Du gör mig så frustrerad



Man lär sig ständigt nya saker om sig själv. Jag har nämligen just
kommit fram till att jag inte är på långa vägar någon tröstätare, men
mycket snarare en tröstshoppare. De där skinnhandkarna ska jag SÅ ha.

Puss från Lisa.


Please remember

De senaste dagarna har jag varit lite allmänt pissed. Eller, egentligen började det väl igår, då min förkylning bröt ut på riktigt (och då du blev en idiot). Men ja, det är sant, mina vänner, jag är så förkyld att jag blir arg. Och ni kanske inte tror så illa om mig, men jag ska faktiskt erkänna att jag på grund av olika anledningar till och med kan bli arg på inte så vackra människor just nu. Om jag till exempel ser en sliskig gubbe, en översminkad fjortis, en tjock tant eller en bara väldigt inte snygg person så kan jag bli arg på den eftersom den ser ut som den gör.

Det är inte helt okej, jag vet. Men jag brukar vara en vädligt snäll, accepterande, medmänsklig och empatisk människa, så jag tar mig rätten att sitta och störa mig på helt oskyldiga människor på bussen medan alla basilusker härjar i min kropp.



Här försöker jag strypa Melker. Med ett leende.

Lisa


Rullande Stenar

Och till föregående sockersöta inlägg borde ni lyssna till den här låten, verkligen. Liksom ett: Ha! Allt jobbigt i livet som trodde att det hade mig, nu har jag det under my thumb.




Jamen typ så! Fattaru Melker?

/Camilla


Life is mixed up











Jag vill åka till Irland, köpa nya goda teer, bli av med allt plugg, att du bestämmer dig,
spela tennis och få svettas, bli frisk, köpa nya höstkläder, upptäcka ny musik,
skriva bättre, få hem min kappa. Och min kusins babe kallar henne sin "perciosa".
Det är typ det gulligaste någonsin.

Lisa


The cracks in our foundations

Hey babes! Jag är hemma hos Isalee och har fått låna hennes trasiga mjukisbyxor. Det är najs. Vi beslöt oss för att tillbringa eftermiddagen tillsammans och baka lite najsiga cupcakes, så nu har vi just satt på hallonfrosting och chokladfrosting på de lite smått misslyckade kakorna. Vi har druckit te ur romantiska koppar, läst vackra citat ur Isalees citatbok, Isalee har trackat på mig, lyssnat på Kate Nash och pratat om kärlek.

Isalee har en miljon nagellack, en miljon snygga armband, massor utav snygga grejer, mängder av skönhetsprylar, en garderob full med snygga kläder - och jag vill bah pilla på allting. Men nu ska vi kolla på Bones! Isalee är nämligen kär i han den där snubben, David Borianaz. Jo, det är du visst, Isalee.


Lisa

We gonna make it happen

Gud alltså. Jag har NOLL inspiration idag. Vad ska jag skriva? Vad vill ni veta? Nej, vet ni vad! Jag sätter in lite inspirerande bilder så får ni njuta av det idag i stället:



It's a Complicated World Art Print

The Kiss Poster


Marilyn Monroe, Early 1950s Photographic Print

Entre Nous Art Print

Camillah


I can't make you love me



It's raining cats and dogs och jag lyckades vinna min match trots att jag är sjuk som ett djur. A tennisplaying Lisa got to do what a tennisplaying Lisa got to do, you know. Jag ska duscha varmt och länge, ta mig lite höstig äppelkaka, lyssna på några av världens bästa låtar och sedan kura ned under täcket och sova så länge som jag får. Så ber vi till de icke-existerande högre makterna att jag inte har feber imorgon.

Godnatt från Lisa.

 


The change has comed

Bob Marley Art Print

Nu ska jag alldeles strax springa iväg på den första konstkursen i mitt liv. Det ska bli spännande! Först ska jag avnjuta en god middag med mig själv som enda sällskap. Och lite musik. Typ Under My Thumb med Rolling Stones kanske. Den är himla bra.

Puss och Hej!

Camilla


You can't kill the metal

Godmorgon. Jag är brutalt förkyld. Och av någon anledning har jag träningsvärk i hela kroppen trots att jag knappt lyft på häcken på hela helgen. Det är ju minst sagt lite weird. Och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva idag, så jag tänkte att jag kopierar ett inlägg från min gamla blogg och ser hur ni reagerar på det. Vem vet, ni kanske står med facklor och högafflar här utanför mig i eftermiddag när jag kommer hem? Eller så får jag nobelpris. Eller så läser ni det inte ens. No big deal, whazzever. 



Kärleken har perfekt syn.
Kärleken är i alla fall inte blind.

Inte ens lite blind. Kärleken har knappt några synfel alls. Inte närsynt, långsynt eller astigmatisk.
Inte skelögd, ingen gråstarr eller grönstarr så långt man kan se.
Det finns ingen speciell, förutbestämd kille här i världen som är menad och född för mig.
Med att kärleken är blind borde det ju menas att vilka som helst kan bli kära, att det inte spelar någon roll varifrån man kommer, vem man är eller hur man ser ut - man är ändå gjorda för varanda.
Right. Som om Carolina Gynning skulle falla för en nedsupen och åldrad luffare som inte har något annat näringsintag än sprit. Jag tror inte att det skulle funka. Vilka som helst kan inte bli kära. Och även om Carolina och luffaren är menade för varandra så skulle Carolina antagligen aldig ge luffaren en chans.
Och chansen att jag blir kär i en svensk är ungefär 98 av 100. Varför? Jo, för att jag är svensk, jag bor i Sverige och träffar i princip bara svenska killar. Skulle jag vara kenyan skulle chansen att jag blev kär i en kenyan vara ungefär 98 av 100.

Kärleken är inte blind.

Okej, jag har lärt mig lite mer om kärlek sedan jag skrev det här för ungefär två år sedan. Men jag tror fortfarande på det här - det finns ingen ödesbestämd person för mig, eller för någon annan. Lite tråkigt kanske, men kärleken blir inte mindre underbar eller mindre hemsk för det. Det man menar med att kärleken är blind tror jag försöker förklara hur dum man bli av att vara kär. Man vill inte se det man borde.

Word.


Lisa


I morrn ere månda

En fika slår aldrig fel! Här är gårdagskvällen i bilder, en del var dock lite mer kameraskygga än andra.. HostHannahost.







Nu är det kvällspromenad med Loverboy på schemat, she is just so sweet.

                                                 Camilla

At last.

Jag är sjuk. Troligtvis svininfluensa. Eller åtminstone en allvarlig förkylning. Och det är inte riktigt helt okej, eftersom jag har match imorgon. Camilla är liksom lost in space någonstans där hon inte går och nå, och jag vill helst bara ha massor utav choklad och te. Och jag har gått på kurs hela helgen - det låter så vuxet när man säger det. Kurs, kurs, kurs. Jag har varit på kurs. Gått på kurs. Jag är kursutbildad. Lisa = kurs.



Lisa


Yes, I am


Watch the sunset on my own

Hej! Ledarutbildningens första dag gick bra, alla överlevde. Kvällen har varit jättetrevlig, jag har träffat och fikat med gammalt folk från gamla tider. Eller alltså, det är inte så att jag har suttit och fikat med åttioåringar från början av 40-talet, utan de är helt färska 17-åringar allihopa - bara att de härstammar från min barndom. Eller vafan, det här blev ju jätteflummigt. Jag har fikat med gamla vänner. Så. Capish.

