Till en hjärtekrossad vän

 

Det finns stunder jag önskar jag kunde styra tiden. Få den att skynda, få den att springa. Som den där gången när du krossade mitt hjärta under din skosula mitt framför ögonen på mig, klev på det utan att höja på ögonbrynen och lämnade det skadat, blödande – minns du? Jag önskar att jag kunde få tiden att springa på liv och död, hämta nål och tråd och sy ihop mitt blödande sår, mitt hjärta bit för bit. Tiden vilade medan jag var med dig, den kunde knappt gå. Jag trodde att den förevigt skulle stå stilla, eftersom när du var det enda som fyllde mina tankar och det enda som fanns i min blick så kunde inte sekunderna förmå sig att gå, de kunde inte förmå sig att passera utan att vi visste om det. De beslöt sig för att stå stilla och vänta, och de log.
 

Det finns stunder då jag önskar att tiden sprang snabbare än världsrekordinnehavaren på hundra meter. Att den skulle skynda att läka mig, skynda att plåstra om, skynda att få upp mig från den hårda marken där jag föll. Jag önskar att den skulle skynda sig att viska vackra ord, skynda sig att torka tårar och befalla hela världen att vänta på mig medan jag lärde mig gå igen. Tiden grät för min skull.


Det finns stunder jag önskar att tiden inte fanns. Trots det så förblir en sekund en sekund, en minut en minut, en dag en dag, medan jag sakta vaggar mitt darrande hjärta i min egen famn.
 Och tiden fortsätter styra sig själv, men sitter alltid precis bredvid mig, finns alltid där all slumra emot. 


Who will fall behind?Jag är helt fucking jävla jätteförkyld. Inte det minsta lilla najs. Jag måste börja
a) sova ordenligt b) klä mig ordentligt c) ordna upp allting.
Nu ska jag sova en sisådär elva timmar, och imorgon ska jag plugga, sega,
tillfriskna och rent av shoppa. Bara för att jag kan. Och vill.

Puss från Lisa.


Love me to pieces

Idag har jag en inbakad fläta i håret. Det känns ine helt fel, men ganska ovant. Sen så var jag på ett galleri i Gamla stan också! Det är mammas kompis som är l'artiste och allt var sådär mysigt och fint det bara blir i ett galleri i Gamla stan. Hon gillade min fläta också, mammas kompis. Och så fick jag råd om var man ska köpa jättefint akvarellpapper. Niiiice.

Nu ska jag bege mig med ett par nyreklamerade skor (de där vita gympadojorna om ni minns) hem till Lisa för att sedan hitta på nåe roligt och spännande såhär på självaste Halloween. Bye bye!

Ghosts by Daniel Schwabe.


Camilla

So I can dream of you

Yo. Av en del anledningar har jag ett kraftigt, extremt, jättestort underskott av sömn. Vad ska man välja när man ställs inför valet att sova (vilket är mycket väl behövligt) eller träffa någon som man kanske anser att man träffar lite väl sällan. Typ tre timmar sömn och sedan fem timmar småbarnstennis för min del, jag känner mig inte supervacker just nu.

Och nu ska jag däcka.


Lisa


We better runLyssna på texten till den här gulliga låten av Kate Nash.
Den är sådär "åh".

Lisa


Revsudden 09Isalee har alla hästbilder och promenadbilder och festbilder som vi ska sno eventually..


Camilla


Städa städa varje freda

Ja, visst är vi hemma i storstan igen! Och som vanligt efter att ha varit på Revsudden vill jag helst aldrig äta igen. 

Så vad gör man inte första fria lovdagen, om inte städa hela huset? Det är inte bara utav hjärtans lust i och för sig, jag tror att det är för att jag är hög på kaffe och måste göra något utav min energi. Men whatta, så länge det inte är knark.

Och på tal om knark så är min nya drog i livet den gulliga låten Isn't it obvious. En gång om dagen måste den spelas på högsta volym för att det ska bli lättare att andas. Jag ska lägga in kamerabilder sen så ni får se lite mera av våran resa också! You're dying to know va?!

Vänta vänta vänta, är det idag man går bus eller godis? Jag tycker att det är så himla roligt att skoja med de som knackar på. Låtsas bli jätterädd och ge dem massa godis och bara vara snäll. Göra deras liv lite lättare. Eller är det i morgon?


Puss så länge!
Camilla


Hello.


Här är några coola halloweenbilder som jag och Camilla tog förra året. Det kan väl inte skada att bjuda på några av dem ännu en gång? Det är ju trots allt Halloween igen!

Nu ska jag iväg och klippa mig! Spännande. Det kanske inte är så stor grej för er, men jag är liksom mitt hår, så om mitt hår blir helt fucked up så blir jag helt fucked up. Kanske. Inbillar jag mig.

 


He was hurting my business
Förebilder. Jag har börjat samla på just förebilder. Och folk att inspireras av. Det är både bra och dåligt, för samtidigt som jag känner att jag vill göra min egen grej och inte bara säga "jag vill också!" till vad andra gör så är det väldigt bra att ha något eller någon att inspireras av när man står med fyrahundra idéer och inte riktigt vet var man ska börja. Något att luta sig tillbaka på och säga "kan hon, så kan jag" och börja där. Så tack till alla ni som inspirerar mig, jag hoppas på att få ge tillbaka någon dag!

The L


Flåt, mobilbilder

HONEY I'M HOME!
Och jag är trött som ett as ska ni veta. Men de här fyra dagarna på Revsudden har varit jättemysiga och delade med några av Svea rikes mysigaste människor! Vi har ätit oss fördärvade på pasta, tortilini, nudlar, korv, vitt bröd och schås, choklad, chips och godis. På dagarna har vi gått omkring i den brinnande skogen (okej, inte bokstavligen, men träden är väldigt orangea och röda liksom) och bah funnit ro i själen, spanat u-båtar i Kalmar sund (helt serri!), konstaterat att vattnet såhär i oktober är ungefär 7 grader. På kvällarna har vi spelat kort, kollat på film (Grease, Pretty Woman, lite av Kenny Starfighter, Pearl Harbour) och festat med Kalmar Elit. Det var jättettrevligt.

Och. Vi har ridit. Ridit på äkta, livs levande hästar. Jajamensan. Vi hyrde några enorma djur (okej, min häst var yttepytte jämfört med de andras, men den skulle faktiskt "vara lagom för en liten vuxen" which I am) och red ut i skogen där vi travade omkring och frös sönder fötterna. Det var en upplevelska ska jag få be att tala om. Det kommer säkerligen bilder om jag får snylta på Isalee.

Puss på er!

Lisa
California, show your teeth

NU ÅKER VI!
Ha ett superdupersuperduperbra höstlov. Och kolla här vilken vacker vän jag ska få träffa:Lisa


Ett försök att hjälpa någon som kanske gråtit för mycket på senaste tiden, eller i alla fall hjälpa mig själv.
Jag har en fråga. Är det någon där ute som lever ett helt euforiskt, underbart loppan-liv? Om du gör det så får du hemskt gärna lämna en kommentar, jag skulle mer än gärna vilja träffa dig och få fråga hur fan du bär dig åt. Det verkar däremot som om många just nu inte lever det liv de strävade efter. Det verkar som om fler än jag går omkring med oro, med jobbiga tankar eller med allmän olust. Det kan ju handla om vad som helst.

Kanske är du som läser ledsen över att den du skulle vilja vara med inte vill vara med dig, kanske ligger du och undrar om nätterna varför det inte är någon som verkar bry sig om hur du egentligen mår. Kanske ser du hur ditt liv sakta faller ihop bit för bit mitt framför ögonen på dig utan orken att göra någonting åt det. Du kanske är rädd, du kanske är besviken, du kanske är arg, du kanske är frustrerad, du kanske känner panik utan anledning, du kanske känner dig värdelös, du kanske önskar att du kunde få sova ända fram tills träden började knoppa igen. Du kanske inte ens vet vad du känner och vågar inte känna efter i rädsla att upptäcka att allt inte är bra. Kanske ställer du dig frågan gång på gång, "vad är det egentligen som fattas mig, jag känner att det är någonting."

I've been there, and I still am. Om ni bara visste, liksom, ni skulle tappa brallorna. Och jag vet att det inte finns mycket jag kan säga över den här bloggen för att ni ska säga "ameh shit, it all makes sense! nu mår jag ju toppelitoppen! kära hjärtanes va jag är lyckelilycklig! gulligull!". Och ni kanske tvivlar på att det ni känner någonsin kommer att försvinna eller bli bättre.

