Let me out

Och när LIC-brudarna ändå snackar om att följa den omedvetet charmige dramalärarens tips och "kasta oss ut" lite mer i livet så tänkte jag låta er ta del av en fin (dock smått låt-mig-leva-som-jag-vill-provocerande) text om risker. Dessutom bjuder jag på en låt av Queen, bara för att dem är så fruktansvärt bra.

Att skratta är att riskera att verka löjlig. Att gråta är att riskera att verka sentimental. Att sträcka ut handen mot en annan människa är att riskera att bli involerad. Att uttrycka sina känslor är att visa upp sitt rätta jag. Att lägga fram sina ideal, sina drömmar inför en publik är att riskera att förlora dem. Att älska är att riskera att inte bli älskad tillbaka. Att leva är att riskera att dö. Att hoppas är att riskera att bli förtvivlad. Att försöka är att riskera att misslyckas.

Men risker måste tas, för den största risken man kan ta i livet är att inte ta några risker alls. En människa som inte riskerar någonting, gör ingenting, har ingenting och är ingenting. Hon kanske undviker lidande och sorg, men hon kan inte lära, känna, förändras växa, älska, leva. Kedjad av sina säkerhetsföreskrifter blir hon en slav, hon har förverkat sin frihet. Bara en människa som tar risker är fri.

Ja, vad ska man säga? Hallelujia, kanske. Men ja, ni fattar grejen. Ta lite risker.
Lisa


Kommentarer
Postat av: emzak

Så träffande. Och så sant.Ok om jag kopierar det och lägger upp det i mitt utkast-blogg-arkiv för att en dag sen också publicera det i min blogg?

2009-09-17 @ 00:21:57
URL: http://emiliez.blogg.se/
Postat av: Isalee

lisa goes deep!

2009-09-17 @ 08:21:23

Kommentera? Du är bara för söt. Här!:

Namn:
Du kommer väl tillbaka?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0