Och jag borde sova. För jag är lite sjuk och ska upp tidigt imorgon. Och så frågar någon om jag är vaken och vill ses, och då kan jag bah inte säga nej. Vad hände med mitt omdöme? Inte riktigt helt okej. Dumma mamma som inte låter mig gå ut. TRE MÅNADER TILLS JAG GÖR VAD JAG VILL.





Lisa


That's what granpa tells me

Medan andra går på ledarkurser, chillar en annan omkring i huset och målar lite, solar lite och hjälper sin bakfyllda bror lite. Rena rama livet det. Nu är det strax tid att förbereda mig både fysisk och psykiskt innan det bär av till en sån där urmysig släktmiddag. Sen ska jag fika med forna vänner framåt kvällen. Det hoppas jag blir trevligt det. Men först ska jag bara visa vår tågluffning bland uppochnervända champanjeglas och discosolar samt ett gylligt par. Nu blev det ett sånt här tråkigt inlägg som man hatar när andra skriver. Bah "idag gjorde jag det, sen det, nu det, snart det". Men å andra sidan är hata ett starkt ord.


 



Jag gör det verkligen bara för nöjets skull, men det blir kul att se hur illa jag kommer tycka att jag är nu, efter att ha gått konstkursen (som börjar på måndag!). Och ja, det är helt fel franska i första bilden..

Puss på er, och se er för när ni går över gatan!

Camilla


Make some justice

Godmorgon! Vad i hela friden gör jag uppe såhär tidigt kan man ju verkligen fråga sig. Och några av er smarta nissar kanske tror att jag ska iväg och vara tennistränare, men näe, inte idag. Idag ska jag på en ledarskapsutbildning (ouff, va mycket vuxenpoäng) där jag ska lära mig om barnets utveckling, pedagogik i praktiken, ledarskap och blablabla. Kan ju inte påstå att jag är det mest taggade människan ever som studsar runt och äter råa ägg för att jag bah är så fruktansvärt superpepp på denna kurs, men att få ett intyg på en sånhär kurs kan ge en alla möjliga fördelar. Och högre lön. Oui merci.

Hoppas att ni får en riktigt trevlig lördag, ikväll ska jag träffa min söta kusin Maria och hennes minst lika söta familj. Det jag jag fram emot. Nu = make up. Pusshej.



 Numera lääääänge sen...

Lisa


This is a tribute



Vet inte om våra läsare riktigt har rätt stil för den här grymma sången,
men jag säger godnatt med den i alla fall. Henke borde gillaren.
Pusshej från moi, Lisa.


I'm not doing shit today.

Hejsan! Jag sitter här nyduschad hemma hos Isalee (hur äkta är väl inte vänskapen då man får duscha hos varandra?) och väntar på att få komma in i köket. I köket håller nämligen Isalee och Camilla på med vår delikata middag som jag inte får se förrän den är helt färdig. Supersöta tjejer alltså, I love them. Annars har jag som tidigare redan rapporterat ätit fingräddade pannkakor till lunch idag, njutit av höstsolen på ett berg med en snäll person, tränat tennis med svett på nästippen. Det har varit en alldeles utmärkt fredag, och den avslutas på det bästa av sätt. Puss.

Lisa


Dagen idag

Det blev aldrig några crêpes, det blev gamla hederliga pannkakor i stället. Men lika glad för det är jag men gladast är nog räven. Nu ska jag alldeles strax stiga på bussen mot Björkhagen för att laga middag med söta Isalee. Sen kommer Lisa och då blir det skoj. Hej med er!

(Jag har en ny kjol och ett gulligt hårband!)



Camilla


We all want to fall in love

We all want to fall in love. Why?
Because that experience makes us feel completely alive,
where every sense is heightened,
and every emotion is magnified.
Our everyday reality is shattered
and we are flung into the heavens.
It may only last a moment, an hour, or an afternoon,
but that doesn't diminish its value,
because we are left with memories
that we treasure for the rest of our lives.

- From the movie "The Mirror Has Two Faces"

Inspirerat av Ewa

/ Lisa


I-i-inte bra

Jag skulle ju börja träna, varför sitter jag kvar vid datrorn? Skärp dig, Camilla!

Jag tror att det är för att Patrik väkte mig "för att vara snäll" kvart i nio.




Ifrån Moa såklart!



Hej då.


I can see clearly now

God morgon! Idag är det fredag och alla som går på Kärrtorps Gymnasium är lyckligt lottade. Det är nämligen studiedag! A day off bah sådär! Och idag ska jag göra allt sånt där man aldrig hinner med på vanliga, ickelediga, fredagar. Jag ska

Träna tills svetten droppar från näsan (Det är faktiskt det som är målet när jag träningscyklar!)
Lyfta tyngre vikter än vanligt
Boxa ur alla aggretioner
Måla en ny färg på naglarna
Komma ikapp i lite lagom mycket plugg
Träffa Lisa och kanske baka crêpes
Måla
en romantisk bild

Fan, det var något mer som jag har glömt bort nu. Jusste, ja! Jag, och Lisa, ska träffa Isalee framåt kvällen och hon ska få en bild av mig i utbyte av något nybakat. Mitt första konstuppdrag! Jag känner mig hedrad. Den är på när vi tre tågluffar i sommar, I'll show you guys later, än så länge ä dä en överraskning..


Models Sunbathing, Wearing Latest Beach Fashions Photographic Print

Cam Illa


It's electrifying

Hey Babes! Vet ni vad jag tycker? Jag tycker att allt borde vara lite mer Grease. Lite mer: "Vad hände i helgen, tjejer?" Och så bam bam bam badadada bam, så sätter sig alla på borden eller ställer sig på bänkarna och berättar till häftig musik. Rektorn får gärna plinga på sin minisynth också innan hon eller han informerar oss om skoldansen nästa helg eller om kampanjen om elevordförandomröstningen. Lite mer cool 80-talskärlek också. Det tycker jag i alla fall.



Cam


Grejen med beslut...



Jag är jättekär i den här kappan. Jag gillade inte heller pälsen i kragen först, men efter att
ha provat den idag så tror jag att den är snyggare med päls. Och nu till the tough shit.
Vilken färg ska man slå till på? Måste vara dagens allvarligaste I-landsproblem, hörrni.
Och nu måste, måste, måste, jag ha er åsikt söta läsare - vilken ska bli min kappfärg i höst?

Lisa


You are handsome

Babes. Ännu en dag i skolan och shoppingens tecken. Jag har spanat in kanske världens gulligaste kappa på H&M, provat de snyggaste skorna i historien som, om jag hade haft 850 spänn över, varit mina för länge sedan och köpt krimskrams. Och allting är helnajs - eftersom imorgon är jag ledig! Kan ni tänka er? Ledig! Jag ska sova hur länge som helst på en fredag och bara göra vad jag vill hela dagen.

Andra bra saker: jag har en ny snygg väska, Camilla är rolig, te är uppfunnet, du läser vår blogg, mina magmuskler är av någon anledning stenhårda för tillfället (tror det är hostan), imorgon ska jag träna.



Lisa - the hippie


Crazy new shit

Hey everybody! Jag är ganska svintrött. Detta av anledningen att skoldagen var relativt lång, och vem blir inte trött av att shoppa? Det blir jag i alla fall. Svintrött. Men jag har pungat ut för en jättesnygg väska och lite annat smått och gott idag! Min kamera är fortfarande mer sönder än demokratin i typ Kina, men jag kanske får ut nån bild på den här förr eller senare. Kvällen har i alla fall spenderats med genomblonda (alltså bokstavligen) Pelle - vi diskuterade allt sjukt som händer här i livet och drack blaskigt kaffe. Mysigt värre. Ikväll är det True Blood, men jag tror jag ska sova bort det. Sömn, vatten, självomtanke, lycklig kärlek och söta vänner måste vara de bästa skönhetsknepen? Det tror jag i alla fall. 