Och det kanske kan kännas orättvist - varför ska jag må som en full karusell med magsår och korrupta vänner? Varför ska just jag, när alla andra lever sina euforiska, underbara loppan-liv? Men så är det inte. Och nu säger jag inte att hela världen går omkring på antidepressiva och med självmordstankar, en del kanske bara inte kan hitta skolpeppen och känner sig stressade över det, andra kanske undrar varför det blir småtjafs med pojkvännen/flickvännen hela tiden medan andra somnar med tårar i ögonen utan att veta varför. Och det jag i alla fall slutligen vill komma fram till är: du är aldrig ensam. Det kan trösta mig.

I know every game you play, because I play them too.

The L


Let's make out in the middle of the street

Hörninini! Nu är det ju så att vi ska till Smålands djupa skogar i fyra hela dagar. Och vi kommer ju inte komma kunna skriva nåe här på bloggen. Lisa hälsar att hon tar farväl i morgon, men jag gillar inte att dra ut påt va. Så hej då på ett ta och ta vara på er! Kom ihåg att det är inte helt dumt att läsa lite gamla inlägg om ni känner föret.

Själv ska jag hålla humöret vid liv med lite mycket Erik Hassle. Hans den dära Isn't it Obvious är ju ett mästerverk! Hare så himla bra nu va, så ses vi på torsdag!

 

//CAMILLA!!

Fantasi är det vi vill ha

Good day! Idag fyller min bror 20 år så den här helgen har vi firat med både kusiner som bara måste mata mina fiskar med halva burken, maffiga tårtor med chokladmousse och exotiska frukter på, lite presenter och jaa, ni kanske vet hur det brukar gå till. För er skull kan jag ändå visa med lite bilder:


Farfar gillade min skinnkjol förresten!

Camilla


Some of us wont survive

Asså asså asså, ju mer jag sover ju tröttare blir jag. Det måste vara årstiden. Jesus alltså, jag måste nog läsa igenom alla dubbelbloggens tips på hur man ska hålla humöret uppe när det bara är mörkt mörkt mörkt.

Nu är det i alla fall packning, taggning, planering och musik som står på schemat. Ikväll ska jag fan unna
mig en såpass chillig kväll att jag till och med tittar på Rocky II med båda ögonen. Och sova ska jag göra.

/ Lisa

 


Samma färg på hjärtat

Här ska jag hänga med mina vänner de närmaste dagarna:I think it will be nice.

Lisa


Well, I guess it would be nice

Klockan är mycket och jag är s n o r t r ö t t. Idag har jag hunnit vara tränare i tvåhundrasjuttio minuter, med hjälp av hårda tag köttat bort alla tovorna i mitt hår, ätit en supermiddag med min far. Jag har dessutom hunnit träffa V och fått lite svar på saker och ting, åkt pendeltåg med hela festande Stockholm, fikat med Isalee på café 60 och fått öppna hjärtat lite, varit ett asshole mot Henke, smsat mer än vad jag vanligvis gör på ett år och haft ångest.

Lisa


It's not broken, it's hollowGlöm aldrig.
Lisa


Doktorander i jonparskromotografi

Goood morgon! Idag är det lördag! Första dagen på höstlovet om man räknar så! Veckan på AZ är tyvärr över, men det känns ändå som att jag kan acceptera det. Hela veckan får bevaras som ett fint minne och the maen var inte riktigt The Maen. Så jag kom över honom i samma stund som bussen kom och körde oss till Södertälje station. Det var tur! Nu ska ni få se i vilken utstyrsel vi tchillade [tjshillade] runt där på le AZ:

Som skurna för labbkläder?!Har jag berättat att jag går igång på pennor?Och såklart vårat eget bullförråd:Idag ska vi få gäster för min bror fyller år i morgon! Då ska de få se mit schnygga rum! Och jag känner mig jättekreativ, överaktiv och lite som ett pappersarkiv!

/Camilla - övertrött en lördagsmorgon


Another day at Astra Zeneca

Den där apelsinen blev tillslut så läskig att jag var tvungen
att äta upp den. Både jag och Camilla kände oss väldigt
 obekväma med att vara övervakade av en smajlande frukt.
Den som inte fattar ovanstående har inte samma dåliga
humor som jag och Camilla. Vi tyckte det var värt att föreviga.

/ Lisa


I hope it rains

Jag har ju helt glömt att droppa lite namn! Jag och Isalee stötte nämligen på självaste Idol-Nicklas och Idol-Eddie häomdan (tänk vilken mardröm att resten av sin karriär kallas typ Idol-Lisa). Jajamensan, det gjorde vi, på Donken efter Stockholm Open. Eddiesnubben hade just den där I'm-gonna-kill-you-blicken som han hade när han körde "they don't really care about us" och Nickepicke snackade såndär härlig göteborska. Och så var de klädda i helt orangea jackor.

Totally. Nu har jag match snart.

/ Lisa
You make me feel alive

I morgon är det kanske sista chansen i mitt liv att träffa le maen. Den chansen tänker jag inte missa. Så att ni vet.
John Lennon: Life Art Print

The Dj's playin my favourite song

Idag tänkte jag visa er några bilder ifrån vår praktik, men det där jävla mobilprogrammet man har fungerar ju inte. Så i stället ska jag berätta att jag också tycker att det ska bli nice att komma till Lisas landställe. Så skönt att komma ut på landet, känna den friska luften och gå i skogen. Eller nåt.

Colored Pencils Art Print

En sak bara, som man ser nu när jag har möjligheten att jämföra allt ifrån personalen på Kappahl till fiskförsäljare på Leröy till doktorander på Astra Zeneca, är att det finns ett skäl till att plugga vidare. Det är en helt annan atmostfär beroende på vilken sorts arbetsplats man är på. Människorna där vi är nu har en helt annan värdering på livet och en större acceptans. Nu tycker ni kanske att jag snackar en massa bullshit, men sånt är ju livet. Inte bullshit kanske, but you get it. Ni är så smarta ju. Jobbar inte på Kappahl om 10 år. I och för sig var det trevliga människor när jag praoade där också. Allt handlar jö inte om vad man pluggat till. Nu försvann hela min mening i debatten. Whatever. Och nu när jag läser igenom detta fattar jag inte det där med bullshit. Hjälp, Kappahl's calling.

   Puss från Camilla

Don't fall in love with me, I'll totally hurt you and make you kiss my feet and we don't want that, do we?


Jag har beställt en tid för klippning, och jag är typ livrädd. Nästa fredag, pray for me.
Och just nu funderar på vad jag ska göra, det står emellan:

... tvätta kläder och fylla garderoben med fräscht och nytvättat.
... plugga matte (haha! som om).
... börja skriva ett stort mästerverk.
... skriva små mästerverk.
... stalka sönder Camilla och kräva att få baka med henne till människorna på Astra.
... fortsätta slösa tid framför datorn.
Lisa


Bara bra frukost

Om ett par dagar åker jag till smålands djupa skogar tillsammans med några söta vänner. Det tycker jag ska bli roligt. Men just nu är det dags för den fjärde dagen på Astra Zeneca och idag ska vi typ på kolla på typ simulerade typ magar typ tror jag.

Och tacka vet jag Rockklassiker. Jag har vaknat till Bon Jovi och Kiss, och till helgen är det Bruce Springsteen-helg. Och just nu precis spelar de "I'm on fire"! JAG TROR DETT KOMMER BLI EN SÅ SJUKT BRA DAG!


En lögn i vackert väder

Vadå Melker, jag har inte alls en stor mun? Jag får inte ens plats med alla mina tänder - true story. Eller jaha, nu i skrivande stund förstår jag vad du menar. Men jag var tvungen, för det var så gulligt.Lisa


Be calm in your heart

Här sitter jag och berättar om mina romanser när Lisa ville att vår givande dialog idag skulle få komma ut på bloggen! Det höll jag på att glömma.

Lisa: Jag har känt mig så vuxen den här veckan! Jag praktiserar på Astra Zeneca, pratar om möten, lagar broccolipaj och går på Stockholm Open!
Camilla: Jag med! Jag tömde tvätten igår!

