gud vad mysiga vi är, flickor!

Sen så vill jag bara säga det att jag ska på konstkurs ikväll. Roligt roligt. Och trots det att jag sovit över 9 timmar tre nätter i rad så är jag sådär jättetrött man bara blir efter en jobbig dag i skolan. Dagens dag i skolan idag var inte så fruktansvärt jobbig, så jag vet inte varifrån le trötthet kommer. Men nu shottar jag vitaminer varje morgon och kväll, så bye bye trötthet säger jag bara!

Det var väl ungefär det jag hade på mitt arma hjärta idag. Vi hörs!Camilla

Och jusste, för er som undrar så kan det vara farligt att springa i trappor om ni har för stora alternativt hund-tofflor på er.


Just as fast as I can

Jag har precis fått i mig två kardemummaskorpor med aprikosmarmelad och gläds åt att ha TRE nya kuddar som jag sytt själv. Eller okej, jag har inte sytt dem själv, men jag har sytt fodralen till dem. Jag är ingen hemmafru, for crying out loud. Jag undrar om livet skulle kunna bli så mycket trevligare just nu; här sitter jag med mina skorpor efter en dag på Centralbadet, är stolt ägare av en hel vädlans massa nya grejer, börjar inte förrän 11.45 imorgon, och har gott om tid att krypa ned bland mina fina kuddar och läsa tills jag inte kan hålla ögonlocken öppna.
Lisa


There will come a day when you can't walk away from the pain

Det är så irriterande med människor som är sådär äckligt snygga, smarta, bra på typ allt och liksom nästan helt perfekta. Folk som man inte ens kan se upp till utan att känna sig ganska så obra. Man kan liksom inte ens inspireras av dem. De är så fruktansvärt duktiga, lever hur roliga liv som helst och har en ljus framtid. Avundsjukan tar över so to speak. Det är det här alla strävar efter också, och det som gör oss magsura. Kampen om att bli felfri.

MEN. Jag tycker att det är roligare att umgås med människor som har brister. Det gör dem mer mänskliga och man slipper själv låtsas. Det blir okej att både ha och va fel. Det är det som gör relationer mer intressanta också. Något att gräva i. Något att prata om. Man kan drömma tillsammans. Hjälpa varandra. För den som har allt, - vad ska han eller hon då med mig till?

Bara lite funderingar såhär en söndagskväll.
Camilla


Grab a brush and put a little makeup


Camilla


Tänk om du glömmer

Holy fuck, vilken lång dag. Jag har varit på Centralbadet och fått massage, simmat, duschat, tränat, solat, ätit lunch och duschat igen. Det var underbart ska jag få be att tala om. Men det är ju helt oroligt vad det tar på krafterna att slappna av. Jag är helt slut.

Men jag har varit på IKEA idag också. Varför sägs det att IKEA är så hemskt? Jag tycker helt seriöst att IKEA är grymt, jag skulle vilja bo där! Det är billigt, de har utan undantag allting och det är helt okej kvalité på allting.

Så, kolla vad jag har shoppat idag (inte bara på IKEA):

1. Ett grönt te med smak av mango
2. En dekorationsslinga till mitt rum
3. Fyra kuddar
4. Tre sorters tyg
5. Två t-shirtar
6. En burk

Och den där burken är jag särskilt glad för, för just en sådan burk har jag velat ha hela mitt liv. Jag måste banne mig ta en bild på mina saker och visa er! Keep in touch. Och all denna härliga konsumtion har gjort mig på strålande humör!


They cannot growTACK Isalee, för den här låten. Den var liksom ungefär precis vad
jag behövde. You rock. Nu ska jag iväg till Centralbadet med mitt
pick och pack och bara chilla hela dagen. Hoppas ni får en bra söndag!

Lisa


When the speed was so fast I thought I was drunk

Hej. Ikväll har jag legat på Camillas säng och pratat om ditt och datt, och sedan träffat Henke. Vi tog en promenad runt här på våra gator och jag presenterade min idé om hur rik man skulle bli om man jobbade lite som strippa. Han trodde det skulle vara förnedrande och höll med mig om att man lika gärna kunde bli läkare. Fast jag ska fortfarande bli författare.

Jag har dessutom fått upp två coola bilder på min vägg; en på Joaquin Pheonix i sina unga år med sin gitarr och en på en kvinnas bakdel (se bild därenere). Det känns coolt. Mitt rum börjar bli lite coolare, sakta men säkert. Nu tänkte jag gå ned i vårt tysta kök (jag är ensam hemma med mina bröder) och koka lite te. Det ska få joina mig och min bok Karismakoden, den ska jag läsa tills jag somnar...Lisa


Svinvaccin

Hallåelö! Camilla is speaking. Jag har haft så fullt upp idag med att shoppa loss med den gulliga Melker, att jag inte riktigt hunnit uppdatera. Så nu ska ni få höra! Jag har köpt ett par sassy stövlar! Och en julklapp till Lisa! Med värdefulla smakråd av en lite vaccintrött vän. Och ja, man mår inte helt prima av det där vaccinet alltså. Nono, you have my word on that. Zå ikväll blir det till min värkande kropps fördel en tidig sänggång.

I morgon ska jag visa er mina skohor. Bara för att jag tycker det är så roligt att visa upp allt jag köper. Men ni får inte se julklappen. Det skulle bli så fel. (Med samma tonläge som Nala säger det i lejonkungen, angående giftemål med Simba.)

Och snälla Gud. Gör så att jag förstår konjuktiv i franska. Jag förstår verkligen inte. Varför skriver jag ens om detta en lördagkväll? Måste vara vaccinet.                            Herrå!


Jag förstår dig, Camilla.

Johnny i sina unga år

Åh gud, va jag förstår dig.


So close, no matter how far

Jisses alltså. Jag är trött. Jag har sovit lite för lite de senaste dagarna, och jag har inte riktigt hämtat mig från att min vän väckte mig med en rak höger i torsdags. Jag ska minnas det där, Isalee.

Imorgon ska jag på självaste Centralbadet med min självaste mamma och få massage. Hur lyxigt är inte det på en skala? När jag blir miljonär så ska jag skaffa en personlig massör, tror jag. Och därefter ska jag kanske på Micheal Jackson-filmen med Christoffer. Och så skulle jag vilja köpa lite prylar till mitt rum. Och så vill jag träffa Henke imorgon. Jesus alltså.Lisa


You can't get any pudding

Jag har målat mina naglar i kalasfärger, fått lite ordning i mitt rum, bjudit Camilla på te, läst en gammal dagbok och garvat sönder, lekt med en liten kängru, lyssnat på Rockklassiker, hängt upp kläder i gardinstången och sjungt med i Another brick in the wall...