Do that shit. Förresten ska jag hälsa från Camilla!
Hon måste lära sig 60 franskaglosor, så hon hinner tyvärr inte chilla här på bloggen idag...  


Bild från coola Moa.

Lisa


Darling, don't give me shit

Godmorgon, godmorgon människor! Det här blir nog en bra dag. Tror inte ni också att just denna onsdagen den 23 september åt tvåtusennio kommer bli ganska bra? Jag tror att den kommer bli jättebra.



Lisa


I want to break free from your lies, you are so self satisfied, I don't need you

Okej, förhastade slutsater. Men kära nån vad man kan svänga mellan himmel och helvette på en enda eftermiddag. Jag har i alla fall sökt tröst hos Camilla idag, vi såg på Dirty Dancing och njöt av bra dans, muskler, solbränd hud, "nobody puts Baby in a corner", medryckande musik och pirr.

Nu ska jag träna. Jag ska slå hårdare på bollen än vad jag nånsin gjort, fysa så att jag blir lika stark som Dirty Dancing-Johnny och jag ska springa 2,4 kilometer snabbare än Rocky skulle ha klarat.

Dessutom är jag lyckligt lottad som inte endast har dryga och bittra människor kring mig, jag har nämligen de kanske sötaste vännerna i världen. En del av dem bakar världens godaste kakor, pillar loss lösnaglar på matteprov och bländar killar med sitt leende. Andra av dem pratar kalmaritiska och kan torka mina tårar trots att det är flera mil emellan oss. Ja, och sen har jag en vän som heter Camilla. Hon är också ganska najs.

Jag känner mig pissed, lättad, glad, rosenrasande, snygg och jagvetintevad. Puss.



Lisa


Fuck you very much

Jag, Isalee, Marie och Camilla överlevde med lite mental ansträngning dagens orientering. Det är verkligen skrämmande hur panikslagen man kan bli när man är helt lost ute i en skog med fyra olika viljor kring vilket håll man ska springa åt för att hitta den där jävla kontrollen som man redan letat efter i minst femtio minuter.

Nu ska jag duscha och nu är jag ledsen. Aldrig mer.



Lisa


Ear orgasm



C


Vatten i kroppen

 Idag vaknade jag med en sån där mysig känsla av att det inte gjorde något att det va mulet och kallt och höst. Bara större anledningar till att ta vara på dagarnas ljus och krypa ihop med nära och kära på kvällarna. Det där lät lite sassy. Jaja. Sen fick jag efrara att det inte spelar någon roll hur mycket man kämpar eller pluggar eller försöker, gud har redan bestämt hur det ska gå. Jag tror inte på vad jag själv säger nu, men av dagen att döma är det just så det är.

Att spilla saft i väskan och över ipoden direkt efter ett misslyckat prov (som man för en gångs skull verkligen pluggat till!) är liksom inte helt okej. Jag har ju för tusan sytt ett eget fodral till ipoden för att den inte ska få några skråmor. Och så är det ändå bara jag av alla människor som ser till att holdknappen numera fastnar i saftklibb.

Nu har jag ingen lust att baka kolasnittar längre. Tack för den, liksom.

Men jag tror att jag ska bli jurist! Det verkar som om jag skulle gilla det. Puss och hej.

Bob Dylan Art Print
Camilla


Freddie

Hello hello hello. Matteprovet idag gick för min del helt okej tror jag, thankyouverymuch. Nu är det träningskläder på för att därefter bege sig till tennishallen och träna. Litte bråttom har jag allt, men jag är på gott humör ändå. Ja, på gott humör är vad jag är, trots att folk runt omkring mig verkar ha lite problem med dryghet, otrevlighet, bitterhet, och vad vet jag. Men äh, chilla ner, Queen kan nog få tillbaka även er till en socialt kompentent mognadsnivå. Puss.





Lisa


All I know





Okej, Henke hade rätt - det blev ett kvällsinlägg också.
Imogon hoppas jag:

- Att provet i Matte C inte mentalt tar kål på mig
- Att folk som bör höra av sig hör av sig
- Att vädret är lika vackert som det var idag
- Att jag sovit minst nio timmar
- Att det är frost i luften på morgonen

Lisa


Precis

Nu ska jag och Camilla snart kasta oss på bussen för att ta oss med våra matteböcker till Isalee. Hon  ska ännu en gång visa upp sina baktalanger, denna gång får jag och Camilla lyckan att erfara hennes amerikanska äppelpaj. Är inte matte och äppelpaj en magisk kombiantion? Jag har sovit en timme, fint vad lite sömn kan göra. Nu lyssnar jag på min babe Bruce Spingsteen, och jag behöver faktiskt ingen annan babe än just Bruce. Ha en riktigt bra söndagskväll allesammans!

L


Questionmark



Jag förstår ingenting.
Å andra sidan gör nog inte Grace Kelly heller det.
Å tredje sidan så är Grace Kelly död.
Tror jag.

Puss från Lisa


Serri, fett irri.



Shit, alltså. Jag är trött. Jag sover för lite, jag pluggar för lite, jag är
 ute och svirar för mycket, jag äter för lite choklad. Men ja. Idag fick jag en ny
 erfarenhet, och jag antar att det bara är att tacka och ta emot. På måndag ska
 jag ta tag i mitt liv! Nu ska jag sova lite.

Lisa


Åh, svaren, va kul!








Help me, please

Min mamma gillar inte heller Dirty Dancing. Jag förstår dem inte, fast ändå förstår jag dem. Om jag får en dotter kanske jag inte gillar hennes kind of filmer. Men ändå.

Nu håller den sista delen av filmen på att ladda upp på dintub. Roligt roligt. Vad tror ni om att beställa denna hära och sätta opp på väggen sin?


Gone With the Wind Art Print


Eller denna hära kanske?
Gone with the Wind, Vivien Leigh, Clark Gable, 1939 Giclee Print
Puss!

Camilla


Chock

Förresten Camilla, så snackar min mamma skit om Dirty Dancing.

1. Hon påstår att den är "utstuderad".
2. Hon tycker inte att Johnny är så snygg (hon erkänner
dock att han är vältränad och därmed ganska het).
3. Hon tycker den är en ett-säkert-kort-film,
typ att alla unga tjejer gillar den.

Det jobbiga är att hon har rätt. Vad ska jag göra med henne?





Lisa


No big deal

Hey babes! Nu har jag överlevt ä nnu en fyra och en halv timmars arbetsdag i tennishallen bland hundratals uppnosiga, förkylda, yttepyttesmå, vilda och falsett-talande småbarn utan mycket till motorik. Men jag gillarem. Jag gillarem i alla fall om det skulle vara så att någon av deras föräldrar skulle läsa dubbelbloggen. Annars inte speciellt mycket faktiskt. De är som karameller, goda var och sen för sig, men efter för många blir det liksom inte det minsta gott längre.

Isalee har fått in den fina låter The nicest thing av Kate Nash i mitt liv. Tack för det, babe. Igår hade vi en jättetrevlig kväll hemma hos Anna, men vad vi egentligen hade för oss kanske får stanna i denna fyrkrets. Det var coolt, i alla fall. Helt ofarligt, jag lovar, men coolt kan faktiskt vara ofarligt. Hehe. No big deal, whazzever.



Lisa

 


I Gotta Feeling

Le video är i full gång, men den kommer inte att läggas upp idag. För idag ska vi.. nä, det finns myndiga som läser vår blogg. Men den kommer troligtvis upp i morgon om allt går vägen.