Okej, nu verkar den inte alls lika rolig som den var klockan fyra i eftermiddags. Hur som helst, han frågade vem av oss som var Ingelas dotter. Jag menar, det ser man. Han ville ha kontakt. He just have to like me.


Flirting by T i s d a l e.

Camilla


Ser fram emot en ny dag

Tja! Ber om ursäkt att jag inte hörde av mig igår, men jag var på ett lagmöte och meddelade bla att jag slutar på fotboll. Fast det hade dem fattat innan, I guess. Har ju inte varit där på hela hösten.. Och även om det känns tufft så hade jag inte mycket mer än fotbollen gemensamt med tjejerna. Det räckte liksom inte.

Annars har jag tagit mig ur en liten höstdeppsdvala och i stället upptäckt en intelligent, trevlig och sexig maen på Astra Zeneca. Det är såna jag vill spendera min fritid med! Höhö. Ser fram emot en privat föreläsning med honom!!! .. Och Lisa såklart. Shit, jag har bara två dagar på mig ju! 
 
Ingen som har tips på hur man vinner någon på två dagar? Kolla, jag kan inte ens säga haffa! Såna går liksom inte att bara haffa. Too valuable.Lycka till på måndag, Melker!

Camilla


The way that he left me
Jag tycker den här låten är jättefiiiiin. Ge den en chans, den kan
chilla ner även era oroliga och darrande själar. Puss och godnatt.

Lisa


That ain't enough

Astra Zeneca är coolt, det känns lite som att vara spion på en hemlig underrättelsetjänstbas där de producerar typ atomvapen till USA. Ballt. Imorgon ska jag och brudsen på Stockholm Open, världens coolaste tennistävling, och spana in Robin Söderling. Jag har en viss vän som har en viss crush på honom som visst ska haffa na. Också coolt.

Nu ska jag träffa V.

Puss från Lisa


Hjälp mig sluta med dig

Den går inte att köpa på Plattan. Det är inga skumma killar som står i skuggorna om natten och ger den till dig som vitt pulver i plastpåsar för sju hundringar. Det är ingenting du röker på som får dig att se seriefigurer i badrumsgolvet eller färgglada mönster på väggarna. Det är ingenting du kan åka in i fängelset för att ha använt, missbrukat eller ens innehaft – det är lika lagligt som att gå bland de fallande löven i skogen en frostig höstdag.

Det lämnar inga spår i din kropp, kroppen håller sig lika intakt som innan. Skulle någon ta ett blodprov på dig medan du har det inom dig skulle ingenting synas. Trots det kan det slita sönder dig likt den mest nedbrytande substans. Beroendet sätter sig direkt på din själ likt klibbig tejp och tränger in i vrårna av ditt hjärta där man hoppas att det ska få doseras när man som helst vill. Att beroendet och behovet ska tillfredsställas så fort som det börja klia i fingertopparna, så fort det sticker i läpparna eller svider bakom ögonlocken. Fort. Direkt. Jag vill ha nu. Mer, mer, mer.

Det är det bästa du kan få. Det ger dig oändlig lycka på mindre än en minut, du behöver inte vänta länge. Det fyller dig som om du skulle kunna spricka, men det gör du inte – aldrig. Det fyller dig som om miljoner, miljarder mjuka snöflingor stormade runt inom dig, som om någon fyllt dig med mjuk, värmande glöd och musik som du trodde var för bra för att skrivas ned eller någonsin skapas.

Men om du inte får din drog när du behöver den så är det också det smärtsammaste beroendet att bryta. Hundra gånger värre än att aldrig mer få röra en cigarett. Det kliar i mina fingertoppar, det sticker i mina läppar och svider bakom mina ögonlock när jag måste acceptera att jag inte längre kan nå dig när som helst. Att du inte längre är min. Jag önskar att jag aldrig hade provat dig från början.


/ Lisa


Aktiva substanser

Nu har vi avklarat en av fem dagar på highsecurityföretaget Astra Zeneca! Eller avklarat och avklarat. Vi har tillbringat en av fem dagar där. Yes. Både jag och Lisa såg mindre normala ut på våra passerkort, men vad gör väl det när man får tillgång till alla hemliga recept? Eller när vi får se på hur man bygger en partikelkvarn för att krossa glaskulor? Jag tycker i alla fall att vi lärde oss massor med grejer som gör oss till de där smarta och allmänbildade typerna vi vill bli.

Och serri. Jag pallar inte leta efter vinterstövlar! Inte när frustrerande få passar och när alla dem här bara står mitt framför näsan och glor. Det klarar jag bara inte. 

 
        Pumps   


Camilla

Until a boy broke her heartJag är lite inne på detta med tatuering igen. Men det är så
sjukt svårt - var, vad? Kan ni inte hjälpa mig och säga vad
ni tycker är snyggt? Jag vet ju att jag kan lita på er, guys!

/ Lisa


Shook up!

Jag sitter här med frost i ögonfransarna - så kallt är det. Och så kan jag knappt urskilja tangentbordet framför mig - så mörkt är det. Och Camilla kommer om 20 minuter medan jag varken har ätit frukost eller sminkat mig - så trögt går det. Klockan är ju tio över sju - så tidigt är det.

Men vi ska iväg till Astra Zeneca och känna på vuxenlivet, uppfinna lite mediciner, åka en massa pendeltåg, få passerkort, vara coola och förhoppningsvis lära oss en hel del massa saker.

Ha en jättebra måndag!


Kolla min roliga näsa.

/ Lisa


Never say never

Ja, och medan andra funderar på om den (hon) ska ta nobelpris sitter jag och undrar om jag skulle klara av ett köpstopp. Typ en månad eller två. Eller göra det till ett företag och inte köpa något på ett helt år. Skulle jag klara det? Nej.

Men det är just det som triggar. Bevisa för sig själv liksom. Göra det omöjliga. Men är det värt det? Kanske.För man skulle ju överleva.. Med lite mer pengar i behåll. Och bli av med shoppingsuget. Bespara miljön lite. Hm.

                                                          Camilla

I will become something huge

Idag har jag köpt ett par nya, coola leggings. Dessutom har jag gjort en broccolipaj som snart ska avnjutas här hemma, och imorgon ska jag och min vapendragare iväg till Asta Zeneca och praktisera. Coolt. Desstom har jag diskuterat nobelpris med mamma (tycker ni jag tjatar lika mycket om nobelpriset som jag tjatar om Rocky Balboa?).

Lisa: Mamma, vad tror du om mina chanser att ta nobelpris?
Mamma: Jadu... helt ärligt så tror jag att det är väldigt svårt. Det är bara en massa
konstiga, nördiga människor utan mycket till liv som får det.
Lisa: ...
Mamma: ...
Lisa: Jag tar det som en komplimang.


/ Lisa


You're so funny man

Everybody Art Print                                                     Camilla


You are my sweetest

Gah, jag har någon konstig period i livet just nu där jag inte kan bestämma mig för någonting. Jag kan inte bestämma vilken låt jag vill lyssna på och byter hela tiden, jag kan inte bestämma mig för vilka kläder jag tycker är snygga, vilken stil jag trivs med, eller vad jag ska lägga min energi på att åstakomma i livet. Jag har blivit  utseendefixerad (läs "en överdiven användare av försvarsmekanismen kompensation") och stressad över att jag måste bli grymmast på allt. Jag känner mig superstressad men samtidigt helt apatisk. Jag vill tatuera mig, men samtidigt inte. Jag vill ta tag i matten, men samtidigt inte. Jag vill göra helt puckade saker, men samtidigt inte. Jag vill vinna dig, jag vill att du ska ha förlorat mig. Någon som känner igen sig?

Men.

En normal person uppnår normala resultat.
En galen person uppnår galna resultat.


Camilla, jag hoppas att det är okej
att jag bjuder på de här delikata bilderna...

/ Lisa


Be calm.

 


Would you freak out?

Vet ni vad jag gjort?! Jag har gjort en helt sjukt, nästan ohälsosamt nyttig smoothie. Den innehåller blåbär, hallon, gojibär, ananas, spenat, broccoli, linfrölja, rödbetta, grönt te, sirap, honung, fil, mjölk och tomat. Helt sjukt, eller hur! Den smakar lite källare, men fy satan va jag kommer bli pigg, snygg och frisk av den!