Och anledningen till Camillas tunga vänsterarm är... gissa?
Lisa


Glory Days

Jag har den bästa vännen man kan ha. Å nu ska jag få komma hem till henne. Det känns lyxigt.Camilla


Isn't it obvious that I love you?

Idag tog jag sprutan! Jag bah gick in i rummet, lugn som en död bäver och tog den. Så nu är det gjort, och jag kan både gå rakt fram och prata samtidigt.

På tal om svin och grisar så tycker jag att det var rätt kul vad min bror berättade härom dagen. Han skulle bifoga en fil till honom själv via mail i veckan. Något projektarbete typ. Aa, sen hade han skrivit "här har du din gris!" till sig själv i mailet (jag har aldrig påstått att han är som vi andra). Som "ämne" där uppe ni vet, tror jag det var. Så när han insåg att skulle behöva vidarebefordra det till projektledaren fick han lite bekymmer och var tvungen att skicka det fram och tillbaka, till sig själv, mellan här hemma och skolan och ändra rubriken. Tidskrävande arbete bara för att hon inte skulle få hans söta meddelande.

Jag tyckte grejen var lite rolig i alla fall.

Three little pigs by Bigbird3.

Camilla


Congratulations

Förresten så fyller ju självaste Denise år idag! Eftersom vi var så taskiga mot henne idag och både undvek att prata med henne och titta henne i ögonen (det var av en snäll anledning...) så förtjänar hon ett ordentligt grattis nu.

GRATTIS!Lisa


I love your dress

Idag när jag skulle hem från bussen så korsade jag min gamla lågstadieskolas skolgård. Där befann sig pojkar med bandyklubbor, flickor med hopprep och fritidsfröknar med röda jackor och slitna blickar. Naaaw, tänkte jag och mindes hur jag själv sprungit omkring där bland hopphagarna och klätterställningarna, intet ont anande kring hur jag skulle gå omkring i smärtsamma tio centimeters klackar där en sidåsär åtta, nio år senare.

Så, naaaw, var vad jag precis hann tänka innan en utav bandykillarna kastade sin bandyklubba stenhårt i asfalten medan jag passerade deras bandyplan och skrek "men vafan mattias, du ska ju göra mååååååål!". Hehe, gulligt, tänkte jag och gick lite fortare. Jag riktade min blick åt hopprepstjejerna istället och tänkte ungefär naaaaw, innan en av tjejerna skrek "Dra åt helvette!" till en annan tjej.

Jag menar liksom... what? Ska man om fem år behöva ta på sig skottsäker väst om man ska gå bland dessa huliganer till ettagluttare? Nej, kära nån vad det går utför. Tacka vet jag den hederliga årgången 1992!

Och här kommer lite gott och blandat:


Lisa


Främling i eget land

Imorgon ska jag kanske ta svininfluensavaccinet. Ja eller nej, ja eller nej, ja eller nej. Vad tror ni? Tror ni att det är nån sjuk religiös grupp som vill utplåna en del av mänskligheten eftersom jorden är överbefolkad som satt igång hela epidemin och en giftigt vaccin? Tror ni att vi allihopa om tio, femton år kommer få Alzheimers och MS som en reaktion på detta farliga, farliga vaccin? Tror ni att det är lika bra att ta sprutjäveln och få lite ont i armen nån dag? Vi får se hur jag gör. Det vore ju i och för sig skönt att slippa jobba i helgen...

Jaja. I alla fall så har jag nästan läst ut min bok Att tala så det syns. Eftersom jag är helt såld och inne på min fix idé att självförverkliga mig själv så kom min nybeställda bok Karismakoden hem till min brevlåda idag också. Jag håller med, det börjar nästan gå lite överstyr, men whatta heck liksom.

Så. Imorgon är det upp i ottan för biologilektion. Godnatt på er!Lisa


Flying high again

Jag har fått tillbaka mitt rocksug! Det är nästan sjukt, så fort det blir tyst vill jag sätta på rockklassiker eller bandit eller bara ipoden. Den senaste tiden har det ju då för det mesta varit mer lättlyssnad musik som gällt för mig.. Nu är det Metallica, Bullet for my Valentine, Puddle of Mudd, Foo Fighters, Mötley Crue och massa massa mer! OOoooh yeah!

Om ni undrade.Camilla


Try not to care

Jag är i valet och kvalet om jag ska färga håret mörkt. Men det är bara en toning så whatta heck liksom. Kolla, på mitt skolfoto blev jag typ rödhårig! Det är rätt interesting..Zå du är alltså inte ensam om rödlättheten, Melker!


Camilla


You ain't a beauty

Sådär, då var det dags för en andra omgång domarutbildning. Jippikajyey, ni vet. Jag och Camilla tänkte dessutom starta en kampanj för att vår rödlätte vän Melker ska starta en egen blogg, och inte bara veckorna innan valet så att han kan bedriva sin kommunismpolitik. Så, alla som röstar för att Melker startar en egen blogg där vi kan läsa om hans nya frisyrer, hans shopping och om vad han gör om dagarna röstar JAAAA!
Lisa


Good night

Direktsänding från casa del Isalee! Det är bannemig superhög tid att sova, imorgon ska vi upp och ha psykologilektion klockan nio. Vi har spenderat kvällen med te, sockerkaka och Baksmällan men nu är det nog dags att krypa ner under täcket asså.

Godnatt!

/ Lisa

Kolla vad man kan få fram när man har för mycket fritid


Klackar, bara ben, röda läppar, sassy klänningar, lite mood music,
och en blixtrande kamera är ju allt man behöver för att fylla en eftermiddag.


My name

Sådär, nu har jag och Camilla skapat konst på en onsdagseftermiddag. Om ni är snälla kanske ni får se sen. Är ni snälla?

Hur trött man får bli

Jaha, och medan datorn laddade igång passade jag på att ta mig en power nap - på mattan här bredvid! Platt fall liksom. Fan är jag en hund eller? Lite läskigt var det i alla fall. Nej, nu ska jag och Lisa ta massa coola bilder.

Tjingeling!


Cocaine

Jahaja. Efter en trevlig eftermiddag på Kärrtorp Gymnasiums bibliotek tillsammans med Denise, Amica (och sen även Fabian), kaffe latte, Att tala så det syns och lite ifyllning av blanketter så hade jag utvecklingssamtal. Det var trevligt, och min mentor talade om för mig att jag inte behöver gå i min brors fotspår och bli läkare. Skönt, nu slipper jag. Tack.

Nu tänkte jag försöka få tag på min skönhet till vän och se om det inte kan bli en liten spontan photoshoot tillsammans med henne.