Denna fredagseftermiddag ägnade jag åt att komma ifatt lite i matten, dricka grönt te och äta hembakad lingonlimpa, se på Top Model, ta mig en liten lur (lyckades dock inte somna helt då min hjärna var i full gång att planera packningen inför tågluffen om tio månader), avnjutandet av en god middag och alldeles nyss en stor kopp snabbkaffe och en dusch för att ladda upp inför kvällens bestyr.

Vad jag även gjorde var att kika lite på utbildningar efter gymnasiet. Både på Stockholms och Uppsalas Universitet. Och utav säkert flera hundra olika program lyckades jag bestämma mig för typ tio, femton, kanske tjugo stycken jag vill gå. Det betyder att jag kommer att vara klar med mina utbildningar vid ca.. 90 års ålder. Betryggande är vad det är.

                                                 Puss Hej Leverpastej!


(Ja, jag har lite svårt att hålla ryggen rak)

Camilla


The way I pray

Ja, det är faktiskt omöjligt att bara ta en. Polly, alltså. Men idag är det fredag vilket innebär en massa saker! Personligen ska jag och mina vapendragare Isalee, Anna och Camilla försöka hitta någonstans där man kan få släppa loss lite extra och vara helt zombietrött på jobbet imorgon. Camilla har dessutom lovat att klippa klippet med svaren i två, så någon gång ikväll kanske det kommer upp.

För övrigt så saknar jag my love Lovisa, ska snart och träna tennis, jag måste plugga matte (dö matte c, ) och utanför så skiner solen! Luften är lätt att andas!

Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott.Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott. Åh, polly, va gott.





Lisa


No one laughs at God




Jag förstår inte vad vi någonsin gjort Gud för illa, Camilla. Läsare, ni får vänta några ytterligare timmar innan ni kan få veta all smaskig fakta om mig och Yodagubben. Gud har pms eller nåt. Jaja, jag har i alla fall försökt plugga matte ikväll men det blev killsnack med mamma istället. Två koppar te på det. Nu är jag riktigt pissnödig.

Lisa


Svaren

 


Hold on be strong

Om tre timmar finns den på Youtube, bänka Dubbelbloggen klockan 9!

Nu ska jag laga fiskgratäng. Och farfar ska köpa en hundvalp.

Camilla

Lediga en torsdag






Men å andra sidan är det vi som får ha roligt sen, när vi tjänar mycket pengar. Eller var det inte det vår mattelärare sa? En sån peppande typ han är, inte sant!?

(Nu har jag precis svängt ihop en mustig lingonlimpa och tänkte ladda upp våra videobloggade svar på era frågor!)


Kärlek,
Camilla


Let me out

Och när LIC-brudarna ändå snackar om att följa den omedvetet charmige dramalärarens tips och "kasta oss ut" lite mer i livet så tänkte jag låta er ta del av en fin (dock smått låt-mig-leva-som-jag-vill-provocerande) text om risker. Dessutom bjuder jag på en låt av Queen, bara för att dem är så fruktansvärt bra.

Att skratta är att riskera att verka löjlig. Att gråta är att riskera att verka sentimental. Att sträcka ut handen mot en annan människa är att riskera att bli involerad. Att uttrycka sina känslor är att visa upp sitt rätta jag. Att lägga fram sina ideal, sina drömmar inför en publik är att riskera att förlora dem. Att älska är att riskera att inte bli älskad tillbaka. Att leva är att riskera att dö. Att hoppas är att riskera att bli förtvivlad. Att försöka är att riskera att misslyckas.

Men risker måste tas, för den största risken man kan ta i livet är att inte ta några risker alls. En människa som inte riskerar någonting, gör ingenting, har ingenting och är ingenting. Hon kanske undviker lidande och sorg, men hon kan inte lära, känna, förändras växa, älska, leva. Kedjad av sina säkerhetsföreskrifter blir hon en slav, hon har förverkat sin frihet. Bara en människa som tar risker är fri.

Ja, vad ska man säga? Hallelujia, kanske. Men ja, ni fattar grejen. Ta lite risker.




Lisa


Under pressure

Imorgon får ni svar på det ni vill veta om oss! Alltisammans, vi är inte blyga utav oss! Och eftersom vi lovar och svär att svara ärligt och rakt på vad ni än frågar så tycker jag att ni ska passa på och slänga in ännu ett par frågor som ni annars inte skulle vågat ställa. Vi snor Emilies idé om att försöka få ut svaren genom en videobloggning, så får vi se om det går i lås!

För övrigt så har en mycket rolig grej hänt idag. Men jag kan liksom inte berätta det för er, hur gärna jag än vill, så jag får helt enkelt nöja mig med att antyda att det hänt revolutionerande ting. Och jag sitter här i min Rocky-tröja, nere på TV:n är Idol i full gång, jag har gott om tid att plugga, imorgon har jag endast en lektion (och ja, jag går faktiskt natur), Queen är grymma, te är lika ångestupplösande som tvättmedel är på smuts, jag har just träffat en snygg person, och jag kanske till och med hinner springa ikväll.  

Och hösten är inte så förödande om man tar vara på dagsljuset.
Nu skulle jag vilja träffa min vapendragare Henrik.

Have a nice night!



Lisa


You can't figure me out












Isalee har världens coolaste kamera.
STÄLL FLER FRÅGOR.

Lisa


Landssorg

   Patrick Swayze, även kallad Johnny, har gått ifrån oss. Jag förstår om ni är mycket ledsna över detta, men jag uppmanar er alla att ta era käraste i handen, bevara de fina minnena och le på tunnelbanan. Allt kommer att ordna sig.

Länge Leve Dirty Dancing.





Melker, finns det inget roligt du vill veta om oss? Amica? Denise? Lisas moster? Vår fd dramalärare om du skulle råka läsa Dubbelbloggen? He... Hehe.. Tre inlägg ner har ni chansen i alla fall!

Kiss and Hugs!

Camilla                                                                                                                           


Teenage nights

Idag har LIC haft möte angående Milows låt "Ayo Technology" och dess egentliga innebörd. Vad fasiken är det för brud som verkar vara så... bra? Och vem är han egentligen, vadå "tired of using technology"? Och är deras relation verkligen sund? Ja, vi kom i alla fall inte fram till något vettigt svar utan att Skype blev inblandat så att vi beslöt oss för att sova på saken.

Men vi diskuterade inte bara musikvärlden. Nej, vi bakade cupcakes också. Och drack te under äppelträdet i den lite svalare unghöstsolen. Drömde oss några år framåt i tiden, om hur våra coola liv ska bli ännu coolare. 

Och ställ lite freaky frågor nu när ni har chansen, babes.  
Två inlägg ner, bah.





Lisa


Fortsätt fråga



Vi vill ha fler frågor i frågestunden!
Med vår bländande statistik borde några kunna
hitta på några sjuka och revolutionerande frågor åt oss.

Lisa


Vad Undrar du?



Går vi för röd gubbe? Knyter vi skorna? Vad tycker vi om solregn? Gillar vi kaviar? Vem är vi kära i? Vilken radiostation vaknar vi tilll? Kom igen nu, ställ de där pinsamma, vrickade och lite småtöntiga frågorna som är så roliga att svara på och inte minst roliga för er att veta!


Camilla & Lisa


Too Good to sleep

Ni har säkert hört den förrut, men jag kan inte råför att jag tycker att den är så fin. Så fin, så fin, såfin, såfi, josefin, lida pin, pincett, omelett. Ja, jusste, i morgon är det skolfoto. Kul kul!