Jag får i och för sig lite ont i magen...
Lisa


Beat me, bash me, you can never trash me

Tjafan! Vet ni typ bästa grejen ever? Vi har inga lektioner, ingen skolmat, inga psykiskt invalida fysiklärare och inga matteläxor på TVÅ hela veckor. Jag känner mig som ung igen! Och bäst av allt är att vi ska få utveckla vår hjärnkapacitet med lite hederlig praktik! Jag och Lisa ska vara på Astra Zeneca och spana efter alvedonreceptet och kolla in djurförsöksdjuren. Tror jag i alla fall. Det ska bli mycket spännande! Nu ska jag bara skriva ihop en labbrapport och därefter tar jag ett kvickt farväl av skolan och allt vad det innebär.

Och nu tänkte jag fråga er en fråga som jag har undrat lite vad jag själv skulle svara på..:
Om ni var tvugna att dö, och fick önska er vilken måltid som helst, vilken skulle ni välja? Själv väljer jag mellan pannkakor med sylt, grädde och lönnsirap eller sushi eller an asgod pizza eller en kryddig varm soppa med vitlöksbaugette eller stekt fisk, potatis och filsås. Nej jag bah skämta, aldrig i livet att jag skulle välja stekt fisk, potatis och filsås. Inte okej. Men speak up for your country nu va! Man vet aldrig när man kommer att behöva fatta ett såhär stort beslut, lika bra att ha ett i bagaget tänker jag.Nu ska jag snart till Isalee och sen får vi minsann se vad som händer! So long!

Camilla

 


Let me talk to him

Hey babes! Vet ni vad jag har gjort idag? Förutom att ha jobbat i sex timmar? Jag har solat solarium! Det var en intressant upplevelse vill jag lova. Nu ska jag och mina vänner snart ta tag i vårt höstprojekt. Vårt höstprojekt går ut på att genomföra ungefär femtio punkter på en lista under de mörka månader för att få oss helskinnade ur årstiden. På listan står bland annat "hitta nya mysiga caféer", "ta vara på dagsljuset och vara ute alla raster" samt "ha pajpartaj". Vi får se vad vi hittar på ikväll!


Såhär brun ska jag bli...


Just ask me to dance
Pappa:
Hur går det med killarna då, Lisa?
Lisa: Vilka killar?
Pappa: Jaa... alla dina killar!
Lisa: Jag har inga killar. Jag fokuserar på att få nobelpris just nu.
Pappa: Bra, inga killar. Då kan du satsa på tennisen.
Lisa: Nej, jag fokuserar på mitt nobelpris.
Pappa: Helt rätt att satsa på tennisen. That's my girl.
Lisa: Men - nobelpris för sjutton gubbar.
Pappa: Helt rätt med tennis.

/ Lisa

Sweet dreams are made of this

Nu sitter söta Isalee i min soffa och väntar på att bli tvingad till att kolla på Idol med mig. Lite osportsligt av mig att slänga in ett blogginlägg, men vad gör man inte?

Hoppas att ni har det bra var ni än befinner er och vi hörs igen i morgon puddingar! Är det bara jag som tycker att det känns lite obehagligt med ordet pudding i kvinnlig bemärkelse?

Puss och Hej!

Camilla


I'm much too proud.

Ni ville ha tips på vad man skulle göra för att överleva sex månader i kompakt mörker. Inga problem. Knarka. Nej, vad säger jag? Jag sa inte det där. Knarka ska man inte göra, där går det verkligen någon sorts gräns. Men jag har lyckats plocka på mig några idéer i alla fall!

Katjing: Planera ditt liv. Det kan vara asläskigt, men när det är mörkare än mörkt så finns det en tendens för människan att ställa in sig på att det ska vara såhär mörkt för alltid - ni vet ju hur chockad man blir varje år när livet plötsligt återvänder? Det är under den här årstiden som jag föreställer mig hur jag ska tågluffa nästa sommar, hur jag ska skriva en bok innan jag fyllt 20, hur jag ska få nobelpris och vara med i TV-shower, hur jag ska vinna Idol och hur jag ska träffa den snyggaste mannen ever. Och det är nu jag börjar planera och förbereda mig på att ta över världen...

Katjing: Flirta. Flirta är helt oskyldigt. Men, det kan också vara superduperläskigt. Personligen är jag inne i nån sjuk period där jag utan att blinka skulle kunna ragga upp vem som helst (som hämnd kanske, hrm hrm). Det är ingen som tar illa upp om man stoppar någon på stan och säger "förlåt, jag var bara tvungen att säga att du var typ det snyggaste jag sett. Helt allvarligt, hoppas du inte tycker jag är jättekonstig om jag ber om ditt nummer?". Det värsta som kan hända är att du får ett nej. Eller en örfil. Eller en polisanmälan.

Katjing: Säg ifrån! Själv sa jag ifrån häromdan. Det var typ den största kicken jag fått, bättre än alla kafferus/kärleksögonblick/MVG:n som finns. Jag sprang på tå till bussen, log mig genom hela dagen och fick en såndär härlig jag-är-fan-grym-känsla i magen. Stå på dig! Annars gör någon annan det.


/ Lisa


Teach me, tiger, how to kiss you. I'll tease you, but teach me first how to kiss you.


Backhand

Det är klart vi vill ha dina åsikter, Malin! Vi vill ha allas åsikter! Jag och Camilla sitter hemma hos Isalee och väntar på sockerkaka. Och Melker, jag ringde inte. Men jag hörde av mig. Det slutade med denna konversation mellan mig och min mamma:

Lisa: Jag är faktiskt inte en tjej man kliver på hur som helst!
Mamma: Nej, precis! He doesn't know who he is fucking with!
Lisa: Ehe.. eh... va?
Mamma: Ja, så kanske man inte ska säga...

Och här kommer helt otippat en bild på mig när jag lirar tennis.

Lisa

Snuskigt

HAHAHAHA. Alltså. Nummer 3. Kärlek. Jag skrattar kärleken rakt i ansiktet, det här är fan det sjukaste jag har varit med om. Och DU är det största ASET jag nånsin träffat, den fegaste JÄVEL jag stött på. I did what I had to do.

Och nu minns jag varje ord nu nånsin sagt.


Lisa


Klockan klämtar för dig

Gud vad djup jag har blivit i bloggen! Måste. Sluta. Vara. Djup. Någon kan vända det mot mig. Människor från förr, som inte uppskattar mig längre. Människor som känner att de vill visa sig bättre än mig. Men äsch, jag är som tagen ur Ernest Hemingway. Nu fattar bara ni überkulturella. Typ Melker. Men det är chill, jag är ett isberg, det var det jag menade.


Där var man minsann ung och ovetande.

Puss!


Se och Lär

Sååå, ni vill alltså ha lite mer utav nymero 1, 2, 3, 4, 5 och ännu lite mer av Lisas dialoger med Alfred. Det känns bra! Då har vi nåt att gå på!

Sen så vill jag säga att ordet vacker kan tolkas på så många olika sätt. Det betyder så mycket, men ändå så lite (nobelpris i logik pour moi). Det är vackert med vårens första tussilagosar. Lika vackert är den första snön som ligger kvar på marken, bländande nästan, och som knastrar sådär isigt när man går. Den där underbara doften av kaprifol en sommarkväll är också vacker. Ni hajar grejen va. Ja, sen så är det vackert med ett gammalt par som håller handen, skämtar och går med varandra längs ett promenadstråk. Två nykära som bara inte kan slita blickarna ifrån varandra är också väldigt vackert. Och så finns det såklart vackra bilder, målningar, vacker musik och vackra ordspråk. En människa kan ha vackra drag eller en vacker personlighet. Att bry sig om andra, till exempel, det tycker jag är vackert. Något riktigt fult kan också vara vackert, det måste ni hålla med om! En hemsk film kan vara vacker om den griper tag i ens hjärta sådär kraftfullt ni vet? Jag tycker även att det är vackert att lita på någon. Människor som skrattar och är glada är vackra. Börjar det bli tjatigt? Det jag tänkte komma till är i alla fall att en vänskap, där den ena förknippar den andra med ordet vacker, tycker jag är det vackraste som finns i hela världen!