Och hon hade tydligen somnat på sitt golv...Lisa


Don't let it get to dark

Låååååååååååååång freakin' dag alltså. Nu är jag superdupertrött. Men jag ska sova nio timmar!LisaI-landsproblem nr 1

Det är så fruktansvärt förjäkigt kallt. Och det värsta med det är att det egentligen inte är särskilt kallt. Det är bara sådär småruggit, så man orkar inte tvinga på sig yllekoftor och dunjackor. Man tar sin älskade skinnjacka (jag var ingen innan jag köpte den), virar halsduken ett extra varv och fryser.

Här hemma är det kallt. Men samma sak här, - det är syndigt varmt om man jämför med hur det är ute, och just därför tar man sig friheten att chilla omkring i tunna koftor och linnen. Därför sitter jag nu framför datorskärmen med en omvirad yllehalsduk och en alldeles för tunn kofta och - just det - fryser. Can somebody tell me why?Nej, nu ska jag köra Poweryoga och få upp blodcirkulationen lite.

Puss från Camilla!


Nej, inte det minsta roligt

Hahahahahahaha. Ja. Hur ska man annars beskriva dagens matteprov? Som ett stenhårt slag i ansiktet? Som en komet i huvudet? Som en bassäng iskallt vatten innanför tröjan? Som en kanonkula i magen?

Det jag försöker säga är: Det gick åt helvette. Med två t, Melker.
Jag har tränat tennis i två timmar, det gick riktigt bra. Tog ut alla mina agressioner på den där bolljäveln liksom. Nu har jag duschat, ätit middag och sitter här med ett glas bärte (min egna sort grej då jag häller frusna bär i mitt te, det är najs), lyssnar på underbara Spotify och tänkte gå och lägga mig riktigt tidigt idag.Lisa


Det är inte roligt

Ja, provet idag var ungefär som om en frivilligt arbetslös luffare spottade mig i ansiktet. Not so funny. Men det är bara synd och skam att lägga energi på något som varit! Så nu ska jag njuta av att bara glida runt här hemma, tänka på min nyrenoverade garderob och att jag har en rolig konstkurs att se fram emot. Sen att den där luffaren kommer lyckas bättre än mig i livet behöver vi ju inte diskutera just idag kanske.

PUSS!

 Women sitting at a Cafe Terrace Art Print

Camilla


Some days you just pray to the god for sex and drums and rock n' roll

Okej. Idag är det VG/MVG-prov i matte C. Jag har värmt upp med Meat Loaf, Supertramp och Dire Straits, det borde räcka. Sen kan väl alla be för mig och önska mig lycka till? Melker, ännu en gång skulle jag ge hela kungariket och halva prinsessan för din hjärna.Lisa


Time for school


V

Size zero betyder inte skönhet, pengar betyder inte lycka,
många vänner betyder inte popularitet, bra betyg betyder inte framgång,
och du och jag betyder inte vi.


Lisa


Diagnos

Jag har fått diagnosen Höst. Jag är så fruktansvärt, fruktansvärt, sjukt trött hela tiden.
Vad ska man göra åt denna sjukdom som får en att sluddra osammanhängande saker i ett försök att förklara hur dagen har varit, se ut som om man just shottat några liter nervbedövande och bara vilja ligga under täcket och sova sig igenom både dag och natt?

Är det någon som kan dela med sig av minsta lilla tips som får det att sluta svida i ögonen av trötthet på mig? Som får mig att orka lyfta hakan från bröstet och ta mig upp från golvet?  

Lisa


And I'm losing control

Jag har tränat sönder mig lite den här veckan. Jag har sprungit sammanlagt ungefär en mil, spelat (snart) två tennismatcher, tränat sammanlagt femtiofem minuter pilates och en timme styrketräning. Okej, att jag skulle ha tänat sönder mig var väl att ta i, men det känns ändå lite i kroppen.

Jag har läst mer än halva min bok nu. 59 % om man nu ska vara exakt. Här kommer ännu lite grejer ni kan reflektera över. Förresten drömde jag om Henke härom natten. Och hästar. Och snubbeltråd i skogen. Och Revsudden och bondgårdar. Ja kära nån. Anyway:

1. Kvinnor ler mot män de känner sig attraherade av;
män blir attraherade av kvinnor som ler mot dem.

2. När du lägger armarna i kors sjunker din
trovärdighet dramatiskt.

3. Vilken kroppsdel hos mannen kan växa sig tre
gånger så stor som ursprungsstorleken då han
känner sig upphetsad av en kvinna?
(Rätt svar är pupillen, jag vågar inte låta det
vara osagt).

4. Om dina ord och ditt kroppsspråk är i
konflikt bryr sig inte kvinnorna om vad
du säger.Lisa

Om du regnar bort

Ja kära nån vad det kan vara svårt att få till ett videoinlägg när man vill det som mest. Och på tal om Lisa så sitter hon just nu på nån domarutbildning i nån tennishall i nån del av stan. Jag tror att hon gör det i alla fall. Hon sa att hon skulle göra det. Men man vet ju aldrig vad hon kan få för sig.

Själv letar jag febrilt efter en bra frisör som har öppet på söndagar. Jag tänker klippa mig. Och tona håret. Så kan det gå.

Nu ska jag snart till staden med min vän och kusin Malin. I wanna buy things. Kram på er!Jag ska nog inte klippa mig idag förresten..

Camilla


Försök till videobloggning en övertrött lördagskväll
Mr. M

Jag skulle vilja börja det här inlägget med att säga: FY FUCKING SKÄMS, MELKER!!!! Nu kanske ni läsare undrar varför jag tycker att vår gulliga Melker ska fucking skämmas, och det är knappt att jag kan yttra anledningen. Jag slogs nämligen omkull utav ett sms ikväll som sade att "Sven Ingvars är Sveriges Bruce Springsteen". Eh, ursäkta?

Melker, Melker, Melker...DET KOMMER HÄMND.

Lisa


The day today

Tjaabaaa. Idag ere lördag och det betyder att man är ledig, som i sin tur betyder att man får göra precis vad man vill hur mycket man vill. Jag ville spendera den hära dagen med en person som jag tycker väldigt mycket om. Någon som jag till och med bloggar ihop med! Guess who!?

Vi gjorde det vi är bäst på, - hade askul. Det går faktiskt sällan en skrattfri dag med den här damen. Ett lyckopiller, helt enkelt.
 Är hon inte rätt cool?