Forever's gonna start tonight..


Camilla


Too tired to sleep

Alltså, jag är så sjukt extremt helt absurt trött. Och med tanke på att jag lyckades sova djupt ända till klockan 13.15 idag så är det ännu konstigare. Men kanske är det vädret. Jag har i alla fall gått omkring i slapparkläder, duntofflor och slarvigt hår hela dagen medan jag försökt städa (vilket liksom av någon anledning är helt omöjligt att fullfölja). Nej, det är faktiskt helt puckat vad jag är trött och seg och slow.

Jag skulle vilja bli klar med städningen, tvinga Camilla att ta en kvällspromenad med mig, baka cupcakes och äppelpaj med kanel, skriva tills tangenterna glöder, ta mig i nackskinnet och plugga, göra något konstruktivt. Men icke, det är som om någon sitter på mina axlar och slowar ner hela mig.

Seriöst, är det någon som har något tips på vad man
kan göra för att återvända från de döda?




Lisa


Oui.







Rökare är också människor, fast inte så länge.
- Gertrud Wallin


De höga klackarna uppfanns av en kvinna som blev kysst på pannan.

- Christopher Morley

If you don't like how things are, change it! You're not a tree. 
- Jim Rohn

Lisa


Use her and you lose her



Jag vill tipsa er om de grymma Queen som jag antar
att de flesta av er redan har hört både det ena och det andra utav.
Om inte, så lyssna på dem nu. Men lyssna på någonting annat
än We will rock you, som typ alla har hört. Kör på grymmisarna
The loser in the end, Don't stop me now och Father to son få sin
välförtjänta chans också! Ha en bra lördagskväll!

Nu har jag pissbråttom.

Lisa


Honesty is no excuse

Yo! Det är inte utan att man är lite trött. Jag ska ägna denna eftermiddag/kväll åt att städa, duscha, lyssna på musik och chilla. Därefter ska Camilla få sätta lite guldkant på min tillvaro innan vi möter upp den tredje vapendragaren.

Jag har arbetat idag, vilket innebär att jag rättat till forehandgreppen, flyttat fram barns vänsterfötter och kastat bollar i fyra och en halv timme. Dessutom har jag blivit mobbad av mina kära arbetskamrater för att jag låter som en man. Ja, jag hade faktiskt mörkast röst av oss alla tränare idag.

Lite coolt kanske. Jag undrar hur det går för Henke att sluta röka...
Vill du berätta det för mig, Benke?

¨

Lisa


Purple dreams

Ja, det var en spännande kväll igår kväll vill jag säga. Och den här stan är fan smockad med korkade människor, vill jag också säga. Men nu ska vi inte dra ner stämningen såhär på lördagsmorgonen!

Mina vänner, det är bikiniväder! Vad himla underbart va!? Och jag funderar starkt på att skaffa ett sånt där träningskort så man kan boxas, yoga, bodypumpa, dansa och aerobicsa dagarna i ända! Vad tror ni om det? Nu när jag är fotbollsinvalid alltså.. Grejen är bara den att det är roligare att dela glädjen med någon. Någon frivillig därute som inte spelar tennis och dansar hela tiden?

Nej, nu ska jag ta och njuta lite mer av det underbara vädret, träningscykla lite, boxas och lyfta tyngder. Sen är jag fit for fight för en fräsch lunch och framåt eftermiddagen tänkte jag ta mig an ett recept på vackra lavendeldrömmar.

Lavendel = Lavandula by Hobby-Photograph (on and off presently...).


/C


Zeroning



Då var nollningen av Kärrtorp Gymnasiums ettor över för denna gång! Kvällen var mörk och kall men innehöll många trevliga och roliga stunder! Vi fick erfara aggressiva gubbar på cyklar, agressiva civilpoliser, pyroteknik, fulla ettor, fulla tvåor, fulla treor, mjöl och snurrisnurr, trevligt folk från nya och gamla tider, underliga telefonsamtal, roliga skämt, polisbilar och härlig Kärrtorpsanda. Och mycket, mycket därtill. Bland annat så träffade vi vår lustigkurre till dramalärare på tunnelbanan som vi tog oss ett lika lustigt samtal med. Men det lär bli någonting internt.

Jag sitter och hostar som en annan sjukling och ska upp och jobba imorgon som en annan arbetare. Hoppas att helgen har börjat lika bra för er som den gjorde för mig och att ni äter och sover ordentligt i dessa förbaskade sjukdomstider då både det ena och det andra härjar. My tip to the audience. Godnatt!

Lisa

 


Don't tell us how to be



Den här tycker jag är jättebra.
Ha en bra fredagskväll!

Lisa


Friday night tonight

   Om ungefär tjugo minuter ska jag börja fixa i ordning lite innan jag inte (absolut verkligen inte, alla fanatiska lärare som vill sätta stopp för årets event) ska åka till nollningen. Jag vet att jag begår ett stort lagfel, eftersom att jag inte själv blev nollad. Men är man klok så är man. Och jag svär att inte vara det minsta elak emot de mindre kloka ettor som vågar sig dit idag. Eller jag menar, det är ju ingen nollning idag. Just det.

Vet ni vad? Vi har köpt en bänkpress! Det är egentligen ingen nyhet, men jag vill bara säga det. Så nu kan jag ta alla äckliga gubbar på stan. Och utanför stan. Jag klarar nämligen 17 kilo.



Med vänlig hälsning,

Camilla

ps.
Egentligen tycker jag såna där tröjor är fina på killar, män och gubbar. What ever.

PUSS!

 


Get back up

TACK till er alla som tog er tiden att läsa min vadmannuskakalladet. Jag gillar er alla skarpt.

För övrigt så är jag snorförkyld (höhö) och har fått höra om fossiler på Naturhistoriska Riksmuseet idag. Därefter var det stan för att ta en mycket behövlig fika med min coola vän Åjshi (coolaste namnet ever, eller vad?). Hon är en klok tjej hon. Jag åt en äppelkanelmuffins och hon åt en blåbärsmuffin. Bara så ni vet.

Nu ska jag ut i mörkret och träffa min buddy.

Lisa

That's why I am what I am

Jag måste bara berätta värsta fyndiga grejen jag kom upp med härom dagen:

Lisa: Jag förlorade två matcher och vann en i helgen.
Camilla: Jaha, alltså plus minus noll plus minus?

Nu vet vi ju att Lisa annars spöar skiten ur sina motståndare. Ville bara säga det.


Raphael's Angels Poster


Camilla


Reality never dies



Godmorgon på er! Min buss lämnar hållplatsen om cirka elva minuter och därför bör jag i allra högsta grad avsluta mitt glas med Grape-Päronte för att gå och möta min tuffa vapendragare Camilla. Jag är trött med glad!
Bild från Le Love-bloggen.

Lisa


Goodbye to romance

Nu ska jag seriöst ta tag i den här förbaskade matten. Om jag skulle få skriva en topp tre-lista på hemska saker som har hänt mig i mitt liv skulle matte nog ligga tvåa eller trea. Så hemskt är det. Men den här bloggen är positiv! Och tur är det väl då att det finns saker på den motsatta listan, alltså saker som är det bästa som hänt en? På min lista över bra saker som har hänt mig är mina söta vänner qui j'adore, min Bruce Springsteen-konsert och mitt konfirmationsläger bland annat.

Men nu ska ni få läsa ett litet smakprov på vad jag har komponerat de senaste dagarna. Och jag sa ju att jag vill ha era åsikter, men jag tänker strypa det önskemålet lite och säga att jag vill ha era snälla åsikter. Enjoy!