Så, har jag glömt att fetstila något "vackert"? Nej, men det jag vill ha sagt är att jag har en reko tjej till vän. Och nu ska jag snart hem till min andra vän Isalee för sleepover. Även om de flesta av er inte ville veta vad vi gjorde om dagarna så vet ni det nu vare sig ni ville eller inte. Nu sa det här inlägget er ingenting, men tänk på ordet vacker. På hur mycket det finns som är vackert. På hur vacker världen måste vara, om man bara tar sig tiden att SE det.

Young Girls on The River Bank Giclee Print


En del idioter missbrukar sin makt att göra världen lite vackrare, tyvärr. Bli inte sån. Om just du råkar vara så - stay away från Lisa, please!

Puss! /Camilla

Fortsätt

Jag har hängt med Camilla i eftermiddag. Vi har haft tonläget i falsett sådär härligt tjejigt när vi talat om killars respektlöshet som två råfeminister, hur vi förtjänar bättre och hur jävla grymma ingen fattar att vi är. Typ.

Men nu ska jag och sola solarium. Ja, ni hörde rätt, jag ska sola solarium. Jag är jätterädd.Lisa


HJÄLP OSS, OH DEAR!Kära läsare. Ni vet att vi älskar er. Och jag blev just på bra humör eftersom jag hittade någonting i min garderob som jag trivs i och kan ha på mig imorgon. Men det hör inte hit. Ni vet ju att vi älskar er, och att vi vill göra allt för att ni ska besvara för kärlek och inte lämna oss med "vi tycker ju om er, men vi vill inte gå för snabbt in i något" eller rent av "vi har dåliga erfarenheter, men vi gillar ju att vara med er...". Det är bara AS som tänker så. Vi vill ha ert hela hjärta!

Hur ska vi göra för att få det? Vi vill ha svar från alla - från Melker, från Isalee, från Kajsa, från Emelie x 2, från Denise, från Marie, från Sven-Örjan, från Betty Boop, från Pelle, från Frida, från Pete, från Fabian, från Henke, från Nisse, från Sima, från Maria, från Marie, från Amica, från Lovisa, och från Hashmid. Er allihopa!

Och för att hjälpa er på traven tänkte jag skriva en lista på saker som ni kanske skulle vilja läsa mer om, så istället för att skriva "jag vill ha mer av blablabla" så kan ni bara kommentera en liten siffra. Det tar 30 sekunder! Och dubbelbloggen blir sååå mycket bättre med er hjälp!

1. Tips på t.ex. hur man överlever hösten (vi har både det ena och det andra på lager). Är det bara te som hjälper? Neeejdå, det finns ju antidepressiva också. Skojar bara. Vi kan skriva lista efter lista på saker som får er att ta igenom det mörka halvåret!
2. Mer kläder och outfits, dagliga rapporteringar kring vad jag och Camilla bär på våra kroppar om dagarna. Är det nya H&M-kollektionen som gäller? Det visas på bild!
3. Mer om min personliga favorit - kärlek? Varken jag eller Camilla är the casanova of the casanovas, men helt jävla födda bakom en husvagn är vi inte. Hur läker man ett brustet hjärta, hur får man honom att förstå?
5. Personliga åsikter?
6. Vad vi gör om dagarna?

Pick and choose.

With God given eyes

För en timme sedan, då jag la Alfred:

Alfred: Lisa?
Lisa: Jaa?
Alfred: Jag vill vakna imorgon.
Lisa: Nämen... va bra!

Det är inte alla som blir självmordsbenägna bara för att hösten är på intåg.


Smile with the rising sun

Men tja fan! Hur är läget? Är livet sådär underbart det bara blir såna här blåsiga, färglada höstdagar? Kanske är det en hopplöst försälskad människa som läser mitt inlägg just nu? Och egentligen bara vill springa hem till sin käraste och pussas och kramas (för det är väl det man gör?). Eller känns det för dig som om livet blir ännu lite tyngre för varje löv som faller? Att varken te, choklad, musik, sömn, träning, vänner eller mammas kramar hjälper? Känns det som om magen bytts ut mot en cementblandare? Eller som att den där förbaskade hammaren bakom magsäcken vägrar sluta hamra på det där hålet i magen? Som sänder rysningar genom hela kroppen och bara får en att vilja kräkas? Ångest tror jag det heter. Jag vill hjälpa dig i sånna fall. Kanske är det någon därute som står med ena foten på en trygg och nästan lite för bra mark, medan den andra foten snuddar vid något okänt? I vetskapen om att man bara måste vidare? Eller känner du att du inte riktigt kan sätta fingret på hur du mår? Ena stunden är det ett lyckopiller att bara andas, medan det annars känns som att du vill mörda nästa människa som stiger in i rummet? Förhoppningsvis är det många av er där framför datorskärmarna som sjunger med i en favoritlåt, spänd över vilken som blir den nästa i spellistan. Funderar på vad morgondagen kommer innebära. Vilka kläder? Vilken buss? Vilket tåg? Vilka lektioner?

Hur ni än mår och vilka ni än är som är så sinnessjukt smarta att klicka er in på Dubbelbloggen, ni ska veta att ni inte är ensamma. Även om man ofta känner sig ensam om sina känslor finns det folk som vill lyssna, förstå och hjälpa. Jag till exempel. Gud har sänt mig.
Camulla


I don't give a damn

Nu har jag bestämt mig. Jag har bestämt mig för att bli brutalt äckligt sjukt helt jävla puckat snygg. Och jag ska bli fruktansvärt helt abnormalt bra på allting. Jag ska bli sådär perfekt helt enkelt! Bara för att provocera.

Kanske. Eller näe. Jag pallar inte. Godnatt!Lisa


When you came in the air went out

True Blood alltså. Det är ju då onsdagar klockan 22.00 i ettan för er som missat det. Och Alexander Skarskård skymtar emellanåt fram med sin charmiga engelska och ännu charmigare svenska(!). Själva serien är lite B och smådeprimerande och utspelar sig i en incestby på Amerikanska landsbygden. Men ändå. Jag gillar introlåten.
Camilla


What's your name, honey?

Yo yo yo! Jag tror att ett kapitel i mitt liv är avslutat. Vad ska man då fylla den tiden som kapitelet lämnar efter sig med? Jag ska träna. Skittaggad är vad jag är. Snart bär det iväg på tennis. Gaaaah, det är så himla mycket jag vill säga, men det är saker som inte ska ut på bloggen. Och det är väl lustigt, för tänk hur mycket ni läser om mig och Camilla - och tänk hur lite ni egentligen vet...

Men det är bah att fråga. Nu blir det matte c och Farenheit 451, samt Spotify.Lisa


The Bible didn't mention us

Godmorgon! Ni har redan hört den, men den är så fruktansvärt fin.Lisa


Out of my head

Om 29 minuter går bussen, så jag har nu 9 minuter på mig att skriva ett inlägg innan jag måste ta på mig alla tjocka kläder som ska hålla mig varm i denna vinterkyla och traska iväg. Måste sommaren försvinna? Måste jag ha så förbannat ont i huvudet jämt? Nu är det som det är vilket som och det är bara att acceptera. Men ändå! Shit, jag börjar bli schizo på allvar.

Anyway. Jag ska ju på konstkurs nymmer 3, om ni får för er att faktiskt undra varför jag ska hinna med bussen som går om.. 25 minuter. Och nu kompisar, behöver jag er hjälp. Vad i hela världens materiella utbud ger man sin bror i 20årspresent? Man vill ju inte köpa något tråkigt liksom, det känns som att man vill ha en tanke bakom. Jag kan verkligen inte bestämma mig! I'm beeegging you.

Pull My Finger Poster

Den här affischen har han redan.

Pyss! /Camilla


Mod


I wish you thought I was the reason you were in the world

Brudar. Dudes. Har vi förresten några dudes som läser dubbelbloggen? Förutom Melker då? Ni killar som är så vettiga att ni läser dubbelbloggen tycker jag ska lämna en liten kommentar så att jag vet vilka som är mina future potential husbands.

Jaa, igår snackade jag om att man skulle ta tag i de jobbiga grejerna i sitt liv trots att det kan vara svårt och att man helst bara vill slinka undan och fortsätta på den där enkla vägen som egentligen inte leder någonstans. Jag ska leva som jag lär idag. Det är fan inte det lättaste att se saker i vitögat, I can tell you. Men det måste la göras. Det här blev jättekryptiskt, men snart får jag förhoppningsvis veta om ett kapitel i min livsbok är över eller om jag ska läsa vidare i det. Och annars så börjar ett nytt kapitel. Thank Lord.