PUSS från
Camilla


The look

Min bok är verkligen bra. Jag hoppas jag kommer ihåg allting. Jag tänkte dela med mig av en del grejer bara för att. T.ex. är den uppåttittande blicken med nedsänkt huvud hos en tjej den blicken som killar gillar mest eftersom de får instinkter av att beskydda. Hrm hrm, liksom. Är det bara jag som i och med det vill sätta näsan i vädret och never more again kolla upp på en kille med puppyeyes?


Den här blicken nedan, som Marilyn Monroe så fint praktiserar är
också en favorit hos killarna, då den resulterar i störst avstånd
mellan ögonlock och ögonbryn (fast jag rekommenderar inte
att utan paus gå omkring såhär hela dagarna).

Får jag gissa på att ni tjejer just nu sitter
och försöker få till de här poserna? 
Jag har försökt hela förmiddagen.

/ Lisa


Anchisa

Ni har väl alla kollat in Fokis blogg? Den gulliga, asiatiska tjejen från typ fjällen? Alltså. Jag kan inte vara inne på hennes blogg utan att bli helt galen. Inte nog med att det är rosa, ludd, gulligull, cupcakes, strössel, spexiga naglar, kolasås, mästerverk till bakverk, Hello Kitty-mani, puttinutt, helylle, älsklingen Ricky och rosa öronvärmare, utan dessutom så håller hon samma pose på alla bilder. Och det är inte vilken pose som helst, utan "jag är en nyfödd hundvalp som vill ha lite mjölk tack"-posen. Hon ser så fruktansvärt snäll och harmonisk ut - jag klarar inte av det! Jag får en sånhär konstig instinkt av att slå henne rakt i ansiktet bara för att se om hon skulle säga "oj!" och le vidare eller om hon kanske skulle ändra ansiktsuttryck.

Och jag är fruktansvärt lättirriterad just nu, förlåt Foki. Du är säkert ascool. 
Lisa


Ur "duktighetsfällan"

Till er därute med Relationsbaserad självkänsla, tio budord att behaga:

1. Jag vet att jag inte alltid behöver göra det som andra önskar, förväntar sig eller behöver.
2. Jag vet att jag inte alltid behöver ta hand om alla i min närhet, vare sig de ber om det eller inte.
3. Jag vet att jag inte alltid behöver lyssna till allas bekymmer och göra mitt bästa för att lösa dem.
4. Jag vet att jag inte alltid behöver vara trevlig och inte såra någons känslor.
5. Jag vet att jag inte alltid behöver sätta andra människor i främsta rummet, före mig själv.
6. Jag vet att jag inte alltid behöver känna att jag aldrig får säga nej till någon som behöver något eller begär något av mig.
7. Jag vet att jag inte alltid behöver känna att jag aldrig får göra någon besviken eller svika någon på något sätt.
8. Jag vet att jag inte alltid behöver vara glad och optimistisk och aldrig visa några negativa känslor inför andra.
9. Jag vet att jag inte alltid behöver försöka behaga andra människor och göra dem glada.
10. Jag vet att jag inte alltid behöver känna att jag aldrig ska tynga andra med mina behov eller mina problem.

Byt ut ordet andra, någon, alla osv till någon speciell person eller grupp så kanske det passar dig bättre.Camilla

På olika platser i Sverige, men på samma cell i hjärtat

Märks det att jag är naturare?

Jag skulle vilja ägna ett inlägg åt min vän Lovisa. Lovisa bor i Kalmar och pratar kalmaritiska med alla sina vänner, hon har stort och vågigt hår i en guldig nyans och går alltid omkring med ett leende på läpparna. Hon är lite en såndär som man kastar en extra blick på när man passerar henne på gatan, eftersom hennes utstrålning nästan bländar. Hon är grym på att sjunga, och själv lyssnar hon bland annat på Robbie Williams och U2. Lovisa är sådär snäll och omtänksam att man nästan blir ledsen över att man själv inte kan vara så omänskligt medmänsklig. Det går inte att få bättre tips från någon, det är ingen som bryr sig mer, och det är ingen som är så närvarande som vän som Lovisa är. Det betyder att hon förtjänar de allra bästa vännerna tillbaka, vilket gör mig jävligt stolt varje gång jag tänker på att jag är en utav dem. Jag älskar dig, Lovisa.

Lisa


Man blir så sugen

.. på att äta eller baka alltså!


                                              Camillah

What else can we do now?

Jag förstår inte vad det är med te. Det är ju så helande, liksom. Yeah yeah, whatever, det är i alla fall dags för en ny skoldag. Jag har på mig mina nya stövlar, det känns najs. Förrsten har jag match idag klockan 19 noll noll, BE THERE. Nej, jag skoja bara, don't be there please.

Min bok om kroppsspråk äger. Den är skitbra. Jag har redan lärt mig hur man ska skaka hand om man vill verka dominant, underlägsen eller likvärdig, hur man ska ge ett gott första intryck och vikten av leenden. Jag har dessutom lärt mig att defensiva och avståndstagande människor korsar armarna över bröstet på ett sätt eller annat, och att osäkra män ställer sig med händerna över skrevet.

Lisa


Go to hell when i ring the bellJag sydde allt jag hade skrivit upp på whiteboarden att jag behövde sy också. Typ min jackficka. Och en kappknapp. For your information.

Nu ska jag och Lisa ut och spjinja.

Pyss!

So deep into the shit I could taste the earth

Lisa langar sassy outfit alltså! Själv har jag precis sytt om en svart kjol så att den sitter som en smäck. Jag ska visa er snart med bilder också så att ni kan berömma mig. Nej jag skojar verkligen bara. Eller, jag ska visa er. Whatever.

Det blev lite awkward igår på mitt utvecklingssamtal förresten..

Lärare: Gör du något annat utanför skolan då?
Camilla: Ja, jag har ju gått på fotboll, men slutade för inte så länge sen. Så nu har jag börjat på en konstkurs!
Lärare: Tränar du något? Det är ju viktigt med det fysiska för att orka skolan.
Camilla: Jaa, jo men jag är rätt fysisk.
 

Så kan det gå om inte hjärnan är på.

Puss! Camilla

Baby, we'll never go back


Alltså, det är så konstigt att inte ha någonting speciellt för sig. Och ingenting framför sig heller. Vitt papper bara. Jag har alltid någonting för mig, om jag inte tränar tennis så träffar jag någon söt vän. Träffar jag ingen söt vän så åker jag och köper de där snygga kläderna jag egentligen inte alls behöver, eller så pluggar jag (allt förutom matte, förstås). Men idag har jag absolut ingenting för mig. Visst, jag skulle kunna plugga den där matten jag lovat Isalee att plugga, men nej, just nu ska jag bara njuta av att göra ingenting. Typ sätta mig i min fåtölj och bara sitta där (vilket jag kommer att orka i ungefär två minuter).