Vill du ta den långa vägen hem? frågade du och gav mig det där sneda leendet som jag hade så gärna velat frysa och sätta upp på kylskåpet hemma där jag alltid kunde se det. Jag log och såg ned i asfalten medan jag nickade och sneglade sedan upp på dig igen. Det var nästan höst; man kunde känna det i luften, trots att augusti ännu inte var slut. Jag kunde känna det i lungorna då jag var tvungen att kippa efter andan när du tog min hand i din. Och då jag kände dina svala läppar snudda vid mina, som om de väntade på klartecken att få landa spred sig årets nya höstluft inuti mig och städade ut allt gammalt, allt bortglömt, allt som knuffades runt där inombords. Det fanns ingenting annat framför mig än du. Du log medan vi kysstes men jag brydde mig inte om det. Nu var du min, bara min, och jag önskade att du skulle sätta din hand på min midja och trycka mig emot dig sådär som du gjorde när du ville att jag aldrig skulle gå, någonsin. Din kalla nästipp andades i mitt öra och du viskade någonting om att när solen gick upp skulle svanarna flyga till Afrika. Jag blundade, log och nickade medan du sakta drog din hand längs min rygg och la den på mitt ryggslut. Jag letade med mina fingrar över ditt ansikte och la sedan mitt huvud på ditt bröst där jag kunde höra ditt hjärta slå hårt mot mitt öra som takten i vår sång. Din haka vilade i mitt sommarslitna hår och om någon hade kommit och påstått att det fanns en lag om tid och rum så hade jag aldrig trott dem. När du såg på mig sådär som om bara jag kunde förändra hela den mark du stod på och att det var jag som kunde få dig att rysa endast genom att lägga min hand på din svala kind så existerade varken tid eller rum. Då fanns bara du och jag under de viskande träden i den där unga höstnatten. Jag skulle förevigt vilja ta den långa vägen hem med dig, hur lång den än var.

OCH NU ÄR DET COPYRIGHT VAFAN!


I miss you so bad

Nu har jag visat mina verk för min älskade Isalee och hon gillar dem. Jag hoppas nu på att även Lovisa och Camilla ska gilla dem. Jag funderar på och överväger starkt att eventuellt publicera något av dem här så att även ni vettiga läsare får ge er åsikt kring mina romantiska kortkorthistorier? What do you say? Tycker ni jag tjatar om mina förbaskade författardrömmar hela förbaskade tiden så att ni nästan blir lite förbaskat trötta på mig?

Vågar man låta er läsa ens masterpieces?

/ Lisa


All theese southern girls

Jag rekommenderar er att läsa Camillas föregående inlägg.
Det var mycket roligt, tycker jag.

Ja, i alla fall så är det onsdag imorgon. ONSDAG. Onsdag onsdag onsdag onsdag. Jag är glad över att det är onsdag imorgon, eftersom då slipper jag räkna matte om kvällarna. Då kan jag vara ute och svira hela nätterna med sällskap. Ni förstår ju antagligen ingenting, men det är ONSDAG! Imorgon. Det har varit en lång vecka.

Nu ska jag duscha, räkna sida 38 i matteboken och sedan sova.



Lisa


Cecilia Blind

Här sitter jag som en och annan sjukling med en ispåse på huvudet. Har man baksmälla så har man. Tar man morfin så tar man.

Annars så har jag precis avslutat ett samtal med min farfar och jag kan meddela er att Rasmus (hunden) inte behövde operera epilepsen i munnen. Pjuh.

Nu ska jag bege mig ut på en mor och dotter-promenad med min morfar. Nej såklart inte med morfar. Det skulle ju bli knasigt.

Sen blir det en rykande kopp grönt te och idolpremiär! Har man ett mysigt liv så har man.

Tyvärr så är jag döv för tillfället. Men jag ska inte klaga. Det finns folk som önskar att de fick vara döva. Typ blinda. Kanske. Jag känner ingen blind. Det skulle vara kul att lära känna någon blind. Nån blind där ute som läser det här och vill bli min kompis?

Hahaha

 
                                                  /Camilla


You're alone, no matter what

"Nu ska jag försöka att inte låta som en alkolist, jag har en tendens att göra det ibland". Ja, Camilla alltså, man vet aldrig rikigt var man har henne. Hennes grej brukar inte vara att vara alkolist. Hon brukar bli bakis på morfin istället. Jo, det är hör och häpna faktiskt sant. Vår söta lilla Camilla! Hostmedicinsmissbrukare!

Nu undrar jag om jag får spö imorgon. Men det kan jag ta. Min körlektion (körlektion där man kör bil, inte sjunger, host Marie host) gick bra. Nu sitter jag och skriver söta ord och hoppas att Lovisa ska gilla dem. Jag saknar Lovisa hur mycket som helst, villhahennehärnu och blir lite pissed på Gud eftersom hon måste bo i Smålands djupa skogar. Eller att jag måste bo i Stockholm.

Jaja, hon är bara min i alla fall, puss och godnatt.

Lisa


Dagens

Uppgång: 8.08
Buss: 9.19
Sevärdhet: Idol-Erik look-aliken på busshållsplatsen
Lektioner: Svenska, Matte, Biologi
Lunch: Kycklinggryta
Upptäckt: Jag gillar inte (att se) andras blod
Jobbiga: Jag hostade som en gnu
Sassy: Isalees klackar
Roliga: Marie trodde det stod kör, som i sång, -lektioner som Lisa skulle ta idag
Nono: Somnade precis när jag skulle börja plugga
YesYes: Sov hela eftermiddagen
Måste: Tre koppar te
Söta ord på franska: Chou-fleur (blomkål)
Samtal vid middagsbordet: Mamma tycker jag ska börja på skytte
Therapi: Långpromenad med dude
Awtfit: Ny t-shirt och realtivility nya jeans (och skinnjacka!!)

                         

                                                                   /Camilla


Vad Undrar Du Ikväll?

Vad undrar du ikväll?
Därborta i din bädd
Om morgondagens brådska
Om att bli hörd och sedd?

Eller ligger du och grubblar
Över gårdagens problem
På allt som inte hände
Eller hände och blev fel?

Funderar du på sådant
Som ingen annan vet
På Universums alla stjärnor
Eller struntar du i det?

Klurar du ut slutet
På din bok som är på gång
Eller ligger du och filar
På refrängen i din sång?

Kanske tänker du på livet
På hur underbart det är
Hur lycklig man kan bli
Av att bara vara här

Ja, vad undrar du i kväll?
Kanske undrar du som jag
Om din kärlek är besvarad
Och önskar det blev dag?




/Camilla


Theese Badlands



Så var det dags för skola!
Och sedan är det dags för träning.
Därefter är det KÖRLEKTION.

Önska mig lycka till, hörrni!

Lisa


Mais oui, merci


Hm och Scorett.

/ Lisa


We are going to Jackson

Men kära nån vad jag omöjligen kan hitta på någonting vettigt att skriva om! Det är ju nästan läskigt! Typ jag försöker verkligen tänka, förihelvette. Jag kan ju meddela härskapet om att jag tycker det ska bli skönt att gå till skolan imorgon! Fråga mig inte varför, för det vet jag inte, och frys inte ut mig från samhället bara för denna underliga vilja. Men jag vill ha på mig den där coola Rocky-tröjan som äntligen har anlänt.

Ja, jag vet då inte vad man ska ta sig till. Kanske skulle Dubbelbloggen behöva en härlig frågestund? Där ni vettiga människor får ställa sjuka och crazy och häpnadsväckande och banbrytande och rebelliska frågor om Dubbelbloggens stolta ägare? Det tycker jag. Jag ska ta upp frågan med min kollega Yodagubben.