Sen tänker jag lägga in den här fina versen ur Bob Dylans låt:

I've seen love go by my door
It's never been this close before
Never been so easy or so slow
Been shootin' in the dark too long
If something's not right it's wrong
You're gonna make me lonesome when you go
Och idag var den här provocerande snygga människan sjuk.
Det var tråkigt. Inte riktigt okej alls.

Lisa


I know your every move
Sassy ladies.


Behov vs. Vilja

Jag håller med Camilla om att det lite allmän depp över den här dagen på någon vänster. Vädret är tugnt, det är mitt i fucking oktober och åtminstone jag behöver ta i tu med en massa saker. Jag står i köket och diskar, eftersom vår diskmaskin har gått sönder. Bara en sån sak liksom, underbart. Jag tror däremot inte att jag är ensam om att ha den här känslan av att ha noll kontroll på mitt liv. Det verkar vara fler än jag som inte hittar skolpeppen, motivationen eller lusten. What to do, what to do?

Well. I donno. Jag måste diska. Men jag tror att man får ta sig i kragen och göra de där sakerna som man mår bäst av, trots att man kanske vill göra tvärtemot eftersom det är lättast så. Och jag ska bota den här kärlekslösa dagen med te (nähä?), en lång löprunda avslutat med lite fys, härliga matte c, Farenheit 451, baben Camilla och så ska jag sova tidigt. Det tror jag att jag mår bra av. 

   
Lisa

Du fattas mig

Ibland behöver man te, sorliga låtar, gråvit himmel och ett skitigt akvarium som kan utttrycka hur man känner sig. Nej, jag känner mig inte som ett skitigt akvarium. Men nåt åt det hållet. Kanske är det på grund av att det är så skitigt och skriker efter rengöring som jag bara inte orkar, som jag mår så. Jag ville springa också, men kom aldrig iväg. Jag var för trött eftersom grannen började borra klockan 9 en söndag. Då blir man liksom lite lagom glad. Både för att man blir väckt på helgen och för att man inte kan ta tag i sitt liv. Jag får helt enkelt läsa några inlägg i dubbelbloggen för att bli glad. Eller så accepterar jag att det här är den segaste dagen ever.

The Scream, c.1893 Art Print


Camilla


Are you happy?

Min familj tycker att de gånger jag varit ute och träffat V och kommit hem runt fyra på morgonen har varit extrema. Alltså, att det har varit extremt sent. I och för sig har det hänt på vardagar så jag kan förstå dem. Men nu är klockan halv två och min bror är fortfarande inte vaken. Han kom nämligen hem klockan sju i morse. Det är extremt.

Förresten har jag jobbat idag. Jag undrar om jag tar till rätt metoder när
jag lär mina elever egentligen...

Lisa: Och så ska man komma ned med racketen på den här sidan
och inte här på smalbenet. Det gör ju jätteont! Ser ni mitt stora
blåmärke här som jag fick när jag inte servade ordentligt?
Jobbig unge: Men om man vill ha ett blåmärke då? Hihihi.
Lisa: Om man vill ha ett blåmärke?
Jobbig unge: Jaa! Hihihihihihihi.
Lisa: Då är man maschosist. Man vill inte vara maschosist. Serva ordentligt.


Förresten längtar jag tillbaka till sommaren lite.Lisa


They failed

Vi har haft en jättettrevlig tjejmiddag här hemma, jag städar och plockar till Norah Jones och Kate Nash, äter hasselnötter, fick igång diskmaskinen helt själv och får rent av snart hjälp utav självaste Henke att få ordning på det sista. Förhoppningsvis kan jag tigga ihop lite bilder från kvällens happening och dela med mig av så småningom. Godnatt, och tack för en trevlig kväll bruuuuudar. Imorgon ska jag jobba.

Lisa

Just did itTack Isalee och Lisa för att ni övertalade mig!

Nu är man lagom taggad på tjejmiddag, Sverigematch och kanske andra roliga människor! Tjingeling!

Camilla


I'm dressed up in armor

Det är lördag eftermiddag och jag är för tillfället alldeles, alldeles ensam hemma. Det är när man är alldeles, alldeles ensam hemma som man ska sätta på musik på högsta volym, sjunga högt och fult och falsk, bjuda hem alla man känner och bjuda alla på cupcakes, äta choklad och karameller innan man äter riktig mat, ha fötterna på bordet när man äter framför TV:n och bara kolla på MTV, Tv-shop och alla andra sånadär helt meningslösa skitprogram som ens familj bojkottar med kors och vitlök.

Men jag steker ägg.
Det är vad jag gör när jag är ensam hemma.

Lisa


Burn it down
På den senaste tiden har jag fått en lust att lära mig allting.
Okej, kanske inte främst hur man löser logaritmer eller vad
 5 liter vattens densitet är, men snarare allting annat. Vad som helst.
Därför sitter jag och försöker lära mig allting med hjälp av det
härliga Internet, - som hur man blir mer karismatisk, vad som
egentligen är så bra med mineraler och att äpplet är symbolen för
kunskap. Kunskap är makt.

Lisa


Bara för att

Vi tror att ni vill se mer av oss i bloggen..!
Och ha nu en alldeles fanatiskt fantastisk fredagskväll!! Det ska jag ha med Lisa och Isalee! De är bara mina.

Camilla


Oberoendeframkallande

Jag gillar Timbuktu. Det här är en del av en låt som har en grym text. Den heter känn Pepp och jag gillar mest början på den. Då vet jag att det kommer en bra låt.

Jag vill inte ha nån nyckel i ryggen, vill inte ha nån streckkod på min arm
Vill inte ha ett mikrochip bakom örat, eller någon väktares direktlarm
Vill inte fuckin leva mitt liv i rädsla, över att någon tar bort det jag har
Vill inte konstant behöva mätas, vill inte leva upp till hårda krav
Jag vill inte ha nån etikett eller någon jävla mall att passa in
Vill inte ha normer att följa efter, jag vill bara kasta mig fritt omkring

Frågan är inte svaret, snarare svaret vad frågan e
Och det kvittar vilket håll du tittar, det handlar bara om att våga se


Kärlek från
Camilla


Lisa

God morgon! V ligger i min säng och kommer få mig försenad, Sahara Hotnights spelas för fullt och jag tror att detta kommer att bli en kalasdag. Vad tror ni?


Charlize

Jag sitter med engelskaord från Farenheit 451 upp till halsen. Ja, de dränker mig nästan. Serri.
Men jag ska ta mig lite te, sätta på Rocky i bakgrunden, lyssna sönder allt som finns på Spotify, gilla hur det regnar och snacka med folk på det trevliga msn medan jag skriver och översätter ord efter ord efter ord efter ord efter ord efter ord efter ord efter ord efter ord efter ord efter ord. Och sen kommer V.

Hoppas att ni får en jättebra fredag imorgon!Lisa


Don't stop me now

Okejrå. Då har man avslutat en delicious middagrå. Med typ världens sötaste människa va. Det blev kycklingwok maxad med broccoli va. Bra för kroppen och immunförsvaret och cellerna och grejer va. I och för sig så är kroppen uppbygd av cellerå. Men ni fattar va? Aa de gör ni.

Såhär pratar min franskalärare exakt va. Förstår ni att jag stör mig lite grann, va?


Puss på alla som läser detta!

                           /Camilla

Run baby run, before you feel

Sådär. Everybody survived.
Lyssna på den här, jag tycker den är bra.
Det tycker inte Camilla.
Men det tycker jag.Lisa


I'm having fun

Hey på er alla mina små babes! Det är torsdag idag, vilket innebär att det är fredag imorgon. Jag, Camilla och Melker (jo, du ska också komma Melker) ska iväg och träna core klockan 16.30. För er som inte vet vad core är så är det ungefär typ "mitten"-träning, alltså bål och rygg. Typ. Det ska bli himla najs.