Men ni vet, ibland springer man fortare än vad man klarar av bara för att man är rädd för att stanna och upptäcka att man inte vet var man ska.

L


Everybody is on the run

Jag sitter här med ett glas te med smak av tropiska frukter och tänkte sätta mig med min coola bok om kroppsspråk. Jag hade på mig mina knästrumpor idag och kände mig i ärlighetens namn som en bebisprostitutierad, så jag får nog jobba lite på de outfitsarna.


So long, från Lisa

Konversationer vid middagsbordet

Min bror som går läkarlinjen kommer med
denna glada information till mig som har haft magkatarr:

Viktor: Hörrö Lisa! Jag tror jag vet vad du har, det kallas dyspepsi.
Man får tidiga mättnadskänslor, illamående, hungerkänsla i maggropen
och kan få magkatarr!
Lisa: Jaha, men va bra! Så vad ska man göra åt det då?
Viktor: Eeeh.... näe, det är obotligt...


Mamma om utvecklingsamtalet för min lillebror Alfred:

Mamma: Dagisfröken sa att bråken med Wille var
övning på konflikthantering och att det inte var någon fara...
Pappa: Jaså. Så det var inte övning på raka högrar?
Viktor: Inte övning på att fälla bytesdjur?
Mamma: Men nej.


Åter igen försöker min genibror förklara saker för min
treåriga lillebror (som för övrigt har kommit i varför-åldern):

Viktor: Du fick den där av Wilma när du fyllde tre.
Alfred: Varföööör?
Viktor: För att du fyllde år.
Alfred: Varföööör?
Viktor: För att du hade levt i tre år.
Alfred: Varfööör?
Viktor: Men. Eftersom solen som vi kretsar kring i vårt solsystem
hade cirkulerat tre varv runt solsystemets mittpunkt, alltså solen.
Alfred: ....
Viktor: ...
Alfred: Dumma dig.
Lisa

Killar får lättare träningsvärk än tjejer

Jag är stolt, nybliven ägare till ett par svarta skinnstövlar. De går en bit över knäna, så coola är dem på en skala. Men det är inte nog där, utan för att försäkra mig om att mina knän inte ska behöva frysa i vinter så fick jag även med mig ett par svarta knästrumpor hem. Mina knän börjar nämligen darra och skaka när jag fryser, så nu kan jag undvika det.

Om jag är snäll så kanske Camilla kan ta en bild på dem imorgon.
Men då ska jag vara bra snäll alltså, så vi får se.


Nu ska jag studera det härliga ämnet matematik.

På återseende,
 eder Lisa


Lite darrhänt sådär

Nu har jagprecis kört lite bänkpress och hantlar och sånt plus att jag drack en stor kopp kaffe förrut idag. Med andra ord har jag lite svårt att knappa in rätt bokstäver på tagnentbordet.. Var vänligen ha överseende med eventuella stavfel.

Och medan Lisa lär sig allt om kroppsspråk, lånade jag en bok för att inte hamna i det så klalade duktighetssyndromet. Och hur man tasr sig ur det och vad man ska tänka på och så vidare. När jag är färdig med den ska jag dela med mig av de bästa tipsen, för vad är kunskap värt om man hpåller det inom sig?

Nu måste jag springa upp och duscha innan jag ska laga middag.l

Puss och kram ifrån Camilla!!

Nu kör vi bah

Ja, nu är det dags. Nu ska jag lära mig allt om allt. Jag börjar med den här boken
som heter Att tala så det syns, av Allan och Barbara Peace. Den ska lära mig att
tolka kroppsspråk och sådär, det blir nog väldigt trevligt. Självförverkligande!

Lisa


1000

Nej, NU är det vårt 1000ende inlägg! Fy fan vad vi är coola. Och eftersom att det inte går att bjuda på skumpa via datorskärmarna, bjuder jag i stället på ett par personliga favoriter ifrån das Dubbelblogg. Bloggen som gör världen lite roligare...

Det här var rätt kul när det väl hände

Lisa snubblar på sl-stolpen - vår egen klassiker 1
Lisa får svar från SL - vår egen klassiker 2

Klockrent ju!

Lisas berömda brownies

Och så om ni vill bli lite gláare..:

Här, här och sårenhära.


Har ni några personliga favoriter?


PUSS OCH HEJ!

Camilla

999

Är det...

998

Snart..

Borderline

Dagen idag är en dag som vilken annan dag som helst. Eller inte, för varje dag är en dag som är unik, precis som dagen idag. Yeah yeah, whatever.

Jag har match idag, klockan 20.30 tight. Jag ska möta en brud som är väldigt biffig, jag har faktiskt tänkt tanken att hon kanske går på anabola. Det där var i och för sig taskigt sagt, bah för att jag inte har lika mycket muskler som henne liksom. Och bah för att hon är bättre än mig på tennis. I alla fall, om vi nu låtsas att hon går på anabola så har jag åtminstone en godtagbar ursäkt att förlora ikväll.

Vilket jag i och för sig inte tänker göra.Lisa


Schizo

Idag tänkte jag ha klackar - igen. Jag måste verkligen köpa ett par normala skor nu, mina fötter gaddar ihop sig emot mig känns det som. Idag är det psykologiprov på psykisk ohälsa. Morrn morrn!Guard you dreams and visionsOkej, jag har psykologiprov imorgon, och jag borde verkligen plugga men jag tänker ändå dra min självkänslateori.

För mig är självkänsla när man vet var man står, vad man klarar av, känner till sina begränsningar och talanger - och är helt på det klara med att det duger så. Att jag inte måste tycka precis som du, orka mer än du eller ens vara lika bra som du för att ha samma värde. Och det är ju jävligt svårt. För vem tycker att någon som kan mindre, ser sämre ut och är blyg, rädd och osäker är lika mycket värd som det där råsnygga, översociala geniet? Typ ingen. Men det spelar ju ingen roll egentligen, för självkänsla kommer inte med utseende eller brains, och det är bara du som står som ägare till din egen självkänsla, bara du som ska ha rätt att kontrollera och påverka den.

Det är lite som en boll. Tänk er månen i jämförelse till jorden, du är jorden och månen är din självkänsla. Ju längre bort månen är ju svårare är det att hålla koll på den, ju kämpigare är det att hålla den på plats. Och när månen är sådär långt borta hjälper det inte direkt att det går pissfuckingdåligt på engelskaprovet eller att alla, alla, alla har snyggare kläder än vad du har. Hur ska du kunna fokusera på att dra månen närmare dig när du får höra en massa taskiga grejer om dig själv hela tiden?