/ Lisa


Short and simple

Jag vann min dubbel.
Jag har nackspärr (svinont) i axeln.
Känner mig som Darth Vader.
Ska kila över till Camilla och Isalee.
Lyssnar på Queen.
Nu ska jag duscha.

Puss från Lisa

I need your prayers

Jag torskade min singel idag. Inte okej. Inte okej alls faktiskt. Som tur är så har jag en dubbelmatch kvar klockan åtta där jag får satsa på att återställa familjens heder.

Annars verkar det inte hända sådär fruktansvärt mycket alltså. Jag förstår att ni suktar efter att få vetskap om att det inte händer så jättemycket. Jag skulle inte banga på att det var onsdag, eftersom då kommer det tillbaka roliga grejer från andra delar av världen, och gud va ni inte måste fatta någonting.

Jaja, fram till dess ska jag spela tennis, träna, ta en körlektion, ha på mig en Rocky-tröja, träffa söta människor, plugga arslet av mig, shoppa, skriva söta berättelser, dricka många koppar te, bära högklackat, lyssna på underbar musik, sova många timmar om nätterna, längta och sakna, tugga tuggummi, äta mörk apelsinchoklad, gå runt i duntofflor, ta promenader med Yodagubben, lära mig hur man skiver bättre. Försöka vara medveten om att livet promenerar bredvid mig, so why not hold hands?

Förresten är det Forrest Gump på TV idag. Jag älskar Forrest Gump.
Och Bruce Springsteen.
Och Rocky Balboa.
Och Gerry Kennedy.
Och Anakin Skywalker.
Och Mr. Darcy.







Alone or not

Åh, jag älskar Gerry från Ps. I Love You. ÄLSKAR. Nu har brudarna (jag, Camilla, Anna, Isalee) smockat i oss ordentligt med glass och gråtit till irländsk romantik. Imorgon har jag två tennismatcher. Känner mig sugen på att krossa lite! Hörs imorgon, godnatt!

/ Lisa

No Flowers no Wedding Dress

  Ja, en del har det allt bra fint! Själv ska jag alldeles strax bege mig hem till Isalee där hon och Anna, sorgliga kärleksfilmer, Ben&Jerrys och bara allmänt mys väntar! Kanske åker även Lisa med mig dit! Känns som en skön avslutning på en mer eller mindren nedbrytande skolvecka. (Vi snackar ju Matte C nu!) Ni skulle varit i mitt huvud i eftermiddags alltså. Ajajaj! Däckade i drygt två timmar när jag kom hem. Fast först var jag tvungen att se klart på Bonde söker fru. Såklart. Skräpprogram eller ej, det var så underbart fint när dem gifte sig!!!

Jag vill också gifta mig. Typ Nu.


/Camilla


Rich men want to be kings

Så har man bokat en körlektion! På måndag klockan 17.00 ska jag visa vad jag går för. Wiho! Nu sitter jag här med en kopp grönt citronte, ska bestämma vad jag ska skicka in till Lilla Augustpriset, njuter utav att det är fredag och taggar inför 18-årskalas ikväll där jag troligtvis får träffa mycket roligt folk. Ha en riktigt trevlig fredagseftermiddag och glöm inte att älska Bruce Springsteen och Rocky Balboa!



/ Lisa


Det är inte lätt

Lisa: Pappa, kolla mitt nya snygga pannband!
Pappa: Fett.
Lisa: ...
Pappa: ...
Lisa: ... Fett?
Pappa: Ja, precis.

Men jag tror att det betyder någonting bra i alla fall...

/ Lisa

Dagen idag

   Det doftar hemmagjorda vaniljkakor i mitt rum tack vare mitt nya doftljus! Och innan jag släcker lampan i kväll ska jag bläddra i möbelbibeln, IKEA-katalogen. Mitt rum ska bli så fint, så fint!

Säg till när ni tröttnar på att höra om mitt rum.

Idag har jag varit en riktig hurtigbulle! Jag gick upp 40 minuter tidigare än jag skulle ha gjort en vanlig torsdag för att ta en fyrakilometers powerwalk innan frukost. Hälften hade dock räckt, kände jag när tröttheten gjorde sig påmind och hungern och törsten fick blodsockret att sjunka lägre än Glocalnet. Men å andra sidan är det alltid lätt att vara efterklok. Sen var det i alla fall en hälsofrukost utan Crunchy och ett äpple innan lunchen. This must be so interesting for you to know!

Efter skolan åkte jag och min vapendragare Lisa till Farsta Centrum för en hel del små-inköp. Ni vet sånt som man har tänkt att man ska köpa, men som man aldrig riktigt tar sig tid att köpa. Typ mössor, doftljus, basklänningar och hårnålar.

Grejen var bara att båda höll på att svimma av trötthet inne på varvinuvar (det finns en affär som heter så! I promise! Nä, I promise not. Jag skulle bara skoja lite. Förlåt.) så efter en hektisk hemresa (det var en elak pappa som slog sina barn!) var i alla fall jag hemma i tryggt förvar i en skön säng i ett nymöblerat rum. Och med en Entrecotemiddag på gång ute i köket till råga på allt!

En fin torsdag med andra ord.


Eternal Kiss Poster



/Camilla


My relaxed brain

Det är de här kulna kvällarna, då mörkret ligger tjockt trots att klockan knappt är nio och septemberkylan är här, då matteböckerna, extrauppgifterna, provpiskan, funktioner, polynom och förkortningar tornar upp sig likt helvettets väggar kring lilla hjälplösa och matteokompetenta mig som jag undrar varför jag i hela friden valde natur. Jag menar, jag är bara sjutton år, är det verkligen lagligt att läsa matte c då? Borde det inte finnas någon sorts barnombudsman som förbjuder sådana dumheter? Jaja. Jag får i alla fall lära mig hur man ska hålla höns, om genetik och biologi och andra roliga grejer på min linje. Det kan ju vara värt den där fucking matten.

Och dessutom så ska jag bli författare. Så jag prioriterar inte direkt kunskapen om att räkna ut p(x) = x2 + 7x + 56. Nähä minsann, det gör jag sannerligen inte. Utan här sitter jag med mitt nya snygga pannband, lyssnar på Bruce, dricker vaniljte och älskar Spotify. Dessutom är jag numera nummer åtta i Stockholm på tennis. Andra är i Grekland.

Puss från Lisa




Keep it above the surface


Det är väl lustigt hur lite konsumtion kan få en på bättre humör snabbare än kvickt.
Nu vill jag att det ska bli höstkyligt så att jag kan få ha mitt nya coola pannband
eller mina nya coola mössa. Jag kommer hålla mig varm om huvudet i vinter!

/ Lisa


Helt fast








Och ja, det är er plikt att lyssna på dem.

/ Lisa


Kan inte leva upp till allt

Alfred: Lisa, har du en blöja?
Lisa: Hehe. Näe...
Alfred: Har du en snopp då?
Lisa: Ehehehe. Hehe. Näe, inte det heller.
Alfred: Nä. Men det gör inget.

Bara så ni vet så är Alfred tre år.

/ Lisa

You can hear the whistle blow

   Nu ska jag egentligen bege mig till gullmarsplan för att lämna in mitt busskort.. Men datorskärmen tittade med bedjande hundögon på mig så jag kunde bara inte låta den stå helt ensam. Nu har jag beställt en kurs där man lär sig teckna och måla! Det ska bli spännande. Och idag är det det andra avsnittet av True Blood. Inte riktigt lika spännande, men jag hoppas att den serien tar sig. För jag menar, något måste man ju ha att fördriva onsdagskvällarna med innan LOST börjar. Åh, LOST, my darling. Nej, nu blev det här för svårt för mig..