Fast det kostar 95 spänn, och ja, det svider lite. Men därefter ska jag och Camilla förbi affären och köpa alla möjliga grejer till den urgoda middag som vi ska laga tillsammans. Blir nog en grym fortsättning på denna torsdag! Hoppas att allt är bra med dig som läser detta. Och i annat fall så är jag ganska övertygad om att det löser sig, whatever it is. Lisa


No pardon
Pappa:
Så, då får ni plocka lite här i köket efter middagen och diska.
Lisa: Men hallå! Jag har sjukt mycket plugg! Jag ska läsa svenska, jag måste
läsa ut Farenheit 451 och skriva upp ungefär trettio ord som jag dessutom
måste översätta och sätta in i meningar! Dessutom måste jag städa mitt rum
för jag kan inte hitta till garderoben på mornarna. Och så har jag seriöst typ
tio sidor matte att ta igen, faktiskt. Och jag är jättestressad, jag måste få
gå och lägga mig i tid så att jag överlever, och därför måste jag gå och plugga!
Inte nog med det, för jag har fysikläxa tills på fredag och jag måste få hjälp
 med den...
Pappa: Mindre snack, mer diska.

Suck...

/ Lisa

Hippie gånger tusen

Se på dig med nya ögon. Ge dig själv obegränsat med chanser. Var nyfiken på livet. Hälsa på din spegelbild. Gör sånt du är rädd för. Trotsa dina begränsningar. Sjung till vinden om dina drömmar. Spring emot dina vänner och möt dem med i en krock. Krama dig själv när du vaknar och när du ska sova. Ät frukost till musik. Skratta åt dina misstag. Ge små presenter, kort och kärleksbrev till folk du gillar, eller kanske till dig själv? Dansa runt i pyjamasen när du känner för det. Bli glad för ingenting. Beröm människor omkring dig om du uppskattar det dem gör. - Kräv det tillbaks när du gjort någonting för dem. Inspireras av dina förebidler och finn nya. Lär dig något varje dag. Våga älska människan, naturen och bara tanken av att leva. Men framför allt, älska dig själv!

För vem har sagt att du ska spela birollen i ditt eget liv?

Reese & Hayley Crazy Happy Dance! by Pink Sherbet Photography.


Camilla


I would rather be with you

God eftermiddag/tidig kväll! Hur är läget hemma i stugorna? Jag tycker det låter väldigt mysigt det här med "hemma i stugorna", jag tänker mig en mörk midvinterkväll med brasor, bullbak, förkläden, små barn, barnprogram, harmoniska människor och chokladaskar. Typ julafton.

Idag fikade jag i alla fall med Maria. Det var jättetrevligt, jag åt en mozzarella-och tomatsmörgås på café 60 medan Maria körde hårt på en bulle och en smoothie. Maria hade sin coola, helt enorma halsduk som hon enligt själv får ont i nacken av - så stor är den. Vi tog en sväng på stan i alla fall, och jag fick med mig ett par snygga grå strumpbyxor hem.

Här kommer bilderna av bäst kvalité sedan 1972.
Lisa


Freak outGaaah. Idag när jag vaknade pluggade jag matte och psykologi. Därefter åkte jag med mössa, kappa, termos, Ipod, mobil, plånbok, väska och hela faddirutten till psykologiprovet och skrev så att jag fick kramp i armen om Sigmund Freud, försvarsmekanismer och drömmar. Med vrålkurrande mage kutade jag till matteprovet som redan börjat och rev fram miniräknare och penna ur väskan. Efter halva provet insåg att jag redan hade gjort just det provet och egentligen skulle ha ett annat. Så medan jag väntade på min mattelärare som skulle komma med det andra provet fick jag göra det första provet "för skojs skull" innan jag fick tillstånd av min mattelärare att kuta och köpa lite krubb. En timme senare var provet färsigskrivet och jag mötte upp Camilla i stan, köpte ett par ursnygga torgvantar. Skulle vara barnvakt 18.15, kom fram klockan 18.25 till en ledsen unge som just fått sin Transformersgrej förstörd utav städerskan och satte på Transformersfilmen åt honom. Nu har jag just ätit middag och har elva sidor svenska om den grekiska antiken att läsa. Och en engelskabok att läsa ut och 30 engelskaglor att skriva upp, samt typ fem sidor matte att räkna. Och så skulle jag vilja hinna duscha. Och sova lite kanske.

Vad fan bloggar jag för? Jag hinner inte blogga!

Lisa


Express YourselfLite shopping hinner man ju med också. Rea var det på Gina och denna fyndades för endast 49 spänn! Och nu, älskade vänner, är jag i valet och kvalet. Ska jag satsa på en skinnkjol eller inte? 249 kostade den. Jag sparar trots allt till tågluffningen. Men ändå. Den satt fint. Vill. Ha. Den. Hittar ingen bild heller så att ni kan få se tuffingen! Men Melker, tror du det blir för mycket snm med dragkedjor på den och allt?

Och ja, ursäkta min "jag-tänker-ta-överdos-av-rohypnol-direkt-efter-att-den-här-bilden-tas"-blick på bilden..

Ses i morrn!

Cam


Strategiskt skolkande

Ja, istället för att sitta i skolan och plugga engelska kan man faktiskt få göra det hemma. Helt ärligt så blir man mer effektiv när man får sitta ensam i pyjmasbrallor med en kopp te och sköna Spotify, än i ett par trånga jeans i ett stökigt, ångbastuliknande eventuellt råkallt klassrum. Just nu har jag lunchrast, om ni undrar varför jag bloggar fastän jag säger att jag är så produktiv. Å andra sidan är jag schinzofeniförklarad utav Lisa och hennes psykologi A.

I går var jag på konstkurs numero deux. Fantastiskt! Alltså, ett helt fucking bord inklätt en pappersduk, en miljard starka akrylfärger (och nu vet jag hur man ska dra fördel av de olika färgerna också), en egen blandpalett (papperstallrik), dussintals olika (fräscha!) penslar, smutsiga förkläden och fria händer. "Tänk på hur ni kombinerar färgerna" var de enda instruktiornena efter en inspirerande genomgång. Just like heaven on earth!

Camilla


Burn baby burn

Psykbryt på matte c. PSYKBRRRYRYYRT. Jag kan om jag vill, men jag kan inte för jag vill inte. Det är som om matteboken är matolja och jag är vatten. Det bah dong, dong, dong, studsar och jag kommer liksom aldrig fram till matteboken trots att jag måste. Så nu fattar jag ingenting.

IT'S A PAIN IN THE ASS, AND IT'S FREAKIN' ME OOOOOUT!

Mvh, Lisa

And what is the use of beeing a millionaire if I can't have you? I don't want to stop it.


You're still number one!
If we could start a new, I wouldn't hesitate!

Japp, måndagen är nästan över. Det är skönt. Inte för att jag direkt har något emot måndagar eller så, men nu får jag snart sova och det innebär att snart är även tisdagen över. Tisdagen imorgon kommer nämligen bli lite utav en pain in the ass, tror jag. Det är prov, omprov, barnvaktande, plugg, plugg, plugg, träning, och bara det faktumet att det är tisdag. En dag mitt i ingenting.

Men jag är glad, för jag kan bli vad jag vill. Och mitt liv har knappt börjat.

Lisa


They say we don't fit in here, I say this place is too small for usStadium, 399 spänn. Värsta kapet!

Och snart ska jag på konstkurs nummer två. So exciting, so exciting. Jag hoppas att jag får lära mig något nytt och roligt och bra. Man ska upptäcka nya saker, det är bra för själen. Säkert för hjärnan och allt det där fysiska också. Jag och Lisa var ju iväg för att upptäckta Nacka Forum i helgen, till exempel. På så sätt läkte vi själen med nya inköp, massa snack och mysig fika. Själv fick jag hem de här riktigt sköna skorna. Basketdojor, som min pappa säger. Ingrodd stockholmare som han är. Och Lisa är inte inne på msn fastän hon borde (Varför, Lisa, varför?).


Camilla


But boy could he play guitar

Godmorgon i stugorna! En del lyckligt lottade människor börjar inte förrän 9.50 idag, typ jag. Och Camilla. Det sitter jag och firar med några utav David Bowies bästa låtar, och snart blir det te. Jag tror att det här kommer bli en trevlig vecka, kolla in vad jag ska ha för mig;

- Avsluta Plattformsutbildningen och få intyg
- Ha ett psykologiprov (tycker faktiskt det är skoj)
- Träffa Isalee och Anna som återvänder från London
- Fika med min sötaste kusin på Café 60
- Vara barnvakt till små engelska barn = stålar
- Träna den här roliga sporten som heter tennis.
- Träffa Åjshi? Jag vill, i alla fall!
- (Plugga).Lisa


God knows I've fallen in loveSådär, då var shoppingberoendet lite tillfredsställt. Pjuh, liksom. Jag fick med mig ett snyggt linne, ett snyggt armband och en snygg... parfym hem. Lite resårband också, så nu kan jag sy färdigt min klänning. Tyvärr är min kamera fortfarande pajpajpaj så jag kan inte visa er mina erövringar. Jag har sjukt ont i huvudet och vädret är omänskligt. Detta ska botas med en lång varm dusch, många koppar te, lite plugg och rent av lite av min älskling Rocky Balboa.