När månen är närmare är den lättare att hålla i. Det är faktiskt en jävla kamp att få ett bra tag om den. Men när man väl står där med armarna om den och i ett fast grepp så kan inte de där pikarna eller downsen rubba en lika hårt. Så hur i hela friden ska man få tag om den där månjäveln som man viftat och vevat efter så många gånger? Jo.

Genom att utmana sig själv vareviga dag. Genom att göra de där förbaskat läskiga grejerna, som att faktiskt säga exakt vad man tycker, sträcka på ryggen trots att man bara vill krypa ihop till en boll, le trots att man inte har något speciellt att le över, våga ge upp, våga fortsätta, säga hej till den där speciella personen eller skicka det där smset som man egentligen så gärna vill skicka. Det allra värsta som kan hända är ju att man lär sig någonting. För man lär sig faktiskt saker även när det inte över huvudtaget kan gå mer åt helvete.

Och när de inte går åt helvete, då har man övervunnit en rädsla. Och månen kommer flera ljusår närmare. Man klarade det där man trodde man för feg/rädd/dålig/ful/snäll/osäker för, och nästa hinder på vägen kommer du hoppa över som om du var typ Rockys avkomma. Det är vad jag tror i alla fall.

Dr. Lisa


That is what we doVi såg både kloroplaster, celler och bakterier! Volker var helt i extas. Vi med. Typ.


Camilla


Jag saknar ju dig

Nu ska jag gå och lägga mig, för imorgon ska jag upp och springa i gryningen. Eller, klockan åtta i alla fall. Typ gryningen. Jag tänkte göra det hela veckan, får bli ett delmål tills jag orkar springa vareviga dag. Och det är inget val, det är en order.

Imorgon tänkte jag skriva om min nypåfunna teori om hur man ska uppnå världens bästa självkänsla, och få världens bästa självförtroende. Vad tror ni om det? Intresserade?
Lisa


Oh she's only seventeen

Det är så skönt att kunna känna sig totalt utan förpliktelser. Ta dag för dag som den kommer. Göra antingen det bästa eller det värsta utav situationen, - vilket man känner för. Veta att konsekvenserna gör detsamma, kommer dem så får man ta dem då. Man lär ju inte dö liksom (om man inte är typ serievåldtäktsman och har hamnat i gräl med ryska polismaffian, i och för sig). Liksom veta att man har makten över sig själv och att man verkligen handlar precis som man vill och känner.

Utan att ha tagit några glas vin.

I can do that.


Ska jag eller ska jag inte skaffa lugg igen?


Camilla

Att man kan bli så glad av att köpa en tidning

Vanligt förekommande tecken på att någon i fråga ska plugga:


Musiken på.


Nybäddad säng med rena lakan.


Noggrant ihopvikta kläder.


Bara väldigt rena och städade ytor.


Varmt (dock svalnande) kaffe och uppslagna böcker

Och såklart någon som springer runt och tar kort och bloggar i stället för att räkna den där damn matten.

/Camilla.

Är det fel på mig?Lars Winnerbäck. Nej. Och jag har försökt, jag har ansträngt mig, jag har velat.
Men det går inte, jag gillar honom helt enkelt bah inte. En del tycker att Lassegubben
är den nya Ulf Lundell, som i sin tur är Sveriges Bruce Springsteen, och det...
- det vill jag aldrig höra igen!
Robert Pattinson. Jag seeeer inte det snygga! Jag gör det verkligen inte!
Han ser ju absolut inte avskräckande ut, men att tjejer lyfter hans yttre
till skyarna och fullkomligt idealförklarar honom - I don't get that.Varför tycker jag tvärtemot ungefär... alla... i de här fallen?


I told you a million times

Idag väckte min pappa mig klockan kvart över sju och sa att jag skulle spela match i Västerås. Jaha, liksom. Vissvisst, kör upp mig i ottan och skicka ut mig på tennisbanan som en pensionerad zombie bah. Jag fick däremot bara vara reserv i a-laget, så jag behövde inte ens spela nån match, vilket innebär att jag är nyss hemkommen från en härlig dag i Västerås tennishall. Hurra.

Jag är halvt döv, då min tennistränare körde härlig rock på högsta volym hela vägen hem i bilen. Det piper lite i öronen, men det var det fan värt.

Lisa


Jag vill vara ett mästerverkGodnatt.


Lets fall asleep

Hello hello hello! Det var hur mysigt som helst att åka skridskor - dagsljus, vänner, motion, glädje och warm up inför skolans skridskortest. Sen kan man ju undra var världen är påväg när det ska krävas att man är bra på skridskor för att bli en bra samhällsmedmänniska, men det hör ju inte riktigt till vår underbara dag. Camilla bjöd ju på en väldigt fin film där jag inte alls har tempramentsbekymmer, men här kommer i alla fall lite bilder som kanske kan få även er att bli taggade till att inta isen. Det var faktiskt ren själsmassage!

Ikväll har jag dessutom fikat med min long-lost-friend Ulrika, det var alldeles för länge sedan vi sågs. Hon är en asrolig och superskön tjej som jag önskade tog mer utav min tid. Vi slog oss ned på det mytomspunna Café 60 och talade om minnen, körde lite catch up, berättade pinsamma saker och allt som finns där emellan över varsin kopp te. Jag hoppas att jag snart får träffa henne igen!

LisaRussian Roulette is not the same without a gun

Ja, visst var det en lyckad kväll igår! Och dagen idag var minst lika lyckad när jag, Lisa och Isalee lyfte stämningen på Kärrtorps nylagda (och öde) isrink. Heter det isrink? Isrink. Isrink.. Jaja! När vi precis skulle pausa ett tag och vila fötterna kom en snubbe och gjorde i ordning isen, ni vet typ polera eller vad det är dem gör.. Bara för oss! Eller kanske inte bara för oss, med det kändes lite så. Så vi passade i alla fall på att hälla upp vårat te och den varma chokladen och mumsa i oss Singoallakakorna medan isen gjordes i ordning. För oss.

Sen var det på med vantarna och dags att visa vad vi gick för. Nyfikna? I give you this:
 


Jag undrar hur många filmer i world wide web som börjar med "nu filmar jag!".....

Camilla


Free of Synthetic Dyes

Låååång kväll igår hörrni, lååång kväll. Jag räknade just ut att det hann gå så många som tio timmar från dess att jag slog igen ytterdörren här hemma tills att jag öppnade den igen. Lång kväll. Men mycket rolig kväll också! Jag lyckades ta nära fyrahundra bilder, så självklart måste jag bjuda på några utav dem.