Ciao!

Phantom No. 18 Prints by Elisa Lazo De Valdez
Ja, hejdå ja!


/Camilla


Kyss mig som om du menar det

Det var en gång en ung flicka och en mycket ung man. De sutto på en sten vid en udde, som sköt ut i sjön, och vågorna skvalpade ända fram till deras fötter. De sutto tysta, var och en i sina tankar, och sågo solen gå ner. Han tänkte, att han gärna skulle vilja kyssa henne. När han såg på hennes mun, föreföll det honom som om det just var meningen med den. Han hade nog sett vackrare flickor, och egentligen var han kär i en annan, men henne kunde han visst aldrig få kyssa, ty hon var ett ideal och en stjärna, och "die Sterne, die begehrt man nicht". Hon tänkte, att hon gärna skulle vilja att han kysste henne, för att hon skulle få ett tillfälle att bli riktigt ond på honom och visa hur djupt hon föraktade honom. Hon skulle resa sig och draga kjolarna tätt omkring sig, ge honom enblick bräddad med isande hån och gå sin väg, rak och lugn och utan onödig brådska. Men för att han inte skulle gissa vad hon tänkte, sade hon lågt och sakta:
- Tror du att det finns ett liv efter detta?
Han tänkte, att det skulle gå lättare att kyssa henne om han svarade ja. Men han kom inte riktigt ihåg, vad han vid andra tillfällen möjligen kunde ha sagt om samma ämne, och han var rädd att råka i tvetalan. Därför såg han henne djupt i ögonen och svarade:
- Det finns ögonblick då jag tror det.
Detta svar behagade henne utomordentligt, och hon tänkte: Jag tycker i alla fall om hans hår, och hans panna också. Det är bara synd att hans näsa är så ful och så har han ju ingen ställning - bara en student, som läser på prillan. Det var inte en sådan fästman hon skulle förarga sina väninnor med. Han tänkte: nu kan jag bestämt kyssa henne. Men han var i alla fall förskräckligt rädd; han hade aldrig förut kysst någon familjeflicka, och han undrade om det kunde vara farligt. Hennes pappa låg och sov i en hängmatta en bit därifrån, och han var borgmästare i staden. Hon tänkte: Kanske är det bättre om jag ger honom en örfil när han kysser mig. Och hon tänkte åter: Varför kysser han mig inte? Är jag så ful och obehaglig? Och hon böjde sig fram över vattnet för att spegla sig, men hennes bild bröts i vågskvalpet. Hon tänkte vidare: Jag undrar hur det kan kännas när han kysser mig. I verkligheten hade hon bara blivit kysst en gng, av en löjtnant efter en bal på stadshotellet. Men han luktade så illa av punsch och cigarrer, och det hade visserligen smickrat henne litet att han kysste henne, efter som han i alla fall var löjtnant, men eljest tyckte hon inte att det var så mycket med den kyssen. För resten hatade hon honom, därför han inte hade friat till henne efteråt eller ens brytt sig om henne alls.

Medan de sutto så, var och en i sina egna tankar, gick solen ned och det blev skumt. Och han tänkte: Eftersom hon nu sitter kvar vid min sida, fast solen är borta och det har blivit skumt, så kan det ju hända att hon inte har så mycket emot om jag kysser henne. Och han lade sakta armen om hennes hals. Detta hade hon icke alls tänkt sig. Hon hade trott att han bara skulle kyssa henne utan vidare, och så skulle hon ge honom en örfil och gå sin väg som en prinsessa. Nu visste hon inte, hur hon skulle göra; hon ville nog bli ond på honom, men hon ville heller inte gå miste om kyssen. Därför satt hon alldeles stilla.

Då kysste han henne. Det kändes mycket underligare än hon hade trott, och hon kände att hon blev blek och matt, och hon hade alldeles glömt bort att hon skulle ge honom en örfil och att han bara var en student som läste på prillan. Men han tänkte på ett ställe i en bok av en religiös läkare om "Kvinnans släktliv", där det stod: "Man vakte sig för att låta den äktenskapliga omfamningen komma under vällustens herravälde." Och han tänkte att det måste vara mycket svårt att vakta sig för, då redan en kyss kan förändra så mycket.

När månen gick upp, sutto de ännu kvar och kysstes.
Hon viskade i hans öra:
- Jag älskade dig från första stunden jag såg dig.
Och han svarade:
- För mig har det aldrig funnits någon annan i världen än du.


Kyssen, av Hjalmar Söderberg

Kyssen

Okej, idag ska jag få kyssen. För er som blev lite "what?!" där, så är kyssen en novell utav någon kille som heter Hjalmar och är hur fin och gullig som helst. Jag ska självklart dela med mig av sådana fina ord.

Lisa


Fortfarande tråkig, Melker?

Ja Lisa, skärpning! Du kan ju bah inte hålla på och sluta träna! Du ska ju faktiskt nå 200 poäng i tennisen den här säsongen! Annars skaffar jag för sjutton en ny bloggkollega. Punkt slut.

Nääääääääääääääääääääääääääää, inte skulle jaaaag!!

Nu tänkte jag börja på det jag hade tänk skriva tänkte jag. Tänka sig. Jag blir så himla glad när jag kliver in i mitt  rum! Speciellt när jag ser den nya, helt otroligt underbara kokboken (bärcupcakes, kladdkaksmuffins, prinsesstårtor, blåbärsbullar, nötbiscuits, filmjölkslimpor, rågbröd, baugetter och massor av andra goda recept!) och tänker på alla doftljus, tavlor, kuddar och fina saker jag ska arbeta ihop så småningom. Vill ni ha ett tips på en lyckligare tillvaro rekommenderar jag er starkt att ta tag i ett projekt som förnyar en. Man blir som ung på nytt! Jag kunde till och med vara med på gympan idag och spela basket utan att få ont i knät. På tal om knän så tycker jag att knäskål är ett av de obehagligaste orden som finns.

Lista över andra obehagliga/äckliga ord:

Sårskorpa
Moderkaka
Efterbörd
Pubishår
Böld

Någon som känner för att lägga till något??

Nu blev det här inlägget väldigt osammanhängande. Men jag tror att jag håller på att få feber och då blir man osammanhängande.


Finish Your Beer Poster

Och med det tackar jag för mig!


/Camilla


Jag försvinner

Nu är det fyra personer på två dagar som sagt att jag ser ut att ha gått ner i vikt. Det är ju lite obehagligt. Om jag medvetet hade försökt gå ner i vikt så hade det ju varit najs najs najs, men det har jag minsann inte gjort. Jag tog mod till mig och ställde mig på vågen vilket jag inte gör så ofta, och insåg att jag tappat tre kilo! Då kan man ju verkligen fråga sig varför jag har gjort det. Jag har inte ätit nyttigare (tvärtom) och jag har inte tränat mer (tvärtom). Och just där tror jag att vi har svaret. Det är mina muskler som rinner av mig som vatten! Helvette! Jag ska ju bli som Rocky! När man inte tränar utan ligger hemma och käkar pizza, cupcakes och ballerinakakor så förtvinar musklerna likt en vattenpöl på en varm klippa en solig dag. TRE KILO MUSKLER ÄR VÄCK! Inte alls okej.

Satan. Nu får jag fan gå och slå lite mot boxningssäcken.
Köra lite ment to kill-fys. Springa ett par mil. Kuta upp för Hammarbybacken.

Någon nåtta får det faktiskt vara!



/ Lisa


RSS 2.0