Puss. / Lisa

Take it slow

Tjoho! Nu ska jag och min kompanjon Lisa strax bege oss ut i konsumenternas paradis; Nacka Forum. De ska bli spännande. Och jag har fått springa av mig alla aggresioner (Hur stavas aggresioner?) samt börjat på en cool broderi-grej. Jag planerar att göra den cool i alla fall. Hur cool nu ett broderi kan bli.

Nu är Isalee och Anna i London. Fy satan vad nice! För dem!

Street Scene, London, England, United Kingdom Photographic PrintCamilla

Almost a year


Snart är det ett helt år sedan jag var i Thailand. Förra jullovet. Det är en resa jag minns
med renaste hatkärlek, och om jag hade fått välja i efterhand hade jag kanske aldrig satt mig på
planet dit. Det kanske kan låta konstigt med tanke på hur underbart man hör att Thailand
ska vara, men det var verkligen inte min grej. Tro mig, det är verkligen en helt annan värld,
och det är precis sådär fantastiskt paradislikt som man tänker sig. Det är varmt, billigt, urgod mat,
alla thailändare är guds bästa barn, och det är en helt fantastisk natur. Men om jag ska vara
ärlig och öppen så har jag aldrig i hela mitt liv mått så dåligt som jag gjorde på andra sidan jordklotet.
Jag lärde mig väldigt mycket där borta bland kokosnötterna, solkrämen och drinkarna!
Men jag frågar mig fortfarande om det var sån kunskap man egentligen vill ha...

Peace out. / Lisa


We will see them pray

Hejsan vänner! Jag skall snart bege mig till min frände Camilla för att chilla lite med henne ikväll. Hon är söt och snäll och bra och cool och jag älskar henne. Dessutom älskar jag Lovisa som jag saknar så mycket att det nästan blir ett litet hål i mig som bara hon kan fylla. Hoppas att ni får en trevlarns lördagskväll.

Been there done that , messed around, I'm having fun,
don't put me down, I'll never let you sweep me of my feet.

Lisahug-1.jpg hug image by johnl66395


Världens kortaste väderSkitkul.


I'll never let youJag tycker att La Roux är skitcool. Lite läskig, lite creepy, lite albinoliknande men
visst har hon en asball frisyr? Denna sångerska är ju ganska hipp just nu med låten
"Bulletproof". Den är ocså cool. Lyssa på den!

Lisa


I'm free

Jag kom just hem. Och snart ska jag gå. Herrejösses liksom, va jag håller .

Lisa


This is my wish for you

Hej! Ja, vi överlevde fysikprovet med alla kroppsdelar i behåll. Eller ja, den liten del av hjärnan fick man ju offra, men den har återhämtat sig under kvällen. Jag har hunnit träna och bli av med min "kebaboskuld". Ja, det är sant, ikväll var första gången jag åt kebab. De flesta har sett på mig som om jag just anlänt i mitt lilla rymdskepp när jag berättat för dem att jag aldrig någonsin har ätit kebab och idag tog Mange med mig till något ställe i Enskede där jag fick denna nya erfarenhet. Det var la gott! Men sjukt svårt att äta dock...

Nu ska jag på nattbio med V och hans polare. Sent, tycker min mamma. Sent, tycker jag.
Men visst har jag väl rätt att vara en oansvarig och oeftertänksam tonåring? Visst har jag det.Lisa


Turn and face to strange

Snälla people, jag är i STORT behov av ny musik. Jag har till och med börjat lyssna på Billy Idol och Rolling Stones för att få lite omväxling. Och jag tycker inte ens de är bra! Förutom typ 3 låtar var då... Så om ni vet någon bra artist/grupp/låt så är jag er evigt tacksamma om ni vill berätta det för mig. Vet ni någon blandning av Eminiem, Imperiet, Kings of Leon, Magnus Uggla, Melissa Horn, Ozzy Osbourne, Nickleback, Promoe, Timbuktu, Bruce Springsteen, Beyonce, Black Eyed Peas, The Kinks, Metallica, Johnny Cash, Peter LeMarc, The Clash, Puddle of Mudd, RHCP, Nirvana, Verinoca Maggio och ABBA så är det ju fantastiskt! Är den bara lite lik någon av dem går ju det också för sig. Speek up now! Minst ett tips per läsare vetja!

Och jag kan inte råför att jag har svårt för Håkan, Winnerbäck, Miss Li och gänget..


Puss och Kram!

 David Bowie Photo

Camilla


If you really love, love will save you

Kära blogg! Idag är det fredag! Även helg, sovmorgon och hela köret! Det känns mycket bra i magen vill jag erkänna. Vad som känns ännu bättre är att fysikprovet numera är historia! I och för sig så känns inte det bättre än att det är helg, helgen värderar jag trots allt högre än ett bakomliggande fysikprov. Anyway. Både jag och Lisa överlevde och nu är det bara att tagga inför ett par sköna dagar fyllda av shopping, sovning, vänner och övningskörning. Och så läsning av Snabba Cash såklart. Jag undrar hur det går för JW. Säg inte!

I kväll ville jag ju träffa Malin, min enda tjejkusin (av 10!), men hon verkar vara ute och resa i världen. Så i stället får jag förhoppningsvis umgås med min gode vän Lisa, och vem vet vad vi kan hitta på! Att vi kommer in på krogen vet vi ju nu. He.. he.. he.. 

Här är resten av kussarna på pappas sida. Är vi inte ett härlkigt gäng så säg!?
                                                            Camilla

Your week-end lover
Godmorgon! Äckligt tidigt.
Jag sitter och fryser och taggar för
 fysikprov med Princes Puple rain.
Den är jättefin. Nu blir det te, smink,
ny kappa, sockor och frukost.

Puss från Lisa


KommunikationDen givande konversationen mellan mina bröder (20 och 3 år) löd i eftermiddags:

Alfred, 3 år: Jag vill inte ha hål i min ost!
Viktor, 20 år: Inte hål?
Alfred: Nej!
Viktor: Men det är hål i ost.
Alfred: JAG VILL INTE HA HÅL I OSTEN!
Viktor: Men kolla, när osten från början är mjölk och man
sedan ystar den för att det ska lagras och bli ost så frigörs
koldioxid i den processen vilket innebär att det genom en
gasreaktion omöjligen inte kan framkallas hål.
Alfred: ...
Viktor: ...
Alfred: ...
Viktor: ....
Alfred: Dumma dig.

/ Lisa


Come on, Baby!

Nu har jag fått min livsdos strålning tack vare en brummande magnetröntgentunnel. Det var riktigt spännande! Jag fick ligga blick stilla med p4 i öronen och grejer. Blev lite lite svårt att motstå att dansa till gamla Beateslåtar och Sarah Dawn Finers nya där ett tag bara. Nästa vecka får jag veta hur det egentligen är med mitt knä också. Vi har nämligen lite brist på kommunikation, det och jag. Så det ska bli skönt att äntligen få veta varför jag inte får spela fotboll för det.

I morgon är det fysikprov. Och jag tänker inte plugga en minut till. No, I wont. I stället ska jag prioritera Idol och min nya drog Snabba Cash.


Hej Svejs!

Camilla


Jag tror på det så mycket


/ Lisa


Oh yeah oh yeah oh yeah

Who needs a heart when a heart can be broken? Och idag fick jag hem min supersnygga kappa från H&M. Det blev en svart för er som inte har kunnat sova den senaste veckan i undran över vilken färg jag tillslut valde. Jag ser relativt vuxen ut i den skulle jag vilja påstå, ganska stor skillnad mot min slitna skinnjacka som fått hänga med i år och dar. Det är najs. Det blir nog en najs vinter.

Och.Nu.SKA.Jag.Plugga.Fysik.

Alldeles precis nu, snart...

/ Lisa

RSS 2.0