Kvällen bjöd i alla fall på färgglada halsdukar, pommes frites, gamla minnen, musik, flashlights, choklad, strumpstöld, chokladstöld, sanning och konsekvens, prickiga paraplyer, nattmackor, oboy, regn, och mycket mycket mycket mycket mer.
Nu ska jag äta frukost.

Lisa


Day and night

Heeey dudes! Här sitter jag med en skönsjungade dator i knät i soffan och ska snart äta kyckling, majs och pommes frites. Nu sjunger i och för sig inte datorn längre för Pelle satte på radion i stället. Men jag gillar henne ändå. Och ni som läser dubbelbloggen, såklart. Det är najs stämning i huset, sex partysugna chics slår sällan fel. For you who wonders.

Och vår fysiklärare skattade åt mitt dåliga skämt idag så jag har förlåtit honom lite. Kanske att jag klarar av två fysikkurser med honom. Förutsatt att han skrattar åt mina dåliga skämt förstås. Det här hänger inte ihop alls.

Puss hej!

Camilla

Anledningen till att jag försökte få honom att säga så är att det vore lite roligt om han sa så till de andra barnen på dagis.

Lisa: Alfred, kan du säga såhär: jag vet var du bor.
Alfred: Ja. Jag bor... där!
Lisa: Nejnej, SÄG "jag vet var du bor"!
Alfred: Jag bor där uppe!
Lisa: Nämen kan du säga "jag vet var du bor"?
Alfred: Jag bor i köket!
Lisa: Nejmen, du ska säga "jag vet var du bor"!
Alfred: Näe.
Lisa: Nähä.
Alfred: Men Lisa... jag vet inte var jag bor...Lisa


Yesterdays

Jag gick och la mig klockan halv nio igår. HALV NIO. Det innebar att jag fick ungefär tio timmar sömn. TIO TIMMAR. Då kan man ju tänka sig att jag ska vara pigg och alert som en lärka idag (Camilla sa i och för sig att jag såg "pånyttfödd" ut), men jag är precis lika trött som innan - jag har liksom sovit för mycket. Överpigg. Varför? Varför har Gud förbjudit mig att någonsin hitta den perfekta balansen?

Vad har jag gjort dig, Gud Gudsson? Varförblirdualdrignöjdochlämnarmigifred.com?Lisa


Rid i natt!

Salut! Jag hoppas inte att ni hann se min flintskallige zombiebild Lisa lade in i förra inlägget. Vill ni ha bildbevis på att jag lånade en Vilhelm Mobergbok så får ni kontakta oss personligen. Och ni får ändå ingen.. Mowaha. Nej men serri.

Det är snart jul hörni! Det är najs. Då får man presenter och ja, det är det roligaste med julen. Fast nääääe, jag gillar allt det där andra också. Fast inte gröt. Usch. Gröt kan dock vara gott ibland, i måttliga mängder måttliga gånger om året. Som ni märker har jag svårt att bilda en egen åsikt.Och Melker, förlåt! Förlåt å Lisas vägnar också! Jag visste inte och Lisa glömde för att jag stressade henne för att jag ville gå hem och äta och kissa och byta kläder och läsa ut Snabba Cash. Vi pratade faktiskt om hur gullig du var idag!

Pusshej!

Camilla


I want a ticket to anywhere

Vad är egentligen grejen med att det är alldeles becksvart när skoldagen är över? Vad är grejen med att man är osäker på var man stadigt kan sätta ner fötterna, att man måste lysa med mobilen på vägen till bussen och att det knappt hinner ljusna innan det börjar mörkna om dagarna? Jag går nötter liksom [I go nuts liksom]. Vi har i alla fall räknat typ tre timmar matte idag, men jag ligger fortfarande efter. Känns helt kanon. Imorgon blir tredje dagen i rad jag har klackar, förlåt älskade fötter.

Och nu lite bilder från dagen, jag hade nämligen en prickig klänning på mig dagen till ära och Camilla lånade en bok av självaste Wilhelm Moberg, denna gigant bland giganter. Men ja, annars var det mest derivata, talet e och "men jag fattar inte!!" som vi fick erfara idag. 

Mvh, Lisa


Fucking derivataIdag råkade jag ut för en lite lätt jobbig situation på mattelektionen. Vi håller nämligen på med derivata och har gjort det de senaste veckorna, vilket innebär att man bör veta vad derivata är. Men - jag har fortfarande ingen aning. Så när matteläraren snackade om talet e och om förändringswhatever så kunde jag inte låta bli att sådär perfekt halvhögt säga "men vad är fucking derivata?!?"". Min mattelärare hörde självklart detta och frågade med en gång "vad sa du Lisa? Vad är fucking vadå...?". Och DÄR, kom den jobbiga situationen.

Jobbiga grejer:
1. Jag sa ordet fucking, inte riktigt helt okej.
2. Jag borde verkligen veta vad derivata är.
3. Jag vet inte vad derivata är.
4. Jag var genast tvungen att komma på någonting som skulle komma efter "fucking" utan att avslöja att jag inte vet vad derivata är.

Efter lite mumlande och hummande klämde jag fram ungefär "vad är... ln?", vilket innebar att min mattelärare gick igenom allting från ungefär årskurs sexårs-nivå. Så förlåt klassen, jag är inte helt dum, jag tror att jag säger fucking lite för högt bara.

Pusshej. 

Dagens Bikt

Och jusste, förlåt du som gick förbi när jag totalflippade på mitt skåp idag. Jag trodde du var Lisa som kom. Vanligtvis skriker jag inte att jag seriöst hatar mitt jävla skåp, bara för att jag inte får igen dörren..

Puss igen!


Camilla

Oh yeah

Shit, det känns inte riktigt som att jag hinner i kapp Lisas turboskrivande! But I do my best. Egentligen ville jag skriva nåt annat ord än turbo där. Turbo påminner mig om det där barnprogrammet om ni kommer ihåg. Typ två nallar som hette Urbo och Turbo. Det var jättetråkigt. Det jag vill få fram är att jag har börjat tappa ord! Helt seriöst. Och så har jag börjat stava konstigt, får svårt att få fram vad jag vill säga och läser helt fel. Är jag på väg att bli dyslekiter? Höhö.

Nu ska jag se Bonde söker fru med mamma, så att vi kan känna oss lite mer nöjda med våra liv.

Först en liten otippad bild bara....Haha bajen. Puss!

Camilla


Pelle och Sally

Förresten fyller min katt år idag. Hon fyller fem.
Och Pelle, som är en människa!
Pelle, hon fyller sjutton. Jag är exakt tio månader äldre än henne. Det ni!Lisa


And Harry doesn't mind

Jag har en stalker! Vem är du? Min första tanke var att det skulle vara Melker, men då personen avslöjade att den precis som jag brukar sminka sig och ta fjortisbilder så blir jag mer tveksam. Jag vet inte om du brukar göra så, Melker, men det kan jag väl tro att du skulle hålla hemligt i sådana fall. Inte för att jag har fördomar, men alltså. Ja, du vet. Aja, du är bra Melker! Du får sminka dig precis så mycket du vill.

Så, älskade stalker, vill du avslöja dig? Förresten så gick min tennisektion bra, alla överlevde. Jag blev bara träffad av ungefär fem, kanske sex stenhårda bollar (jisses va folk tog i alltså) så jag kommer ha fina blåmärken imorgon. Stalker, det var min klass jag höll lektion för. I Kärrtorp. Är du rent av Åjshi?!?! Och IDAG ska jag baka cupcakes.

Puss från Lisa.
Going out late

Idag ska jag ha tennislektion för ungefär trettio pers. Ja. Ehehehehehe, liksom...
Nä, men det ska nog gå bra.Lisa


Tell me, are you a Christian?

Jag hade tänkt att jag skulle plugga matte ikväll. Eller åtminstone baka cupcakes. Det minsta jag hade kunnat göra hade varit att gå och lägga mig i grovt god tid. Men näe. Istället sminkade jag mig som fan och tog fjortisbilder. Varför gör jag inga konstruktiva saker? Hjälp mig! Seriöst!
Jag menar liksom, det här börjar balla ur.


I'm tierd of waiting for you

Jag har börjat samla på en ny sak! Tid! För tid är trots allt det man behöver mest här i världen. Det kräver inte mycket alls egentligen för att skrapa ihop lite tid. Bara lite pli på sig själv. Och ett axplock av alla fördelar med att ha lite tid över är att man blir mindre stressad, får tid över till sånt man egentligen vill och mycket mer kontroll över tillvaron. Testa själva, vet jag! Här är lite tips jag själv försöker använda mig av:


Lägg fram allt man ska ta med sig nästa dag kvällen innan.
Lämna inte massa saker på golvet, själv irriterar jag mig bara på det sen när jag kommer in i rummet.
Lägg alltid nycklar, mobil och busskort på samma ställe, så slipper ni paniken när man upptäcker att nåt sånt saknas.
Lägg er tidigt på kvällarna! Aow, gammeltanten talks, tänker ni nu. Men när man får sova de där ljuva - tidiga - timmarna så är det så mycket lättare att välkomna den nya dagen med ett leende på läpparna. Med andra ord snoozar man inte och blir inte stressad över att man är försenad.
Skriv en lista på alla småsaker i era liv som gör allt lite jobbigare och bara gör dem. Sy kappknappen, gör franskan, ladda ipoden, plantera om kaktusen eller vad tusan det nu kan vara.
Håll inte inne på saker ni tycker och tänker och känner. Skriv det i pannan om det känns som om ingen lyssnar!

Så, det var allt jag kom på nu. Lycka till!

Och så en nostalgikick bara för att det är tisdagen den 3e november:Camilla

Du och jag, Alfred
Såhär gullig var min lillebror för ungefär eakt två år sedan.
Tänk bara hur gullig han är nu! I had to share.

Lisa


Please don't read my mindDet sovlinne jag köpte häromdagen ska nu lämnas tillbaka. Jävla impulsköp. Och så
ska jag kanske revt av köpa skor. Det är mycket som ska fixas i min lilla materiella värld.
Det gick bra på mitt psykologiprov. Imorgon ska jag fika med Maria.

Lisa


Promise not to fade away

Jag är så himla sugen på att bjuda på bilder. Är det okej om jag bjuder på lite helt random bilder bara, på roligt folk? Jag hoppas ni inte finner det tråkigt. Vill ni ha mer bilder här på bloggen? Eller mindre? Eller är det precis lagom? Eller ska jag ta och göra min matteläxa istället för att slösa tid framför datan? Ja.Take it slow

Ja visst hade vi en riktigt chill dag idag. Frågan är bara varför vi konstant kollade klockan under den sista halvtimmen av vår one and only lektion. Efter två veckors ledighet. Skoltröttheten gör sig snabbt påmind assa.

Men tur är väl att man har sina mysiga intressen vid sidan om. Jag har ägnat större delen av eftermiddagen till det jag gillar allra mest, nämligen sömn. Och snart bär det av till konstkurs numéro fyyyra. Nice indeed!


5 Models Wearing Fashionable Dress Suits at a Race Track Betting Window, at Roosevelt Raceway Photographic Print


Camilla


Don't waste your time, or time will waste you.

Första dagen i skolan på två veckor! Vi hade en lektion. Det var med andra ord ganska smärtfritt. Min kamera lever igen (thank you lord) vilket firades med lite ganska meningslös photoshoot idag. Ikväll är det The Terminal med Tom Hanks på kanal 9, den måste ni se! Och Queens låt '39 förgyller min eftermiddag.


Lisa


If holding hands is too descret
Jag tänker inte be er lyssna på den, för jag vet hur anti man kan bli mot låtar folk slänger på en. Men om ni nånsin skulle få lust att bara slumpmässigt välja en låt att lyssna på, så finns den alltså numera bland alla andra bra låtar i vårt smakfulla musikarkiv. Tyvärr hörs inte hela slutet.. Men whattaheck, ni kanske inte tänkte lyssna på den ändå.

Puss och hej! Nu ska jag se Djävulen bär Prada för andra gången i mitt liv.


Camilla


I used to laugh it of

Lisa är också väldigt bra att ha! Actually! Och jag har ett cheesecake-te som är gott. Och i morgon börjar pluggeh igen. Och jag har ett par najsa strumpbyxor med blommor på. Och så har jag hittat en najs skjorta i graderoben. Och egetnligen får man väl inte börja en mening med och väl? Och, liksom?!

 

/Camilla


All you lovers

Camilla tycker jag är snäll. Jag tycker att Camilla är en av de bättre människorna på jorden. Isalee ska sova här. Jag har precis ätit en apelsin, jag kan inte bestämma mig för vilken låt jag vill lyssna på (ett problem som förföljt mig de senaste veckorna, vad ska man göra?), min mamma kommer snart hem och jag måste städa, jag har köpt nya snygga underkläder och imorgon har jag bara två lektioner. Härligt härligt. 

And remember, women are teachable. 

 Lisa


Just listen

Jag har sovit tolv timmar! Nu har jag ont i huvudet. Att Gud aldrig kan bli nöjd liksom. Idag ska jag nog baka cupcakes. Och vet ni, jag har ju inte varit i skolan på två veckor nu, och jag tycker det ska bli ganska skönt att komma tillbaka!

Lisa 

RSS 2.0